Zato i postoje doktori, neki dobri a neki malo manje :evil: .Ne treba paničariti al opreza nikad dosta...
Printable View
Zato i postoje doktori, neki dobri a neki malo manje :evil: .Ne treba paničariti al opreza nikad dosta...
pa nekak mi se čini da su ovi na srebrnjaku stručniji, mislim ipak su pulmolozi...to jest povjerenje bih dala onom glavnom doktoru, nekako bih radje njemu otišla nego kod običnog pedijatraCitiraj:
nkusic2 prvotno napisa
recimo jedini mi je on rekao da je hlađenje od ventolina jedna od (rijetkih doduše)nuspojava. naime, bebač mi se ohladio na 36 u guzi i bio je groozan na dodir, inače uvijek ima toplu glavicu, a tada je bila led, ledeni :shock:
kada sam rekla neki dan dežurnoj doktorici na srebrnjaku da mi se mali prošli put ohladio od ventolina pogledala me ko da sam luđakinja i samo okrenula očima
Kad smo mi sa Leom došli na Srebrnjak, nama je doktorica na prijemu rekla da i teže slučajeve od njenog vodi kroz dnevnu bolnicu, ali radi Leine grozne anamneze (nedonošče), da se nas ne usudi. Tako da hospitalizacija naravno ovisi o procjeni doktora, ali u principu se (ili bi se trebalo) hospitalizira dijete ako procijene da se stanje može pogoršati toliko rapidno da roditelji ne bi stigli na Hitnu (nas su npr. uvijek pitali gdje stanujemo i koliko brzo možemo stići do bolnice). Ali, mislim, normalno da nekad doktori predlažu hospitalizaciju i zato da sa sebe skinu ev. odgovornost, a valjda i kad vide uspaničene roditelje (to meni moja sestrična doktorica tvrdi da je razlog što Leu UVIJEK žele ostaviti u bolnici :roll: ). Meni moram priznati nije baš lako odbiti hospitalizaciju iako mi je do sad recimo tri puta nuđena iz bezveznih razloga.
podižem. cure, daj mi recite jel smijem s bebačem od 3,5 mj po ovakvom sunčanom, ali hladnom vremenu ići u kratku šetnju van ako kašlje. bili kod pedijatra, nos mu je vječito pun, kašlje po njegovom " bronhitično" ali nema bronhitisa, pluća čista.jel mu može taj hladan zrak štetiti?
ja se ne bi usudila ići van ako je ispod 4-5 stupnja celzijusa. Virusi na hladnoći ne mogu nikako opstati. Tako da ste što se toga tiče sigurni, no ako su pluća osjetljiva mislim da nije poželjno izlazit na ekstremne hladnoće van.Citiraj:
alanat prvotno napisa
Moja curica od 6 mjeseci je sasvim zdrava, a ipak ne izlazim s njom van jer je ispod ništice.
Stariji sin je dobio urtikariju od predugog izlaganja hladnome zraku prije par godina.
MOj bi bio savjet možda izbjeći izlazak kad je oko ništice, a ako već izlazite onda ne predugo.
nama se odmah vrati bronhitis čim izađemo. a taman si mislim da je ozdravio i da je sve super :(
mi smo isto bili na srebrnjaku 7 dana .tin ima 9 mj .ima bron,astmu sad smo na ventolinu i fliksotidu 2 mj.doma smo.cula sam da je ionizator zraka dosta dobar.dali tko ima dali je zadovoljan s tim.
Molim vas cure za mišljenje,sa malim sam bila u četvrtak kod pedijatrice i rekla je da je upala grla i da su pluča čista.Dala mu Amoxicilin i rekla da ne treba kontrola.Njemu se 2 dana nakon pregleda stanje pogoršalo tako da je grozno počeo kašljati,hroptati i nos mu je katasrofa.Šmrklje redovito sišemo imažem mu po prsimaeukaliptusovu mast.Problem je što je on jučer navečer počeo pištati i pišti još i danas.Zvala sam pedijatricu i sestra mi je rekla da mu dam neki sirup za kašalj i da dođem jedino ako procjenim da dijete nemože disati. :shock: Popodne radi neka druga i razmišljam da odem kod te druge bez da najprije nazovem jer imam osječaj da bi me i oni otkačili.Strah me je da nebi ta prehlada prešla u bronhitis. :(
iva9 ja bih zbog tog pistanja odmah isla pedijatrici :love: i mislim da te sa tako malom bebom nitko nece odbiti, jedino na zovi da ne cekas dugo. I drzim fige ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je sve bezazleno.Citiraj:
iva9 prvotno napisa
ne znam da li imaš u blizini kakvu bolnicu, u hitnu ambulantu možeš i bez uputnice (mi bi obično donosili naknadnoCitiraj:
iva9 prvotno napisa
bronhitis ti je kod malih beba jako opasan, baš nam je pričala pedijatrica kako su joj donijeli dijete koje je morala reanimirati...užas