motika je zakon!
najbolju liniju u mojoj školi ima žena koja sama obrađuje svoj vrt...
ostatak ekipe koji hoda po različitim tretmanima izgleda isto kao i ja koja samo tipkam :mrgreen:
Printable View
motika je zakon!
najbolju liniju u mojoj školi ima žena koja sama obrađuje svoj vrt...
ostatak ekipe koji hoda po različitim tretmanima izgleda isto kao i ja koja samo tipkam :mrgreen:
Bicikl!!
Gušt je, možeš puno voziti, možeš biti i u prirodi, a moraš se vratiti doma htjela, ne-htjela pa znači uvijek voziš dvostruko više nego doista možeš i to je super!
Ja sam se danas zaljubila u jedan bike nakon 15-minutne probe. Savrsenstvo! Samo košta jednu cijelu plaću MM-a. :mrgreen:
Amortizeri, hidraulične kočnice, stabilne pedale, savršeno raspoređene visine svih elemenata, a ništa te ne boli što ne bi trebalo boljeti (leđa, ruke). Genijalan!
MM i ja razmišljamo da si kupimo takve cross bikove i idemo do vrhova. Super bi nam bilo da aktivno provodimo vrijeme zajedno, a usput je dobro da ostanemo u formi oboje dok se ustvari zabavljamo! Idealna kombinacija.
Glasam za bicikl!!
:D
Sto se tiče tih napitaka, ima li koji koji je fin? Pa da pijem i koristim vlastiti pleacebo (što ionako radimo i sa nefinim :mrgreen: )?
Osim toga, ne treba zaboraviti da se pregenijalno osjećamo kad vježbamo! A to nas čini više privlačnima nego nedostatak celulita na beživotnoj ne-fit ženi kojoj se ne da mrdnut guzicom. :)
Pijem jako puno vode... Ali sam u trudnoci ipak zaradila celulit. Nije da ga prije nisam imala, da se ne lazemo, ali je pojacao prilicno, jer nisam navikla da ne treniram i da se ne mackam...
A ne koristim kreme jer navodno imaju sastojke koji steet bebi. Ali limun sigurno ne steti, tako da cu poceti da mazem kriticne zone limunom i solju.
A kada se porodim, krecem sa ribljim uljem i limunom. Ne znam treba li to rpije poroda raditi...
Sto vi mislite?
Evo da se ponovim pošto nitko nije odgovorio.Citiraj:
domy prvotno napisa
joj kads se sitim onih malih bobica, crvenih s ribljim uljem.Citiraj:
domy prvotno napisa
mljac, ja sam ono obožavala grickat.
s obzirom da triba popit dvi jušne žlice čini mi se kako tablete nisu adekavtna zamjena :?
Anita-AZ, moje zadnje sjedanje na biciklu završilo je u susidovom dvoru i grmu. srića da je bio grm inače bi mi skretanje završilo u kanalu. od tada nisam sjela na biciklu. :oops:
Vrijeme je da taj strah zaliječiš! :love:
malčice OT:
ajme anita, meni vrime tako leti da sam zaboravila na naš dogovor da se čujemo... živim zdravo, plivam puno i imam jošš 2 kg za skinit
ima nas još zaboravnih. :love: Jos samo 2 kg za skinut? Aaaaaaa...... pa šišaš me!Citiraj:
štrigica prvotno napisa
Ali ja idem na more sutra.... pa ćemo plivati u istoj soli. :P
Ja sam od sutra u borbi protiv celulita...Do velike gospe beštije ne smije biti...barem ne toliko...
Kupila sam kremu,naoružala se limunom,a možda i probam ulje...
anita ovo nije samo moja zasluga... više je stvar uvjeta..
vruće je pa mi je plivanje ugodno (spajam s korisnim uklanjanjem celulita) a jest mi se ne da osim kasno navečer kad zahladi... većinu dana sam na voću i povrću, eventualno siru... puno pijem... ali celulit se vidi :( dobro kad stisnem rukom... svugdi... bez obzira na pad u težini...
Nesto o CELULITU
Za razvoj celulita odgovorna je građa ženskog masnog tkiva kojeg imaju 30% više od muškaraca. Na mjestima tipičnima za razvoj celulita nalazi se posebna vrsta masnih stanica koje imaju ulogu nakupljanja masti, te se nikakvom dijetom ili fizičkom aktivnosti ne može utjecati na njih. Te nakupine masti predstavljaju rezervu energije da žena može trudnoću do kraja iznesti.
Vezivno tkivo žena je slabije od muškaraca te ga imaju 20 do 30% manje. Masne stanice podupire vezivno tkivo koje se kod žena pruža okomito u smjeru kože, te je rast masnih stanica moguć samo prema površini kože što stvara takozvani izgled kože koja sliči narančinoj kori. Otkriveno je da je kod žena koje imaju celulit vezivno tkivo koje podupire masne stanice slabije razvijeno nego kod žena koje nemaju celulit. Kod muškaraca vezivno tkivo podupire masne stanice u pravcu paralelnom s kožom te njihovim rastom ne dopiru na površinu kože.Glavni uzrok zašto muškarci nemaju celulit je zaštitna uloga muškog spolng hormona testosterona. Celulit se razvije samo kod kastriranih muškaraca.
Estrogen, ženski spolni hormon, odgovoran je za pojačano nakupljanje masnog tkiva na mjestima tipičnima za celulit i zadržavanje tekućine. Uloga estrogena je da slabi vezivno tkivo kako bi se maternica u slučaju trudnoće lakše rastegnula te isto tako povećale dojke radi dojenja. Estrogen pojačava aktivnost enzima koji razaraju vezivno tkivo i tako omogućuju širenje maternice te rast grudi. Nažalost, zbog toga nastaju strije te vene i kapilare nogu. Možemo reći da su celulit i strije cijena koju žene plaćaju zbog uloge majčinstva.
Jutros sam jedva popila to riblje ulje.
Skoro sam povratila.
Da li se to može sa nečim pomiješati da se lakše proguta?
Može. Imaš isti preparat i u kapsulama.Citiraj:
domy prvotno napisa
meni je ovo sve super, riblje ulje, smanjivanje trbuha radio valovima i to, ali mene zanima koliko ti rezultati ostaju, moram biti riblje ulje cijeli život ili???
Isto kao i sve ostalo da radiš. Ako ideš u teretanu jedno vrijeme, pa prestaneš, opet rezultati nestanu. Sve je to ista stvar. Tijelo je u stalnoj promjeni i treba mu aktivnosti da se održi u formi.
Samo je to s tim ribljim uljem... :lol:
a što je s energiziranom vodom ?
jel tko probao to ?
a koliko onda kapsula treba popit dnevno?Citiraj:
mim prvotno napisa
i meni bi bilo draže popit u kapsulama nego onako ko juhu nalivat ulje u sebe.
Trebalo bi preračunati dozu. Ovo ti je sastav tog tekućeg ulja.Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
http://www.tegobe.com/samolijecenje/...ulje_dugi.html
Neka ti magistra pogleda koliko čega sadrži kapsulirani preparat. Mislim da bi 2 kapsule dnevno bile dovoljne, ali je uvijek puno bolje uzimati isti preparat u tekućem obliku (ovo vrijedi za sve, a ne samo za riblje ulje).
Lorry ti probaj kapsule pa mi javi ;)
I ja bi se bacila na riblje ulje u tekučem stanji.
Molimone koje su to probale da mi preporuče ono koje je dobro, mislim na okus, dakle ono koje možeš popiti a da ne pobratiš.
Hvala.
Otkad sam vidjela celulit (i to zavidne kolicine) na raznim sportasicama, tenisacicama npr. ne vjerujem da samo vjezbanje moze puno pomoci. Definitivno treba u borbu na svim frontovima - paziti na prehranu, piti puno vode, vjezbati i masirati ukorijenjeni celulit - i mislim da ce to biti lifelong borba. Ja vec znam gubitnika :/ Srecom, nemam ga puno, na mjestima je gdje ga sama ne vidim, a MM vec (pod prijetnjom razvodom), zna kako me treba slikavati na plazi :mrgreen:
Inace, da budem partibrejker, probala sam s uljem i limunom, meni nije bas ucinilo cuda. Nadam se da cete biti bolje srece.
E da, pila sam tekuce od mente i narance, te kapsule. Ma moze se popiti, al mi se pola dana vracao okus. Uh.
summer,nije ti uopće pomoglo ili se barem malo,maaaaaalo vidjela razlika? :)
partibrekjkeru!!! :lol: :lol: :lol:
inace, mislim da je naslov topica kojim sportom skinuti celulit... :lol:
ja sam, priznajem, prelijena za te kremice, masaze... svako toliko kupim kakvu kremicu pa odustanem nakon par dana... :/
ajde hvalite jos malo to ulje pa mozda i ja probam :mrgreen:
ja mislim da veliku ulogu imaju geni. evo primjer moje frendice i mene--ona nikad nikakav sport, jede normalno, ne stedi se.. ima noge (tijelo opcenito) kao manekenka. ja.. cijeli zivot se bavim sportom--tenis, skijanje, plivanje, trcanje po kvartu, bla bla.. imam celulita ko u prici. ja se jednostavno necu nikada toga rijesiti i to je to.
fora je u tome da puls mora biti povisen duze od pola sata da bi tijelo pocelo trositi masne naslage. znaci od sportova--brzo hodanje, trcanje, plivanje, rolanje, bicikl.. najmanje pola sata, po mogucnosti 45 min--sat vremena, ili vise tko izdrzi.
možda je fora u ulju da mi toliko zgadi hranu da ne jedem cijeli dan
Upravo suprotno, ulje ostavlja toliko odvratan okus u ustima da odmah moraš nešto konkretno pojesti, ne bi li se malo okus izgubio.Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Pijenje vode ne pomaže, dapače...
Protiv celulita (jedno vrijeme) stvarno, ali stvarno djeluju te anticelulitne masaže!
Ostalo, ja ne znam čemu ta opsjednutost celulitom, ako su noge lijepo oblikovane i čvrste, a što sad, žene smo, ne možemo izgledati kao djevojčice (iako i one ga imaju).
probala sam masažu ali je mene ta masaža toliko bolila da sam mislila da ću umrit.Citiraj:
Anita-AZ prvotno napisa
čak mi je porod bio šala mala prema toj masaži celulita.
kod mene je problem što više noge nisu čvrste. ja hodam, a celulit leluja. i to je sve u godinu dana nastala takva odvratna promjena. kad mi svjetlo pada na noge pod određenim kutom meni dođe povratit na što mi noge sliče. ko reljef :mrgreen:
a onda opet na drugu stranu, obratim pažnju na curice u pubertetu i skužim kako one imaju više celulita nego, ja a mlađe su po i više 20 godina od mene. i u to sam ime obukla sinoć vruće hlačice. :lol: kaže mm - pa ni ne vidi ti se celulit (nije me baš utješio jer znam kako on od čoravoisti ne vidi čitat novine tako da njegova konstatacija ne pije vodu :mrgreen: )
Mene je boljelo samo prvih 3 puta, poslije sve manje i manje.Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
I to planinski :lol: (barem u mom slučaju :mrgreen: )Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
Anticelulitna masaža boli samo prvih par puta, poslije puno manje.
Ali moraš otići bar na desetak istih, što je skuplje od samog ljetovanja...
pijem puno vode i vozim bajk, celulita imam. i to još od prije trudnoće.
daklem, geni su geni. i cigarete cigarete.
:mrgreen:
sutra kupujem ulje i pridružujem vam se u borbi.
aaaa ko će izdržat bol tih par prvih puta. :/Citiraj:
piplica prvotno napisa
......a meni draže ljetovat :mrgreen:
To vrijedi i za ostale masaže.Citiraj:
piplica prvotno napisa
Ja kao klinka nisam imala celulit. Niti malo. Pa tako sve negdje do 25. ili 26. godine ne sjećam se. A i onda onak malo, to se dalo izmasirati s tvrdom reljefastom rukavicom (ima ih za kupiti) za vrijeme tuširanja pa uz sport, i celać bi nestao (obično bi se pojavio prek zime).
Sad ga imam prilično ali tako je bilo i nakon prve trudnoće. To je normalno za žene.
E sad, treba ga se opet riješiti. Ona tvrda rukavica ne može baš sama, a i celać nije samo na bedru pa trebam popraviti prehranu :roll: tak mi se ne da ali budem, idem opet na Montija. Anticelulitne masaže su dobre jedino ak ih osjetite (dakle ak boli) inače nemaju svrhe.
Riblje ulje i limun funkcioniraju - ali ne bez veze. Ta kombinacija pomaže iznutra, u razgradnji masnih stanica i izbacivanju toksina. Konzumira se ujutro na tašte, a nakon toga, za pola sata jede se voće, pa tek onda doručak. Za dalje - na temi o Montignacu (na prvih par stranica ima ukratko).
Ja sam se prvi put riješila kila i velikog dijela celulita (s 94 kg pred porod na 62 za godinu dana - s tim da je monti bio zadnjih par mjeseci). Vjerujem da ću i ovaj put.
Ono što radim kad ne mogu vježbati su brze šetnje s klincima (još guram i kolica) po brdovitom terenu, nogać ili glupiranje da se umorim.
Izbjegavam spore šetnje jer od njih niš ne gubim, samo mogu dobit proširene vene. I biciiiikl, role, svakako!
[code]i sad me zanima:
kojim sportom se počet bavit ne bi li ga malo skinila?
krenila bi odma nakon ljeta[/code]
ja sam negdi nedavno postavila slično pitanje i dobila sam dobar odgovor:
sexom (naravno) :D
Koliko često se treba sexati da ga se riješi?Citiraj:
lana74 prvotno napisa
Može mi netko reči gdje da kupim to riblje ulje a da je relativno probavljivo kasd ga stavim u usta?
Danas sam bila u ljekarni i nisu niš imali osim običnog ribljeg ulja, a još kad sam im rekla da sam čula da je dobro za celulit su totalno zazujale.
jedna medicinska maserka mi je rekla da nek u dječje ulje (johnson ili bilo koje drugo) stavim 10 kapi eteričnog ulja limuna i 10 kapi eteričnog ulja naranče i s tim masiram svaki dan po 20 min.-ujutro i navečer.E.ulja sam si kupila i baš budem probala ;)
A gle, ne mogu one baš sve znati, zar ne?!Citiraj:
domy prvotno napisa
Iako, u ljekarni gdje sam ja kupila (Twinlabovo ulje s okusom mente) su znale za ovo. I upozorile me da nebu išlo bez limuna tj c vitamina. Ima i kapsula ali ih treba više količinski, pa ih zato nitko ne spominje.
Kaj se prvog pitanja tiče :mrgreen: ja bih rekla svaki dan bar jednom pol sata - sat ili par puta kraće. I vrlo aktivno, jer inače nema smisla. ;)
Mora biti aerobni trening da bi topio masti. A znojenjem izbacuješ toksine. Zapravo super trening.
Ja sam kupila od Twinlaba s okusom naranče i mogu vam reči da uopće nije tak strašno kak sam mislila.
Bio mi je gori sami limun hehehe :mrgreen: