ja imam bosch maxx 7 kg, 1200 okr, veš super, nije zgužvan....sve vrtim na 1200Citiraj:
magriz prvotno napisa
Printable View
ja imam bosch maxx 7 kg, 1200 okr, veš super, nije zgužvan....sve vrtim na 1200Citiraj:
magriz prvotno napisa
Davore, :lol:
zamisli ti to 30 godina, vau....
koja je razlika?
veca centrifuga bolje i jace ocijedi ves (super za male stanove) ali nakon nekog vremena stvarno unisti ves.osim sto je dosta zguzvano (sto je meni za ocekivat ako zelis da iscijedi svu vodu) pocele su se radit male rupice na nekim stvarima.
recimo, skoro vise od pola gacica od malog su mi rupicaste pa svakih par mjeseci kupujem nove. (sva sreca da ih i preraste pa mi nije toliko zao). Ali par majica ne mogu prezalit.
Prije sam skoro sve prala na 1300okretaja, sad samo bijeli ves, rucnike, posteljinu. ostalo smanjim centrifugu. izuzetak jedino kad mi je hitno da se brzo posusi.
ugl, moj zakljucak da je 1000 okretaja cisto dovoljno. ako imate mogucnost da birate i vise, nije na odmet, mozda ponekad dobro dode.
da, sve se može kombinirati, sve je posebno - dužina pranja, temperatura, broj okretaja. još ima i mogućnost dodatnog ispiranja, predpranja i odgode pranja - što mi isto super dođe zbog jeftine struje po noći. tako da sve naštimam navečer i odgodim pranje za par sati. sve onako na gumbiće naštimaš. i ima mislim 6 kg.Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
obožavam ju. :mrgreen:
a što je najbolje, izabrao ju je mm, i bila je među jeftinijima, mislim u pevecu. samsung. i, kad je došao doma s njom, zvocala sam mu da kako je mogao kupiti najjeftiniju veš mašinu i to još samsung, i da nikad nisam čula za samsung veš mašine i da šta nije mogao izabrati neku normalnu - candy ili končar. sve sam porekla izgovoreno :mrgreen:
imam od 1400 al koristim samo 800
mislim da trebaš uzeti u obzir da končar nekad i danas možda nije ista stvar. moja baka kad joj je riknuo njen končar nije htjela niti čuti za neku drugu mašinu jer 'ova provjereno radi bez greške preko 30 godina, nikad ju nije popravljala, samo jednom gumu mijenjala'. nema do končara.
novog končara je u 4 godine servisirala nekoliko puta. sad priča glasi 'nekad je končar...'
candy od 6 kg,1000 okretaja ,sasvim dovoljno iako najčešće koristim 800,uska je i punjenje odozgora
koristim 1000 okretaja, uvijek. nisam primjetila da trga veš, nego da ga na tim okretajim jako gužva ako je prepuna mašina. ali ja sve odvajam po bojama i perem odvojeno (nisam baš ekološki osvještena kad je to u pitanju), tako da manje količine veša nisu baš jako zgužvane. nakon toga veš ide u sušilicu, pa mi nije važno koliko mašina zgužva veš.
Moja mašina ima od 500-900 okretaja. Koristim uvijek opciju 500 jer ne peglam a kad je naštimana na brže roba mi bude prezgužvana
a ne, ne, ima nas još :roll:Citiraj:
thalia prvotno napisa
neki dan riknula, remen puknuo.
Kako mi je roba bila unutra, zamolila sam šogi da kod nje operem.
majke ti mile koja razlika!! ona ima 1200.
Istrpala ja robu u košaru i krenem ju dignuti onako uobičajeno - skoro mi je odletila u zrak jer sam se pripremila na dizanje malo većeg tereta..
bijah osupnuta.
pregazilo nas vrijeme thalija, vrijeme je da uzmemo macolu i udri po mašini..
Nisi jedina :mrgreen:Citiraj:
thalia prvotno napisa
ja imam 1200 i stalno kad god mogu (ovisi o programu) centrifugiram na toj brzini i nisam primjetila da mi je uništila više veš ili da je zgužvaniji. :?
I ja isto perem sav ves iskljucivo na 1200 okretaja i ne bih rekla da se zbog toga ves unistava ili da je pretjerano zguzvan. Uglavnom, zadovoljna sam.Citiraj:
lasica prvotno napisa
redovito koristimo 1400 okretaja
i ne peglamo
zgužvano je ako je mašina baš bila puna
ali zaboli me guzička za to
1200 koristim za ručnike , posteljinu i sl - veš mi bude zgužvaniji.
Uglavnom koristim 800 jer mi se taman fino posuši do povratka kući
pa mogu lagano :mrgreen: spremiti u ladicu za neispeglani veš
Moja vešmašina ima 1000 okretaja, koje rijetko koristim, jer mi dosta gužva veš. Obično stavim na 1000 okretaja za pranje ručnika. Za šareni veš nekih 600 okretaja, posteljinu na 800.
moje candy prijateljice vrte na 1400 pa još sunčeko
peglam u rijetkim trenucima
zgužva ako je jako nakrcano
stvar je dobrog tajminga
sve 5
hvala tehnološkom napretku - nekada se čudim kak sam živjela bez sušilice
mi smo kupili novu prosle godine, sa sacastim bubnjem koji (kao) cuva ves.
bijeli ves kao i rucnici i plahte perem na 1400, ostalo na 1000 ili 700.
mislim da su traperice na 700 a kosulje na 400.
cisto radi guzvanja.
nisam primjetila da ga unistava.
Ma ja traperice isto na 1200 stavim, nis ne guzva..protreses dobro kasnije.
I isto nis ne peglamo.
Ja puno volim svoju masinu. :zaljubljen:
Na kraju sam kupio opet Končaricu 6kg/1200 okretaja, zemlja porijekla turska :lol: Za sada me zbunjuju velika vrata - zadnji put sam ju pretrpao jer mi se učinilo da je to OK. Nakon centrifuge okrene još par puta simo-tamo da se rublje razrahli i stvarno nije zgužvano.
meni je dovoljno 1000 8)
ispravka: imam onu sa 1600 okretaja (koje naravno nikad ne koristim)!! :mrgreen:Citiraj:
bucka prvotno napisa
imamo gorenje do max. 900 o
gotovo sve perem na 900, rijetko na manje
nisam primjetila gužvanje veša
primjetila sam da 2 različite mašine s 1000 rpm različito ocijede
kod mame mi veš bude osjetno mokriji
pa sad znaj
Kolko para tolko muzike! :mrgreen:Citiraj:
aries24 prvotno napisa