ma daj, ti ne kužiš foru - žena shvaća kako će dobiti što više kava :lol: da je u Bosni i skrne ju odjednom došla bi joj još jedna :lol: a konobari bi se uzrujali da nije dobra :lol: a nakon 3 bosanske si :D :D :DCitiraj:
sorciere prvotno napisa
Printable View
ma daj, ti ne kužiš foru - žena shvaća kako će dobiti što više kava :lol: da je u Bosni i skrne ju odjednom došla bi joj još jedna :lol: a konobari bi se uzrujali da nije dobra :lol: a nakon 3 bosanske si :D :D :DCitiraj:
sorciere prvotno napisa
:heart: :love:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
nisam baš sigurna :mrgreen: ... znam tipa kojeg su izbacili iz birtije, s komentarom "kuća plaća - al ne vraćaj se!" :lol:Citiraj:
elin prvotno napisa
čekao je da se kava ohladi, i onda ju je eksnuo... :roll:
to je meni napravio jedan prijatelj (oženjen bosankom :shock: ), i rekla sam mu da iz moje ruke više nikad neće dobiti kavu! žena je odvalila, i rekla da sam joj uljepšala dan :lol: ...
vidiš ti na čovjeku kad oće još kave :naklon: , a vidiš i kad mu to ništa ne znači :x ...
Ja rijetko kad secem sama, obicno je to grupno, s jos mama s djecom pa probamo tempirat kavu kad klinci zaspu u kolicima. Ako je npr. moj malac budan i neda mu se bit u kolicima unatoc svim zanimacijama koje sam mu ponudila, uzmem ga malo k sebi, ili ga pustim da "hoda" uz stolce. Al kad je panika, kad se klincima vise neda i posranu cendravi jednostavo se dignemo i odemo jos setat.
I da, uvijek smo vani na terasi.
Mis mo prvi put s bebom na kvi bili kada je Janko imao 3 tjedna. :P .
Naravno, na terasi, s djecom nikada ne idem po zadimljenim kafićima.
Volim sjesti i popiti kavu, bilo s MM ili s prijateljicama. Nekako se uvijek trudimo da je to neki kafić pored kojeg ima zanimacija za djecu, parkić neki, a za malenu uvijek ponesem zabavne rekvizite, za jesti, za piti, a i cica je uvijek s nama :mrgreen: . I bude intervencija i s jednim i s drugim, ali usijem i pričati i popiti kavicu.Osim toga, nmam pojma kaj bi ja radila dok se Janko igra u parku?Ponekad sjednem na klupu, ali menit o brzo dosadi ako nemam s kime popričati.
Kava u gradu mi je ritual 8)
Do nedavno bi Karlo u šetnji uvijek zaspao (ciljala bi mu vrijeme spavanja da malo prozujim) pa bi sa guštom sjela u kafić sama ili s nekim, sa dnevnim novinama i kapučinom.
Pošto to više nije slučaj, izbjegavam kave osim možda na jednom mjestu u gradu gdje ga mogu pustiti da slobodno trči. Ali i to bude na brzaka. Gledam druge roditelje, mnogima djeca mirno sjede u kolicima, ako se malo uznemire daju im smoki, sok ili nešto treće i uspiju popiti kavu. Karlo je pre živ i to nikad nije bilo moguće.
Tako da se ne dovodim u situaciju da moram trčati za njim u susjedni dućan ili prema cesti. Radije ćemo se šetati satima gore, dole. U kolicima (u pokretu) i nosiljci je najbolja beba.
:)
Nisam pročitala gornje postove,osim prvog,dakako, pa se neću nadovezivati,samo da kažem...
Da,pijem kavu na terasi kafića od kad se rodio.Najdraže mi je bilo kada je zaspao u šetnji,pa da ga ne vucaram doma,da se ne probudi dok je dovučem kolica stepenicama,pa liftom,odem na terasu,iz košare kolica izvadim obaveznu knjigu i uživam čitajući nekih sat vremena dok dijete spava na zraku...
sada, kad već ima skoro 2 godine i kada smo ujutro vikendom vani, popijem kavu, obično sa susjedom koja ima klinca vršnjaka,pa mi kavarimo (ili bar pokušavamo :mrgreen: ) dok se njih dvojica vozikaju po terasi i oko nje.
pa ću i ja aaaaaaa buuuuaaaaa :shock:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
nemaš ti pojma šta je gušt: ujutro skuvat kavu, nalit je u čikaru, a zadnji srk ispit malo prije nego se zavališ navečer u krevet. meni je to specijalno drago-tako razvuć kavu na cili dan. jedino sam od toga odustala liti. jednom mi se pokvarilo mliko uliveno u kavu pa kad sam onaj večernji gutljajčić srknila dobro nisam crkla.
a ako do sada nisi otkrila koje su to čari i lipote srkanja ni nećeš :mrgreen:
e ovo što radi Lory radi i sestra od MM, a ja kad to vidim bi se najrađe objesila - to me stravično nervira. Uopće me nervira kad netko srkne kavu na cug, ali kad je netko razvlači po cijeli dan, najrađe bi mu je ugurala u kljun. I adje, Lory je barem popije pa mi to nije nekaj strašno, ali ta mala na kraju ne popije, nego ostavi u šalici pola nepopijene kave ili soka (ma sve što joj daš).
Ni MM, ni ja ne pijemo kafu. kako možete da uživate u nečem tako gorkom?
A za Nađinih 14 meseci seli smo u kafić ravno jednom. I to zato što su se devojčice naših prijatelja zaigrale u igralištu pored kafića. I to je izgledalo ovako (imala je 10 meseci) - jabuka, sisa, voda, sisa, plač, nosanje, sisa, nosanje i na kraju smo čučale pored igrališta da ona gleda decu.
Zato je MM i ja odvedemo u park, istresemo igračke na travu i navalimo na sladoled - eto ti kafića!
Haaaaaaaa :shock:, koliko peripetija oko kaveeeee....
Eks, ćejf, 'vako, 'nako...
Pa gdje je ta Emsa da kaže da je ispijanje kave - precijenjeno?! :mrgreen:
Ja imam samo jedan zahtjev, a to je da je kava vruća (da se ne ulije hladno mlijeko) i blagog okusa; ne prejaka, preslatka ili nešto drugo "pre".
Može biti prevruća, eto. Zato je ja popijem prije nego se počne hladiti.
Mislim žene drage... što vi očekujete od ručka kad oko kave imate tolike rituale? :mrgreen:
mi idemo na kavicu uvijek kad smo kod nas u hrvatskoj......a mali oduvijek obozava icu u kavanu naseg mjesta....kad je bio maleni uvijek ga je cekala marenda(vlasnikinja ga je to naucila i da on jede s njom)...a sad sa 2 i pol godine popije svoj djecji kapiccino(pjena sa kakaom)...i stalno radi i posluzuje goste i pali masinu za sude sa konobarom(sin od vlasnikinje)....i kad smo na odmoru sam ujutro pita da idemo na kavu...odmalena cim je vidio di smo dosli poceo se na glas smijati i tamo ga vec svi poznaju kao 'pomocnog konobara' koji ide po narudzbe....Citiraj:
maria71 prvotno napisa
u italiji idemo samo na sladoled.....po parku itd....
Kad već pričate o kafenisanju...
Neki dan je kod nas došla jedna cura iz Bosne, koja tek od nedavno živi u Zgb. i pitam ja ju da li može kava. Kaže ona da može. I sada moje slijedeće piatamke uvijek "Kakvu hoćeš?" Pri tome mislim na to da li želi tursku, iz aparata, 3u1, kapučino obični ili s vanilijom , instant kavu...
A ona meni kaže "slađu". Sad sam se ja malo zbunila, pa kažem "ok, ali ono, hoćeš..." i počnem nabrajati :nope: . A sada aje ona ostala u čudu. I kaže mi, "Ma domaću" . :lol: .
Odvalila sam, ja tu nekaj kompliciram i idem jednu ženu iz Bosne pitati kakvu kavu pije.
A kaj se ispjanja kave tiče i ja ju pijem li ga pijem...cijeeliiiiiiiiiiiiiii dan! :mljac:
kava je gust koji tek sad mogu djelomicno si ispunit napunim joj bazen i stavi ugracke unutra i van pa se sjednem ublizinu i promatram je i pijuckam kavu
moja je obicna turska bez mljeka pa se ne bojim da ce se pokvarit do navecer :lol:
Meni je žao što nisam išla više na kave dok Ivan nije prohodao. Sad će neka poznanstva i druženja pričekati nekoliko godina jer je s njime u kafiću nemoguće. (Maria 71 nisam zaboravila naš dogovor za kavu prije godinu dana).
A inače, ni ja nemam običaj po kafićima, osim ako je to u datom trenutku jedini način da se s nekim družim.
dodaj i mene na popis :lol: :lol:Citiraj:
elin prvotno napisa
ja sam u nekim kafićima uspjela nažicat čak i "imitaciju" turske kave!!! :lol:
kad je kikica bila mala, nije me dirala dok sam pila kavu. bilo je dovoljno reći "mama pije kavu"...
a odlasci u kafiće inspirirali su neke igre. igrala se konobara i kafića, "naplaćivala", "razgovarala" s onima koji su za drugim stolovima... čista socijalizacija - dakle korist!! :mrgreen: ;)
ljiljan@ :love:Citiraj:
ljiljan@ prvotno napisa
Ja sam se oduševila jedno ljeto 2006. kada smo bili na Hvaru, MM i ja smo išli po plin u neko mjestašce i na povratku se spustili u jednu od uvalica, sjeli u neki restorančić na moru i naručili kavu. I čekali, i čekali, i čekali...A kad nam je stigla kava doživljaj je bio potpun! Dobili smo tursku kavu s mlijekom sa strane. I to u velikim šalicama. Mom oduševljenju nije bilo kraja. :DCitiraj:
sorciere prvotno napisa
XCitiraj:
Ana :-) prvotno napisa
najgore mi je kad mi ostane najslađih zadnjih srk - dva, a konobar mi hoće odnijeti šalicu!
par puta sam i vikala da mi vrati moju kavu.
s klincima sam najviše kava popila dok su bili bebe, obično dok bi spavali u kolicima (na terasi).
starijem to više nije zanimljivo, i to poštujem.
mlađi obično ide s MM-om na "muške kave i razgovore".
na žalost, ja sam ovakve situacije vidjela puno češće u parkićima, i na dječjim igralištima, a u kafićima/restoranima rijetkoCitiraj:
Pandora Aura Monroe prvotno napisa
OT - s mališom izlazimo na terase kafića i restorana, a zimi u slastičarne. zadimljene prostore ne podnosim ni ja pa ne bih ni njega vodila.
zanimaciju mu uvijek ponudim, ali kad mu je dosta, dižemo se popila ja kavu ili ne
mada je zadnje vrijeme njemu fora sjesti na sokić, i skroz uživa u tome :)
ja svoje vodim sa sobom na kavu ali kafic u koji ja idem je na plazi, oni se lipo igraju a mama popije kavu. tako i zimi . ako je kisa ili bura, ostajemo u kuci, nikad ih ne vodim u zatvoreni kafic, to mi je glupo, ne volim ni kad se ja zadimim a kamoli oni
blago vama, ja si to ne mogu priustiti. nemam ga kome ostaviti.Citiraj:
anima prvotno napisa
redovito idem s umom na kavu.
ali samo kad se sjedi vani. nije mi palo na pamet da ju ovak malu odvedem u zadimljeni birc.
:naklon: :naklon: ma, to! svaka cast! tako se to radi! i ja sam uvijek za to da mi konobari i gosti zabavljaju dijete! :lol:Citiraj:
single prvotno napisa
ma, to je tak sve normalno i prirodno! kad je dijete komunikativno, sarmantno, ljudi spontano reagiraju i normalno je da ce mu uputiti rijec i osmijeh! otudenje jos ipak nije pojelo sve ljudske osjecaje! :mrgreen: :mrgreen:
mi ni dan danas nemožemo vani na terasici popiti s njom kavicu :mrgreen: nema šanse :lol: :lol:
Inspirirana ovim edukativnom topicom otišla sam danas s MM i djecom po prvi put na kvartovsku - kavu! :mrgreen:
Starija nije sišla s obližnje ljuljačke, a mlađa je blaženo zaspala čim se pojavio konobar.
volim kavu i sjedim u kafiću. stalno. barem otkad je toplo i na porodiljnom sam. kafić je u parku, Ian se igra ispred mene s prijateljima, a Kala nikad ne plače u kolicima
ako ne spava ili se zabavlja (kratko :mrgreen: ) sa nekom igračkicom, na rukama je.
osjećam se k'o konfucije :lol: ispijanje kave je precijenjeno, al' forumaška kavanska okupljanja sigurno nisu. ;)Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
:shock: :shock:Citiraj:
mama courage prvotno napisa
i ti mene zoveš na - kavu??????
aaaaa i mi kafenišemo od kad znamo za sebe.
po ljeti terase, po zimi ivica i marica ili profil.
nadružili smo se sankovići, anekići, mi i ostali zepedeići na taj način.
red šetnja, pa kavica, pa red šetnje .......
uvjet je da nije zadimljeno.
baš kao što je flower rekla...restorani, kafići, hoteli, let u avionu.....sve on isfura bez problema i uopće nije nezadovoljan.naručuje, plaća, ne reklamira, jer je i mene sram reklamirati lošu kavu (upisala bi se najrađe u sorčinu online školu primjedbovanja ako je ikad otvori).
E, ali jedna stvar je bitna prije sedaljke on mora biti malo istrčan, a i na "kavi" mora postojati neka zanimacija i onda sve pet.
ovako radi moj muz pa poludi kad ja u zaru ciscenja njegove ostatke prolijem u sudoper :lol:Citiraj:
"Loryblue prvotno napisa
kad je marko bio beba u kolicima zivjeli smo u hvaru i uvijek isli na kave jer su dole terase i po zimi. u zatvoreno i zadimljeno nismo isli.
kad smo se vratili u zgb pili smo kavu u kvartovskom bircu ispred kojega je parkic, u biti stol je odmah do pjescanika. inace idemo na kavu uvijek, zapravo svaki dan :roll: i marko isto tako narucuje, on inzistira da otidje platiti to mu je poseban gust. on pije nekad kakao, nekad sok od jabuke sam odlucuje. a nekad odabere zivotinjsko carstvo pa naruci samo vodu.
obozava ici na kavu i cesto on pita kad cemo na kavu.
zimi ne idemo svaki dan, nego ponekad obicno u neki veliki soping centar gdje nije zadimljeno kao u malim kaficima.
Sa djecom idem na kave tri puta godišnje.Samo iz razloga što kad dođemo bilo gdje napravimo više štete nego koristi.Oni jednostavno nisu djeca koja mogu ići u kafić i čekati da ja popijem kavu a ja nisam toliko željna kave iz aparata da bi gubila tonu živaca zbog jednog izlaska u kafić sa mojim haharima.
Inače,nemam ništa protiv ljudi koji vode svoju djecu na kave i kavice (u nezadimljenom prostoru) i pomalo im zavidim jer ja tu istu kavu mogu popiti samo kad djeca nisu samnom
Kada se naš prijestolonasljednik rodio, nije bilo niti zastajkivanja u šetnji, a kamo li kafenisanja...odmah bi krenula dreka. Nismo forsirali jer smo shvatili da mu ne odgovara situacija bez moovinga.
Kada se rodio drugi, potpuno druga priča, mogli smo sa njim na kavu, ručak, shopping...on je jednostavno bio uvijek miran, dobro raspoložen i strpljiv. Nije se puno promijenio niti kada je prohodao, uzeli bi mu neku igračku i slikovnicu, naručili sokić i uživali u kavi sa njime.
U međuvremenu je i stariji već narastao, pa smo ga malo pomalo naučili odlaziti u kafić/restoran. Nekada smo popili kavu, nekada je ostala na stolu, ali nismo se zbog toga uznemiravali.
Normalno nam je da sa njima odemo na piće, sladoled, ručak, pizzu, ali isto tako mi je normalno da oni neće cijelo vrijeme sjediti sa nama za stolom. Malo se dignu, pa prošetaju po prostoru, pa se vrate za stol...
Ne vodimo ih na mjesta koja se zadimljena, gdje trešti muzika, kao niti na kasne večere.
:lol: :lol: ovo sam i ja radila u zadnjem mjesecu trudnoće kad sam imala domestos party i to ne samo mužu nego svima. Ljudi bi doslovno kad bi me vidjeli da sam krenula u akciju primili svoje šalice i čuvali ih životom.Citiraj:
Lu prvotno napisa
Stavimo šećera i mlijeka, a i ove moderne Nesscaffe vanilije - ma to kao da i nije kava, nego neki kolač. Uh, volim piti kavu, zasad bih potpisala gore cure koje su rekle da biraju mjesta - ne zadimljeno, ne bučno i gužvovito, zasad to šljaka jer je lijepo vrijeme, zimi vjerojatno neće šljakat, osim par kafića u kvartu koji imaju i zimske štekate. Zato još uvijek žalim što mi kolica nemaju cupholder u američkom stilu. Tad ću si vjerojatno nosit tenisicu jer sam od onih koji uživaju srkat, pa može i u hodu. Apropos ispijanja cijeli dan, nije da mi se baš toliko rastegne, ali nekih par sati ako sam doma - da.Citiraj:
vissnja prvotno napisa
Nosit tenisicu = nosit termosicu :lol:. A, vjerojatno ću isto i bit u tenisicama.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
O,moj Grga je pravi mali brtijaš kad smo već kod toga,a mislim ni da sekica neće proći bolje,za 2 tjedna će i ona krenut po kavama.Nama je jednostavno to ispijanje kave u omiljenom kafiću kao neki ritual,nekada Grga uspije presjediti i sat vremena a nekada ne može ni 10 minuta ali onda i ispijanje kave prilagodimo njegovom strpljenju.Ili odemo u kakav kafić koji ima kakve zanimaciju-ljulje,tobogan i sl.
Jedno vrijeme je T. još iz kolica ispred svakog birca vikao: "Idemo na kavu, idemo na kavu!" :lol:
Prošlo ga je falabogu!
Ovako sam i ja misila, sorc! :*Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Naći se s nekim na kavi radi druženja je dobrodošlo i nešto sasvim, sasvim drugo! :)