da..samo pogledajte da su bpa free...imaju i sa bpa...
ove su kao ok:
http://www.nuby.platformtwo.com/inde...mid=92&lang=en
ja bas narucujem bocice s tininog site-a..ima i kljunasica pa mozete pogledati
Printable View
da..samo pogledajte da su bpa free...imaju i sa bpa...
ove su kao ok:
http://www.nuby.platformtwo.com/inde...mid=92&lang=en
ja bas narucujem bocice s tininog site-a..ima i kljunasica pa mozete pogledati
Ja sam kupila staklene u Konzumu za 30-tak kuna po komadu.
Čine se OK.
Nije pošteno da (kršitelj koda) niti ne stavlja znak 7 na svoje proizvode :evil: :evil:
ma da cure..
ta 7 vam je oznaka za poliklorid..kupila sam prije 2 tjedna (kršitelj koda)ove dude i bas sam ih gledala..ne pise nikakva brojka ali pise poliklorid na papiru...dakle to vam je to..moze pisati br.7, poychlorid ili PC ista je stvar..
ja sam zasad narucila flasice s tininog sajta:
http://www.thesoftlanding.com/
narucila sam ih 6 (2 thinkbaby, 2 velike green to grow i 2 manje), dude, flasice za izdajanje (kad pocnem raditi ta 2 sata dnevno trebati ce mi) i jos za svaku bocicu ekstra dude..uglavnom sve to me izaslo 110 dolara..nekih 500 kn..ne znam koliko je s(kršitelj koda)ing..dodje za 2,3 tjedna
izdajalicu cu medela..rucna je 420 kn u bauerfeindu..a sterilizator ili chiccovu opciju hladnog steriliziranja ili cu prokuhavati u loncu...eto, ako kome pomognu te informacije, super:)
evo jos jedne informacije..s(kršitelj koda)ing ovoga gore sto sam uzela(bocica i duda) je 30 dolara dakle 140 kn..sve skupa je ispalo 650 kn ;)
Uglavnom dojim, ali dva puta smo bili odvojeni po pola dana i dva put sam bila na svadbi pa sam za te prilike ostavila izdojeno mlijeko u zamrzivaču gdje još uvijek imamo poveću zalihu. Koristila sam (kršitelj koda)ove proizvode (sterilizator, izdajalicu, posudice za pohranjivanje mlijeka i bočice), ali otkako sam čula da plastične dječje bočice sadrže BPA kupila sam NUK-ove. Nisam znala da se to odnosi i na ostale proizvode. Izdajalicu steriliziram prije svakog izdajanja, a za jedan se obrok izdojim 3-4 puta. Sad se malo grizem??? Čime se vi izdajate? Uskoro ću ga ponovno ostaviti s bakom pa me zanima kako ste vi riješile ove probleme.
curke..dobila sam posiljku bocica, super su...nisu mi naplatili bas nikakvu carinu i porez...
sveukupno s postarinom sam platila 600 kn..a kupila 6 bočica, jedno 10 silikonskih duda, 4 dude varalice, 2 igracke za zubice i plasticne bocice za izdajanje...eto mislim da nije puno pa vam se stvarno isplati da se ne zamarate kolko je sto stetno i slicno :)
pozdrav :love:
zar nije fora da se bpa otpusta samo ako se grije bocica ili stavlja vreli sadrzaj u nju?
Tako nekako,Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
jedino mi nije jasno - da li se, ako bočicu strilizirate recimo na pari (tako sam ih ja sterilizirala za zamrzavanje mlijeka, koje na kraju ipak nisam koristila, pa je pitanje više teoretske prirode), može na stijenkama nakupiti taj otpušteni BPA koji se onda pomiješa s onim što se ulije?
Ili se to događa samo ako se bočica zagrije (bilo izvana bilo preko vruće tekućine) baš u trenutku kad je tekućina unutra?
Ovo mi je ključno pitanje, jer ako je situacija prva, onda je to opasnije, jer se bočica nekako mora sterilizirati?
ja sam se trebala izdajati kad mi je sin bio u bolnici i kad sam jako(3 dana temp 40) bila bolesna. ja sam koristila (kršitelj koda) izdajalicu i to via sistem sa posudicom koja je BPA free (provjerila na njihovim stranicama i na posudicama) te posudice mogu i u frizer pa sam ja radila zalihu(koja je isto dobro dosla kad sam zavrsila na hitnoj).
stvarno ti ne bi znala bas najbolje ali sam citala da je problem nastaje kad u bocicu ulijes nesto vruce, a takodjer ako se bocica grebe(sto recimo cetkom radis pri svakom pranju)..ja sam kupila hladni sterilizator ali vecinom steriliziram prokuhavanjem (bocicu rijetko koristim jer dojimo pa mi onda nije problem)..u americi imas za kupiti bpa free sterilizatore za mikrovalke...ja sam si narucila bocice i ostalo posudje za kasice sa stranice koju je nasla tina (gore je napisana)..a sad navodno dolaze u nase ljekarne bornfree bocice bpa free, a navodno ima i u milleru u cityju za kupiti nuby bpa free..
leonsa edtrala post
Jel ti poznato da li su i bočice babylove ustvari nuby ili samo kljunašice? Moja Ema jedino iz njihove bočice popije vodu bez proljevenja, sve ostalo ne prolazi :roll: Ubiću se ako su i te štetne :evil:Citiraj:
puntica prvotno napisa
Šteta što priroda nije uredila da majkama jednu siku pretvori u izvor vode a druga ostane s mlijekom kad djeca krenu s dohranom, barem ne bi morali brinuti o svim ovim grozotama :mrgreen:
Sve što je bpa free na sebi kad kupujete ima jasno napisano jer je to skuplja verzija proizvodnje pa vam nitko neće džabe dati....
(kršitelj koda) u RH prodaje samo stare proizvode.... još nemamo bpa free (kršitelj koda).... znat ćemo kad dođe jer jasno piše na ambalaži....
Mi koristimo staklene bočice.... jednom mi je pala i pukao je stakleni poklopac.... padale su mi i po parketu i po pločicama i ništa.....
Što se tiče duduca na bočici silikon je (bar za sad :/ ) siguran jer je navodno neutralan. I kaučuk (smećkasti) je ok.... jedino je to prirodni materijal pa bebe mogu biti alergične (navodno rijetko).
J ima 9 mj. i niti ne pokušava držati bočicu jer su jako teške pa nemamo borbu oko toga... uvijek ga ja hranim....
Što se tiče zdjelica i šalica.... imate u Nami i sl. inox proizvode marke Seagull vrlo povoljno... šalice, zdjelice.... sve se može i koristiti za podgrijavanje na štednjaku i za hranjenje... sigurne su, povoljne i praktične... Imaju i zdjelice s poklopcem.... moj J jede u ratama... uzima si pauze od po 15 min... :roll: pa mogu poklopiti da se ne praši i da se ne hladi...
Ima i na netu za kupiti svakakvih slatkih stvarčica od inoxa, ali bi mi ozbiljno prijetio bankrot kad bi sve to naručila....
leonisa edtirala post
Htjedoh reći PLASTIČNI poklopac :lol:Citiraj:
Mirtica prvotno napisa
pa zas si cure ne narucite s te net stranice koju je tina nasla www.thesoftlanding.com? imate sto bocica i kljunasica i cijene su cak manje nego kod nas,a postarina 100 kn...ja sam vec 3 put narucivala i bocice i termosicu, igracke za zube i dude..imate i (kršitelj koda)ove i kljunasice i bocice..ja se uopce vise ne zamaram s trazenjem po ducanima, narucim i dobijem za 3 tjedna..nis ne carine ni ne placate pdv..dodje direkt doma
kod nas ako kupujete gledajte da pise bas bpa & pvc free...za kljunasice ne znam dal ih ima, a bocice navodno ima nuby u milleru i bornfree u ljekarnama(to je novo doslo)..duda i ostalog nema jos..
:shock:Citiraj:
lore prvotno napisa
pa koliko toga bi morala naručiti da mi se ovo isplati???
inače, kljunašice su ok jer nisu od prozirne plastike, nemaju bpa (toga ima u prozirnim plastikama koje izgledaju ko staklo, tipa (kršitelj koda) bočice).
Ja sam kupila kljunašicu u dm-u za nekih 20ak kuna (bez bpa :P )
kljunašice nisu problem, problem su bočice :(
kolko ja znam i kljunasice su ti s bpa-om..uglavnom ne znam..ja sam uzela dosta (6 bocica, dude, dude varalice..cijeli paket)..mislim vjerojatno da sam kupovala u zg-u te proizvode zbog postarine bi mi ispalo 50 kn manje, ali sam bila sigurna da je sve od ok plastike..ako kupujes manje manja ti je i postarina..
plastika s bpa ima oznaku 7, a ona bez je npr. 5.
ja uvijek kupujem 5, i toga ima, pogotovo što se tiče običnih čaša, kljunašica, tanjura... Teže je naći takve bočice kod nas, a i skupe su, pa bih i ja naručila vani (da su mi trebale, ali nisu :D )
lore, molim te kaži mi kako te uspije doć poštarina 100 kn?
Šta ti piše pod stavkom s(kršitelj koda)ing kad radiš listu za kupovanje?
Ja sam pokušala napravit narudžbu raznih plastičnih zdjelica, čaša i grickalica. Ukupna narudžba bi mi bila 71 usd a za to bi mi naplatili poštarinu 43 dolara :shock:
Baš brojim, ima 13 artikala ali sve lagane stvari :roll:
na kraju nisu ni nama bas trebale bočice..koristim ih jednom tjedno ako odem u kino i mala ogladni..ali eto, jos malo, za mjesec dana ide voda uz dohranu i to pa cu ih valjda stalno trebati..
ovo za postarinu..narucivala sam 3 puta i isto stvarno brdo toga, prvi put me postarina kostala 160 kn, drugi put 100, treci put jos manje od 100 kn ali nisam nesto puno narucivala, samo jednu termosicu i jos jednom grickalice jer sam pametna prve koje sam narucila prokuhala u vodi i unistile su se(nisam znala da se te ne smiju nego se samo peru). Prvi put sam imala brdo stvari(6 bocica, tonu duda i sl.), drugi put termosice i posude za kasice, grcikalice(nije bilo malo)...kolko se sjecam imas 4 opcije, ja sam isla na najnormalniju postarinu...nesto kao under 4 ibs ili tako nesto pise(ne mogu se sjetiti tocno broja), no duties included..sto si ti stavila?
a zasto uopce kupujete te bocice kljunasce za starije bebe?
pa pocetak dohrane je idealno vrijeme nauct ih da pju iz case :)
staklene, male case :) kasnije iz boce, ali direktno, onako kako i mi pijemo.
cuj,mislim da si ti definitivno izabrala krivu s(kršitelj koda)ing opciju jer je meni bilo 100 dolara cifra i manja postarina..
ovako..sto se kljunasica tice mislim da od nedavno imas bornfree u ljekarnama,bocice isto..ja sam si za kasice kupila na stranici sassy baby komplet od 4 posudice (mislim da ti vise od toga ne treba, to ti je super)..sto se grickalica tice ja bi ti preporucila jedino onaj frotirni (kupila sam nuby jer moja nonstop sve gura u usta i trlja po donjim desnima, valjda ce skoro zubici...fora su, ali mi se cini vise da je to za dijete od godinu dana, velike su), nuby zlicice su dobre i termosice foogo su super..
lore imaš pp :) da ne zachatavamo sad temu sa mojim mukama sa poštarinom.
leoniosa - ne vidim ništa loše u kljunašici. Zgodna je za vani i možeš je dat djetetu da se sama malo zabavlja pijući.
A meni osobno nisu uopće drage one bočice vode sa "dudicom".
A što se tiče BPA free bočica kod nas
www.newbornfree.com.hr :D
Iz toga se prolijeva. A iz kljunašica ne. Meni je to super jer manje mijenjamo odjeću u istom danu.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
ja ne govorim o "dudici" vec o pijenju direkt iz boce, kako ja pijem.Citiraj:
Suncem.m. prvotno napisa
vrlo brzo je savladala tehnku pijenja, a posto je pila samo vodu (ostalo smatram da je u toj dobi totalno nepotrebno piti) nisam pijenje dozivljavala kao oblik zabave. :)
Radi gljivica :mrgreen:Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Ja sam joj kupila tek s dvije godine kad je krenula u vrtić. Jer svi imaju :mrgreen:
Pa je dobila gljivice, a taj kljun, koliko god ga prala svaki dan, je bilo prljav.
Tako da je opet na čaši. I doma i u vrtiću. :)
jedno pitanje...kad teoretski bebe pocnu piti na kljunasice?
sad citam ovo da koriste djeca oko 2. godine, ja sam nekako mislila da do tada vec piju na casu..a recimo oko godine dana da je ok davati te kljunasice..kaj bi onda trebalo raditi? prokuhavati i taj poklopcic da se nista ne skuplja?
Teoretski kljunašice se uvode od 6-tog mjeseca. Opet, razlika je kod dojene i nedojene djece u smislu da se nedojena djeca trebaju do 1,5 godine života odviknuti od flašice (prema savjetima američkih pedijatara) pa tu dobro dođu kljunašice. Moja curka je dojena beba, pijemo iz čaše, ali imamo i jednu kljunašicu. Dobro nam dođe ponekad kad smo vani. Ja prokuhavam kljunašicu pa se taj kljun da dobro očistiti, ali ako se učestalo koristi, treba ga se mijenjati svaki mjesec-dva.Citiraj:
lore prvotno napisa
moja nikad nije n savladala kljunascu vec je kad je pocela dohranu pocela piti iz case.Citiraj:
Juls prvotno napisa
no kako je dojila, ta voda do godine, godine i pol nije bila u onakvoj kolicini, obicno je isla nakon jela, pa sam tu bila i ja da uskocim ako zatreba.
Ne mogu nigdje naći podatak o Chiccovoj dudi varalici od kaučuka koju moj maleni često koristi. Znate li vi možda nešto više?