-
Čitam ovu temu pa nikako da se nađem u njoj u potpunosti. Moja mala ima neredovitu stolicu i tako je bilo od početka . Kada je sisala kakala je svaki 5-6 dan, ali su to rekli da je normalno, apsobbira svo mlijeko. No sada ej ona 3 godine i još uvijek nemamo ritam. Kaka svaki 2. ili 3. dan i to bude zdrava mekana stolica, kaka bez bolova. No u zadnje vrijeme se to zna dogoditi da prijeđe u 4. dan i onda se zabrinem i tjeram ju da kaka.
Šopam ju sirupima za kakanje i danas sam joj stavila i čepić i samo je njega nakon nekog vremena izbacila i ništ više. Jeli moguće da zaista nema potrebu svaki dan kakati? Jel griješim što ju s tim opterečujem i samo ću napraviti goru stavr?
-
pa 2 dana do 3 još može proći, ali ako je već na 4.... :/
ali to je dobar primjer dok mama primjeti unaprijed pa može malo izregulirati prehranom...
ja je nebi tjerala na wc... više mislim da treba kroz igru, ili tipa mama je uz tebe ali ćeš brzo kakit pa ćemo bit sretniji...
marmelada, probiotici, vlaknasta hrana, povrće, voće, probiotici, ibjegavat bijelo brašno, možda bi joj pomoglo da je usitnjeno pa se lakše probavi... integralni keksići.... sok/čaj od kipuće vode u koju stavite šljive il smokve... manje čokolade, banane, tvrde mrkve , ona zatvara...
jer ta opstipacije uzrokuje i druge probleme, npr. pritišće mjehur i sl.
redovito sjedenje na wc-u,
ja svojoj dam knjige da čita i onda ona sjedi i sjedi i napuni kahlicu, i to je postala navika... onako ugodna navika...
puno sreće...
meni je isto kao dojenče kakila i u razmaku po 7 dana... rekli su da je normalno dok dijete doji :/
pila je profilaksu antibioticima i to joj je normalno uništilo prirodnu floru, pa je nakon toga imala velike probleme, čak su joj se i fiskule (blaže od hemeroida) javile na guzi...
sad s pažljivom prehranom i onim jogurtom o kojem pričam kaka i po 2 - 3 puta na dan... nekad rijetko i preskoči ali uglavnom je redovito...
-
-
Puno hvala na ohrabrujućim riječima. Pokušat ću to izregulirati hranom. Javim se!
-
A s koliko godina može Donat Mg? Moj I. ima 4 g i povremeno ga popije - nisam znala da može biti štetno. :?
-
to ne znam, ali se TOČNO sjećam da su ga reklamirali na BEBE sajmu na velesajmu, i bile su neke tablice koliko....
-
imaš na njihovoj stranici na interentu donatmg, ima dio za trudnice, dojilje i dijecu...
vjerojatno se misli da nije dobar jer je gaziran, ali ako se to želi izbjeći piše neka se ostavi u čaši preko noći da ishlape ti mjehurići...
za zatvor bi se i trebao piti malo mlačniji, topliji...
inače piše da smiju i bebe i djeca... male količine se stave u čaj ili sok...
-
evo da vam javim situaciju, bili smo kod homeopatice grčić, karlo pije neke "bombončiće" i nakon 2 dana pokakio se bez puno plakanja, al onda mi ej počeo povraćati, ne znam jel od toga il ne al rekla mi je da mu prekinem davati na 3 dana i danas se opet pokakio. Uz to naravno pijemo i portalak.
:* svima!!
-
moja beba od 8mj isto ima problema s kakanjem. uveli smo dohranu sa 6 mj i na pocetku je super kakala..a sad svakih 3 dana tvrdo i velicine oraha npr. nekad malovise.
ne bih joj davala cepice ni nista..ne place aqli dosta se napinje kad ce kakati.
jel ju trebam vodid dr?
i kako joj mogu pomoci?
hvala.
-
Probiotici, ima onih VIP Premium,
smije i dojenčad...
-
Lelita, i moja bebica od 8 mjeseci ima isti problem. Sada nije kakila 5 dana i na kraju sam joj dala čepić jer je samo tiskala i ništa! Ja joj ne smijem dati ništa mliječno jer u obitelji imamo alergiju na mlijeko pa smo i kod nje na oprezu! Što učiniti?
-
jeste li probali s suhim šljivama i smokvama???
-
Bili smo kod pedijatrice i zbog muka s alergijom koje imamo u obitelji ona mi ne preporučuje smokve već samo šljive. Onu kašicu (kršitelj koda)ovu od šljiva jede ali rezultata baš i nema :/ Sad sam joj skuhala palentu ( vidjela sam na onom linku koji ste dale ) a navečer ću probati suhe šljive. Inače dr. je rekla da ju još nebi slala gastroenterologu ( valjda sam dobro napisala ) jer dobro napreduje pa misli da su u pitanju samo lijena crijeva! Onaj homeopatski pripravak koji je netko spomenuo, od koje dobi se on smije dati??
-
Podižem topic.
K.inače nema problema s kakanjem ali je eto danas 5.dan da nema stolicu.
S nedjelje na pon. je povraćala ali je ta viroza prošla u 24 sata, međutim, ona još do danas nije kakala.
Danas ujutro sam joj stavila čepić (Prolax) i nije se pokakala.
Zanima me kada joj mogu opet staviti čepić tj. kolko treba biti vremenski razmak između čepića ako prvi nije pomogao.
Hvala :)
-
Evo i moja cura ima problema s tim prvi put u životu. Ima 6 god. Prošli tjedan se počela žaliti da je boli trbuh i da ne može kakati a kako ona već dugo sve obavlja sama, ja nisam znala koliko dugo ona nije bila u wc-u. tri dana sam joj davala hranu što otvara, od kompota od suhih šljiva, naranči, kivija..ma ne znam što sve nije probala i ništa. Onda nam je dr dala klizmu za bebe i nakon toga je pokakala nešto malo ali dovoljno da se olakša i da je ne boli trbuh. To je bilo u petak a odonda ništa. Danas sam joj dala čepić kojeg je nakon 10 min izbacila skupa sa malo stolice ali opet nedovoljno. Sva mi je nikakva, nema apetita, muči je to i vidim da je i strah ići u wc jer je boli guza. Ne znam više što da joj dam. Uzima I Portalak
-
Moj 5.godišnjak ima isti problem dve godine.Počelo je sa povratkom na posao i njegovim ranim odvođenjem u tada još jaslice.
Nakon 1,5g.otišli smo u Klaićevu.Naravno da su nam rekli a što ste čekali do sad?I nakon terapija Portalakom situacija se stabilizirala.Kakanje bez problema svaki dan.Najteži dio terapije:NEMA ČOKOLINA!Njemu užas,no nakon par dana bez čokolina stanje se drastično popravilo.Trenutno smo na 5ml,a počeli smo sa variranjem 20-10ml.Za 15dana mu trebam davat svaki drugi dan po 5ml,pa ga postepeno skinut sa Portolaka.
Moja velika greška:nakon mjesec dana i svakodnevnog kakanja ja ludača prestala davat lijek,pa smo došli opet u početnu fazu.
Uglavnom,stanje je sad super!