trebalo pisati ne stvaraCitiraj:
pujica prvotno napisa
Printable View
trebalo pisati ne stvaraCitiraj:
pujica prvotno napisa
Ma nije Pukanić niti itko tko je ubijen na taj način - ubijen slučajno ili bez razloga....
Iako, i meni je trta jer se slijedeće godine selimo za Zagreb, pa mi nije baš fora osjećaj da se trebam pripremiti s pancirkama i arsenalom plinskih pištolja za cijelu family....
Nego, možda ćete reći da sam bezosjećajna, ali mene sada zaista brine što će biti sa Top stipendijom :?
Četiri godine sam se ubijala za ocjene, krvarila nad knjigom i simultano radila, pisala, objavljivala članke...sve kako bih napokon ostvarila tu fuckin' Top stipendiju za koju se natječem već dvije godine...
I sada kada napokon imam masu materijala u svom CV-u i kada imam savršenstvo ocjena u indexu - meni ubiju Pukija :/
Ma ići će ti to i dalje, samo će se vjerojatno zvati Nagrada Ivo Pukanić.
Ako nemate problema sa slovenskim
http://24ur.com/novice/crna-kronika/...nega-ropa.html
Nacional objavio da je Ivana Hodak navodno podigla netom prije smrti veću svotu novaca i da je bila ubijena, zapravo, iz koristoljublja (izvor, navodno, naša policija).
Mislite li da tu postoji veza ili se radi samo o konicidenciji?
u životu ništa nije slučajno, pa tako ni ovoCitiraj:
Amalthea prvotno napisa
Bojim se da ako nema Pukija - nema ni Nacionala :/Citiraj:
Anvi prvotno napisa
Ali ima sve više ubojstava koja nisu vezana uz mafiju. A ta ubojstva su posljedica stanja u zemlji.
Ljudi nemaju više što za jesti, brak je propao kao institucija samim time i obitelji propadaju, dijele se otkazi. I onda netko tko je ostao bez posla i obitelji traži boce po smeću, prolaznik mu nešto kaže i to mu je okidač, i bum, nema više prolaznika. A ovom je svejedno jer je izgubio sve što mu je bilo bitno, a u zatvoru će bar biti sit. :/
Danas su u 16:00 vijesti na radiju počele ovako : Danas u Zagrebu nitko nikoga nije ubio. :shock:
koji crnjakCitiraj:
ivanche prvotno napisa
Katastrofa.Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa
Nije mi svejedno, mogla sam jučer i ja sa Tarom prolaziti centrom grada :/.
Ma očaj. I ja živim van grada ali radim u centru i nije mi svejedno.
Ali, isto kao i pujica, više se bojim pijanih vozača, maloljetnih delikvenata i takvih osoba koje ne biraju žrtve.
A ispljuvali me kad sam pokupila prnje i otišla iz grada.
Grozno je to što se događa, istina, ali je činjenica da sam se prije 20 godina na zagrebačkim ulicama i u parkovima bezbrižno igrala, izlazila kao teenager van i vraćala se (počesto i pješice) doma, no vremena (i ljudi) su se promijenili.
I mijenjat će se nažalost na gore, sigurno, jer je to neminovno.
Nema tu idile, nit će je ikad biti.
E sad, naravno da mi nije svejedno za sve ljude koji se nađu negdje i stradaju ali ne smijem odnosno ne želim previše zabrijati na to.
Nije mi svejedno i stvarno treba otići živjeti u neku kolibu u šumu.
Ni na selu više nije sigurno, ubije te neki pomahnitali susjed.
Ne znam sve je to previše za moj ružičasti balončić.
Ipak ne mogu prihvatiti da se u mom gradu događaju takve stvari i da se moram bojati s djecom izaći u park.
X X X :(Citiraj:
ivanche prvotno napisa
Sve do jučer nisam se osjećala nesigurno. To jučerašnje ubojstvo bila je kap koja je prelila čašu mog osječaja sigurnosti.
Opasnosti od pijanih vozača i maloljetnih (i punoljetnih) delikvenata sam svjesna već puno godina i s tim rizikom sam naučila živjeti.
Mafijaški obračuni, bombe, pištolji činili su ni se tamo negdje daleko. To nema veze samnom. Jučer sam postala svjesna da ima (živim u centru Zagreba). Zbog tog saznanja sam malkice nervozna.
I.Hodak da je ubijena zbog love koju je navodno digla s bankomata?
U sačekuši s dva metka u glavu iz pištolja s prigušivačem?
ma dajte ljudi...ak se u tom smjeru po najnovijem kreće istraga, onda bi neke stvari (nama) trebale biti jasnije
ne kreće se po tome u istrazi (barem se nadam) nego je upravo pukanić u svojim novinama "proslijeđivao" tu teoriju. onaj tko malo razumije o čemu se radi, znat će i zašto je to činio.
meni hrvatske, a posebice zagrebačke ulice nikad nisu bile sigurne za hodati. kao što veli mukica, počev od onih koji su se ogriješili u ratu, a nikad nisu procesuirani, i dalje su slobodno šetali ulicama (i dalje prijetili). jedan od njih je bio i ubojica male a. zec. onda sam nedavno saznala da osuđeni ratni zločinci veselo pijuckaju kavu u centru umjesto da leže svoje kazne u zatvoru. onaj mali žižić već spada u "sitnije" ribe.
inače, potpisujem pujicu.
Mene je strah.
Ne živim u Zagrebu. Ali mafija nije samo u Zagrebu. Mafija je u čitavoj državi.
Kriminala ima svugdje, sustav vrijednosti je totalno izmjenjen.
Više nije bitno kakav si čovjek, nego koliko imaš, a kako si do svega toga došao pošteno ili nepošteno nije bitno.
Neki dan pričam sa prijateljicom čija mala ide u drugi osnovne i kaže da je saznala od nje kako joj vršnjakinje u razredu skupljaju slike golih djevojaka sa zadnje strane 24 sata :shock:
Klinci čekaju jedni druge ispred, iza škole, iza ugla i tuku se po uzoru na premlaćivanja po velikim gradovima.
Mladima su uzor reketari, mafijaši koji voze bjesne automobile. Svi bi htjeli zarađivat na kladionicama, u kockarnicama. Nikoga nije briga za školu, obrazovanje. A na kraju kad pogledamo tko je kriv za to? Sad si neki srednjoškolac misli ,ma što da učim, čemu se mučiti i trošiti vrijeme na to. Ode, kupi index, kupi ispite, dioplomu. I evo ga diplomirani ing prometa, veza ekonomije pijtajboga čega ne.
Stanje u državi je katastrofa i mjenjati SVE, ne samo politiku, nego SVE!
A cujes, mukica je spomenula nesto jako vazno po meni.....Koliko ljudi je izaslo na ulice nedavno nakon ubojstva kceri onog advokata? Mizerno malo. Takve stvari govore vise od svega.
moj dojam je da je i prije bilo mafijaških obračuna. samo to su bili neki ljudi, kriminalci, za koje običan svijet nikad nije niti čuo, niti znao, niti su bili po novinama.
premijeri nisu sazivali izvanredne sjednice vlade zbog ubojstva mafijaša, novine nisu o tome pisale.
danas je to drugačije. a zašto? zato što mafijaški obračuni danas uključuju vlasnike tiražnih novina i ugledne odvjetnike - nekakve "stupove" društva. e, to je ono što mene najviše žalosti. :/
Sve to što si napisala stoji, ali ja sam opet i mišljenja da (možda sam u krivu, daj Bože da jesam) da i taj Pukanić i da taj Hodak ipak imaju malo više veze s mafijoma ne samo te da Hodak brani Zagorca, a Pukanić piše o mafiji. :/Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
pukanić piše ZA mafiju.
sjetite se samo petračevog pisma koji je preko mirjane procurio u javnost. sjetite se samo što je pukanić pisao o sucu koji je osudio petrača. o zagorcu. o tome kako je pisao o onima koji su mu stali na žulj (banac, sarnavka), sjetite se kako je pisao o svojoj vlastitoj ženi (dovoljno da su ga frknuli iz hnd-a).
sjetite se kako ga je mesić /naravno indirektno/ upozoravao da može završiti kao ibrahim dedić.
pa to sam i mislila - valjda sam se krivo izrazila - žalosti me činjenica da su stupovi društva danas MAFIJA. :/Citiraj:
Milana prvotno napisa
meni je samo žalosno što je cijela država apsolutno nemoćna da išta napravi
ili zato što je državni vrh također u sve to upleten..a ako nije, onda su institucije preslabe i nedorasle ičemu..u svakom slučaju, nije dobro
XXXCitiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
I ne samo ti stupovi društva, nego i sama Vlada. Jer kod nas je Vlada samo paravan za prikrivanje stvarnog stanja. Sanader nesmije pisnut ni mrdnut prstom o ničemu jer mu državu vodi mafija koja je pustila korjenje i svoje pipke u sva područja politike, zdravstava, školstva i ostalog.
Imam osjećaj da živim tamo u nekoj latinoameričkoj džavi gdje mafija i razni karteli vladaju državom :cry:
Pisao, sve ostalo potpisujem, i pujicu također. Jedino što bi dodala je da se nadam da je negdje pohranio sve to što je znao jer je očito riječ o čovjeku koji je previše znao.Citiraj:
mama courage prvotno napisa
i u OS bude s vremena na vrijeme kakvo smaknuće tako da ni na našim ulicama nisi 100 % siguran kao prolaznik :(
Bože sjetim se uvijek malog Marka čini mi se da se tako dečko zvao koji je samo prolazio ulicom na biciklu i "Zakačio"ga je zalutali metak namjenjen drugom čovjeku :( :( pretužno
ovak i ja mislimCitiraj:
pujica prvotno napisa
fascinantno mi je da nitko nije citirao sorciere, pa cu ja :mrgreen:
ljudi, iz nasih dzepova ce otici 78 milijuna eura :shock: zbog necije pogreske - a nitko, nitko nije odgovarao za to.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
dok mi lamentiramo kako je opasno zivjeti u gradu i kako svijet ide u propast (a istovremeno nemamo namjeru odseliti na selo niti mozemo ista uciniti da prestanu ti mafijaski obracuni), stvari koje se, realno, puno direktnije ticu nas prolaze nezapazeno. za tjedan dana ce se smanjiti frka oko pukanica a ovih 78 milijuna eura vise apsolutno nitko nece ni spominjati.
ionako, 99% sam sigurna da se nikad nece otkriti tko su pravi krivci i narucitelji ovih ubojstava.
A ja se čudim kako ovakva tema postoji na rodinom forumu :aparatic:
sigurnost djece?Citiraj:
Trina prvotno napisa
budućnost ?
Ma daj, rasprava o mafiji usred roditeljskog foruma. Zaključavano je puno tema koje su se puno više ticale djece i roditelja nego ovoCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
potpisujem pujicu
potpisujem i Felix
a život na selu i nije tako sjajan:
1. i kod nas ima droge (klinci je siju/sade)
2. u trgovinama sve skuplje nego u gradskim trgovinama
3. nama je veliki problem što nam cigani naprave "pregled" kanti sa smećem koje smo stavili pored ceste na dan odvoza, a nakon tog pregleda skupljamo otpad okolo kanti
4. kad je nevrijeme obavezno nestane struje (mreža je stara i loša)
5. posiješ kukuruz i po njemu posadiš grah, pa ti se u kukuruzu pojavi zlatica i uništi nasad, te opet moraš sve kupiti kao da si u gradu; da stvra bude gora, ako se hoćeš riješiti zlatice, iduću godinu na toj zemlji ne smiješ imati kukuruz
Može se reći da nije opasno, ali je frustrirajuće
Malo OFFtopic........
Bar znaju da je domaća, bez ikakvih dodataka. :mrgreen:Citiraj:
stephanie prvotno napisa
Mislim najozbiljnje. Da je bar trava najgore što mogu probati.
gle, postoji forum o uzgoju trave
i tamo sam našla odlične savjete o bio uzgoju (ja sam tražila za povrče :mrgreen: )
on topic
meni samo nije jasno tko se međusobno sukobljava
dvi mafije?
:lol: :lol:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Vidiš, ja sam mislila da ne znam ništa o bio uzgoju ali sad si me podsjetila da ipak znam
Šalim se, ne promoviram ja tu nekakvo napušavanje ali da mafija puši travu (domaću iz bio uzgoja) nebi se ubijali međusobno :mrgreen:
Nije mi svejedno. Jucer sam trebala ici na sastanak u Hole in One Pub koji se nalazi u Staroj Vlaskoj ali sam u zadnji tren odlucila ici kuci jer od poslovnih obveza maltene nisam vidjela svoju principessu.
Zivimo na 400 m od mjesta eksplozije i strasno je grunulo.
Nisam pametna, zamolila sam dadilju da bude s malenom na Zrinjevcu dok se situacija malo ne smiri. U subotu cu ja rjesiti kupovinu na Dolcu a umjesto ritualne kave na spici cemo otici negdje van grada.
Jedva cekam prosvjed koji je navodno biti odrzan za tri tjedna, i ovaj puta se nadam da hrvati nece biti prenemarni i lijeni (oprostite sto generaliziram) da masovno izadju na cestu. Radi se o buducnosti nase djece, kucnuo je zadnji cas da se red i sugurnost vrate u ovu drzavu ...