mislim da to jedino nisu
nemam niš napismeno, ali čini mi se da je dr nabrojao ketone, proteine i leukocite
btw. inače imam gestac dijabetes
Printable View
mislim da to jedino nisu
nemam niš napismeno, ali čini mi se da je dr nabrojao ketone, proteine i leukocite
btw. inače imam gestac dijabetes
Koji si ono tjedan? Jel otices?
33 tt
otičem, ali mi se ne čini tako jako
i pijem premalo tekučine po dr-u
Mozda si samo bila jako gladna? Mogu i od toga ketoni u urinu
Ja pitam zbog proteina. Meni su provjeravaliproteine s 24satnim urinom kad sam oticala.
ketoni su očekivani u trudnoći , i više manje bezopasni (pogotovao ako nema glukoze, ili je slabo pozitivna pred kraj trudnoće).
leukociti mogu biti u manjem broju i to je ok.
sa proteinima treba biti jako oprezan, pozitivni proteini znaju upućivati na neka prilično ozbiljna stanja.
Thanx cure! Vidjet cu sto kazu nalazi urinokulture.
I u prosloj trudnocu mi trakice pokazale proteine, pa je na kraju bila lazna uzbuna i urinokultura bila skroz ok
mislim da proteini nemaju veze s UK, vise s bubrezima, oticanjem i tlakom, koliko sam polovila lezeci na patologiji :/
sretno, enivej.
btw ne mogu vjerovat da si vec 33tt. ko da si jucer napisala onaj trudna sam status :)
Jedino sto uzgajaju urinokulturom su bakterije... barem koliko znam. Sve ovo ostalo je ili tamo, ili nije.
Ako se pojave proteini u urinu, koliko ja znam, to moze biti i znak upale, npr. mogu poticati od upale donjih mokracnik puteva, pa se to rijesi antibiotikom. Ako je urinokultura cista a proteini i dalje tu, onda to moze biti uzrokovano dosta opasnijim stanjima, jer je onda znak da bubrezi ne odradjuju nesto kako treba. Ovo je pojednostavljena verzija...
Šta se dešava kada je aceton pozitivan u urinu ??
Na OGTT testu i Urinu nalaz je slijedeći:
U urinu:
glukoza - 0h neg.
glukoza - 2h poz.
ketoni - 0h poz.
ketoni - 2h neg.
OGTT je uredan:
0 h 4.70
2 h 5.96
Što znači da su ovi glukoza i ketoni pozitivni?
Trudna si pretpostavljam.
Ovo je nalaz nakon ogtt-a u dvije tocke , a jela si u meduvremenu?
Ako su ova dva odgovora pozitivna nalaz je potpuno uredan.
glukoza nataste u negativna - tako treba.
ketoni pozitivni nataste- normalno zbog fizioloski ubrzanog metabolizma ( trudnoca, trose se masti jer nisi jela)
nakon jela glukoza pozitivna - to je ok u trudnoci
ketoni negativni nakon jela -isto ok , sad imas unos , pa se trosi uneseno , a ne masnoce.
radila OGTT test, dakle popila glukozu.
Znači OK je??
Ja se prepala...
To je ok. S obzirom da si imala GD u prošloj trudnoći, bilo bi pametno ponoviti OGTT još barem jednom (jer ako je sad ok, ne znači da bude do kraja). Ne da te plašim, nego za svaki slučaj (iako se GD ne mora pojaviti u svakoj trudnoći).