:lol: prilicno je evoluirao od slatkisa. ivar je legenda.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Printable View
:lol: prilicno je evoluirao od slatkisa. ivar je legenda.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
ja sam još uvijek u tupilu glede poklona za Lauru. otkako su otpali teleskop i mikroskop, odustala sam do daljnjega od mozganja. onda mi je sinulo, pa sam joj kupila dio opreme za sport kojim se bavi. onda joj je to zatrebalo: trenerica rekla da mora obavezno imati ovu subotu. kud baš ovu? :x pa sam joj dala i rekla da joj je to trebao biti poklon za božić i da mi je baš žao što ove godine neće dobiti ništa pod bor :mrgreen: (samo sam se malo zezala, nisam sadist, bez brige ;) )
reakcija je bila u rangu totalnog razočaranja i nevjerice, tako da do daljnjega povlačim ono gore o neimanju želja. njena je želja da bude ugodno iznenađena :roll:
sva sreća da sam danas opet zavirila i pročitala što sam napisala na ovaj topic , jer sam pola zaboravila
umjesto švrlje brlje skoro sam mu kupila čeličnog čovjeka :roll:
moj napisao da zeli 2oo kn
kupit cu mu nesto od bulaje, voli carobnu frulu pa ce dobiti jos nesto u kolekciji
pa mozda igru rijec na rijec
i ne znam, neka knjiga o zamjevima mu je zapela za oko...
(bake me zovu da mu ja kupim umjesto njih, pa zato ima vise poklona)
jeleni ne znam sto cu, u babajeja ima super drvenih igracaka, ali preksupih malo, vidjet cu, nesto za kuhinju, ili mozda suknjicu od tila i baletanke...i neki nakit, obozava ga...
muzu sam jucer kupial zizekovu knjigu 'o nasilju' a sebi zizekov pervetitov vodic kroz film :mrgreen:
tarzim dobu politicku knjigu za tatu, blisku njegovom svjetonazoru, to ce mi biti izazov za pokloniti..
mami ide kozmetika neka za zrele godine (nesto sto joj je drago imati a ne bi sebi nikad kupila) i tako ...sebi jos nesto moram :mrgreen:
joj zrinka, ovo topik za desetogodisnjake, a ti baka dida stric i tetak :lol:
na kraju ispalo ovako
ja osam dana nisam mogla iz kreveta, tek danas sat vremena prije zatvaranja butiga uspjela otici do grada. zracni kist nigdje nisam nasla, a opcije preko neta su me kostale preko tisucu i po kuna. znam da bi tim kistom samo ja bojala jer nitko ne boja tako dobro :mrgreen: pa sam odustala
tako uz ovu kuglu za elektricitet dobiva trivial pursuit (obiteljsko izdanje, da mogu igrati i odrasli i djeca sa svojim pitanjima, jedva cekam da ga otvorimo i pobijedim ih)
kugla ce mozda zasjeniti poklon koji je dobio od moje frendice i koja je tako zamalo ubila djeda mraza, jer mora on donijeti najbolji poklon, jelda.
poklonila mu je, pazite sad - srebrnjak iz rimskog doba. neki ljudi su ga pred dvije tisuce godina dirali! mozda i cezar osobno. ok, nije on, nije se bakcao takvim sitnisem :lol: ali stvarno impresionira jednog devetogodisnjaka. spremio ga je odma u svoju kolekciju - daleko od djecjih ociju
8)
FYI, iako vise nije aktualno - vidjela ja zracni kist u Chipoteci u Vukovarskoj (2. kat - tamo gdje i inace drze modelarski pribor), ali nisam gledala cijenu.Citiraj:
zracni kist nigdje nisam nasla, a opcije preko neta su me kostale preko tisucu i po kuna.
Podizem :) - radi ustede vremena i novaca, krenula sam razmisljati/skupljati poklone za ovogodisnji BiNG.
Svjeze ideje su uvijek dobrodosle. :)
I ja razmisljam o tome.
Najlakse mi je kupiti maloj,6 god.Ona pak sve hoce i samo vice Ja bi to, Ja bi to,.... Pa onda samo pazim na koje stvari se Ja bi to najvise ponavlja i to uzmem. g
Mali ima tooonu igracaka i uglavnom se sa nicim ne igra.Voli FP sveznalice, ali ih sve ima, pa tu nemam vise sta.
E,problem su mi veliki decki. I prosle godine sa razbijala glavu sta da im kupim, ali ove godine zbilja nemam ideja.Prerasli su igracke, tu i tamo se igraju sa drustvenim igrama,ali i njih imaju cijelo brdo. Najgore je sto ni oni sami ne znaju sto bi i kad ih pitas kazuMauzmi neku sitnicu. :/
A opet se veseleko mala djeca kad vide poklone pod borom i jednakim zarom ko i mali trgaju papire i otvaraju.PA ne mogu im onda uzeti privjesak za kljuceve.
STA vi uzimate velikim deckima? Ono 11-17 godina?
Kod mojeg devetogodišnjaka je slična situacija - igračke ga uglavnom više ne zanimaju, društvene igre voli, ali ima ih već gomilu, najbolje bi zapravo prošle knjige ili kompjutorske igre. S obzirom da mu kompjutor ograničavam zbog više puta citiranog i spominjanog ovisničkog potencijala :mrgreen:, baš i nemam neki veliki izbor. A baš kako ani4 kaže, još uvijek je dijete koje se veseli poklonu zamotanom u papir.
Nego, još je prije 2-3 tjedna išao pisati pismo Sv. Nikoli :roll: u kojem je nabrojao svakakve ideje koje ne dolaze u obzir (uglavnom elektronika), ali između ostalog i CD s etidama Davida Poppera. Najprije sam mislila da tako nešto ne postoji (tko bi išao snimati etide na CD?), ali na kraju sam našla točno takav cd na Amazonu, pa će ga vjerojatno i dobiti. E, to će biti pravo iznenađenje, jer sam mu već rekla da takvog cd-a nema, da nije nikad ni snimljen.
A mi veliki bismo si mogli pokloniti popravak CD-playera koji grozno preskače već mjesecima :mrgreen:
Mali je premali, pa će dobiti neku zvečku. A s obzirom da je velikom rođendan u to doba, onda dobije sitnicu za Nikolu, a za rođ. nešto veće.Ove godine prelazimo na Lego 4+ pa si je već upikirao par setova City-a i Bricks, pa ćemo vidjeti. Kod nas Lego uvijek prolazi.
Pls, ideje za 9-10-11-12-13-godisnje curice i decke na sunce! :mrgreen:
Moj stariji je rekao da želi FA kozmetiku 2 gela za tuširanje + 1 deo (onaj paket s toaletnom torbicom - sviđa mu se i treba mu torbica, a gel i deo ionako troši). Ženski komplet košta oko 40 kn, mislim da je i muška isto toliko.
Mlađem bih mogla to isto u drugoj boji/mirisu.
Da se njih pita, oni bi najnajradije opet neki "gadget" od tehnike, ali brate mili, plivaju u tome - nema smisla, a i čini mi se da nekako to ne cijene kao što bi čovjek očekivao (problem generacije). I mi smo ispucali već sve ideje.
Lani su dobili šilterice zimske, jer su već preveliki za bebaste vunene kape. Dobra ideja su i rukavice, neke fora čarape i slično. Odustala sam od težnji prema nekoj originalnosti. Mlađi mi treba termo hlače, stariji visoke cipele i to će biti dio poklona. Ako pod bor dobiju neki pribor za pisanje koji ionako uvijek treba - opet dobro.
tanja_b, imaš u MVG outletu, po smiješnoj cijeni, raznih modela:
http://mvg.hr/kolekcije/outlet-2012/outlet_2012.pdf
Ja sam svojima kupila super kapice za cca 20-tak kn.
Doduše, prošle godine, ali mislim da još rade.
Mlađem sam kupila neku dječju od smeđeg štofa u Mercatoru (Vukovarska) na sniženju, sve me sram koliko je malo koštala.
Starijem sam kupila od filca, najmanju mušku veličinu na Cvjetnom placu.
Ali ove kape ne pokrivaju uha, za takve (za veliku zimu) se do sada uvijek pobrinula baka i naštrikala.
tanja_b, možda bi tvom sinu odgovaralo ovako nešto: http://dobrestvari.hr/104-zimska-kapa-.html
Svojevremeno (davno) je bilo u Turbo limaču šilterica od rebrastog samta i unutra su imale "poklopce" za uši koji su se mogli po potrebi izvući (pleteno). Dobra fora, ali nisam to vidjela dugo.
Hvala na linkovima, potražit ću malo, samo mu moram najprije izmjeriti glavu jer je popriličan glavonja, ne smijem kupovati napamet :mrgreen: To bi isto mogao biti dodatak poklonu, ionako mu je postalo interesantno dobivati odjeću (majice i slične stvari koje se "vide", potkošulje ili čarape ne bi računao kao jednakovrijedan poklon).
Mala curka će dobiti neku didaktičku igračku a veća curka i onako piše pismo Djedu Božićnjaku pa ću od njega ukrasti ideju, ha,ha,ha
Dragonflay je stavila prošlogodišnji katalog, evo kataloga za 2013. http://mvg.hr/preuzimanje/outlet_201...ece_ljeto..pdf cijene su stvarno super.
Sta uzeti necakinjini od 3godine? Mislim, malu volim ko da je moja, obozavam ju, al opet ima hrpu igrackica, a robu sam joj dosad uvik kupovala!
Prava je curica, voli rozu boju, al neman blage Sta je sad U trendu?? Ima onih hello kitty milijun I neke male konjice???
Ima li Koji crtani dobar? Jel premala za bojanke, iako crta na veliko! Pomozite :)
Mi cemo se ove godine otici slikati, profi. Slike cu uokviriti, njih 12 i od njih napraviti sat na zidu.
To ce biti zajednicki poklon. Smizla ce jos dobiti neku sitnicu pod bor.
U toj dobi mozda bi prosao set za izradu bozicnih kolacica. Ja sam to uzela od frendice malenoj prosle godine, i ona i mama su bile odusevljene. Zajedno su radile kolacice, umatale i poklanjale bliznjima uz neku sitnicu.
Ili naljepnice, zigici, likovni materijal... Sve te odlijepi-zalijepi fore prolaze.
Svida mi se ova ideja za kalupice, Ali, njena mama ne radi kolace :) ne pitaj me zasto!
Mala radi kolace samnom, a ja pak imam miljun kalupa! ;)
Super ti je ova sa satom :)
Mi smo sve obitelji koje poklanjamo slikali s pingvinicem, I dobit ce uokvirenu sliku I njegov otisak nogice!
Moje nisu dečki, ali su izabrale i dobile uranjeno jedna Convers ruksak i starke a druga convers ruksak (starke je dobila nedavno pa zato samo ruksak).
Pod bor bude neka sitnica, razmišljam o setu za manikuru ili rotacijskoj četki ali četka bi bila zajednički poklon.
Klinjo od 6 bu dobio legaće.:-)
Ovi kalupi su dosli zajedno s malim valjkom, kuhacom, malim protvanima, onako bas djecji stih.
Znam da je naglasavala da je "ove pekla mama",a "ovi su njezini".
Probaj joj napraviti snjeznu kuglu. Rekla si da voli Hello Kitty. Uzmi staklenku, figuricu, malo vode, malo glicerina i poigraj se. Ja volim home made i osobne poklone.
Hvala curke, dale ste mi puno ideja :)
A Sta se tice starije djece, mi cemo MD-ovoj sestri dati novce,tako je ona rekla, pa da si ona moze nesto kupiti!
Ili ima onih poklon bonova na neki iznos, u new Yorkera,tacco,CA, Sta ja znam, za cure u Accessories-a...
Meni je ovo lijepa ideja, ali osobno nikad to ne bih poklanjala. Nisam osoba "od slika" pa tako gledam i druge. Što će tamo mojoj šogorici moja obiteljska slika s otiskom nogice bebe.
Znali smo na tu foru pokloniti kalendar s slikom djeteta bakama i dedama, mada i to mi je več za ostale na granici s "previše".
Ali kalendar gledam, ako ti se ne sviđa, ipak je to list papira pa ga baciš ili staviš u ladicu, a kad ti netko pokloni uokvirenu sliku s otiskom ipak očekuje da je vidi negdje kad dođe.
nama je prvo rođendan, deseti...za to će dobiti klizaljke (čim ih nađem, btw. zna netko gdje ih ima u zagrebu?), za božić ili vaweboard ili onaj bolji romobil, metalni. on je sav u pokretu...
dobit će vjerojatno oboje i disko kuglu famoznu za sobu, jer to žicaju već godinu dana
mala će dobiti mislim neku lutku (lani je bila balerina, ove godine trenira klizaljke pa ju to fura) njoj možda smislim i nešto bolje... neki od ovih poklona su od nas, neki kod bake i dede. nije previše nigdje
Izvukla sam linkove na ovu temu za
dob 3-6 godina: http://forum.roda.hr/threads/77531-P...a-Nikolu-Bozic
dob 6-9 godina: http://forum.roda.hr/threads/77148-P...raznike/page11
Potencijalne ideje za dob 9-13 godina:
- ulaznice za kino*/kazaliste/balet*
*Hobit 2 ima premijeru 12.12. - dobar poklon za nikolinjsku cizmicu: ulaznica za premijeru
*za Istrijanke i ostale zainteresirane, 29.12. u 16h (super termin za djecu!) u Trstu u Teatro Rosetti nastupa Moskovski balet sa predstavom "Uspavana ljepotica". Karte su vec u prodaji i obicno se jako brzo razgrabe.
- pretplata za kino
- knjige
- DVD-i ili neki CD ili mp4 album (ili player)
- fora pribor za pisanje i biljeznice, i/li fora dnevnici za 2014.
- majica s nekim likom ili fora natpisom
(moja je Harry Potter Lego fan, pa ce dobiti majicu s HP Lego likom kao jedan od poklona)
- za sitniji poklon, mozete im napraviti collage poster sa slikama - s ljetovanja, sa frendicama, s kucnim ljubimcima... pa uokviriti za njihovu sobu
- manicure/pedicure set* + lak za nokte (ako ga koriste) ili neka kremica*
*u Kozmu ili Bipi, KillyS po 49,99 Kn
*za masazu nakon sportskih aktivnosti, npr. Alverde arnika masazno ulje
...
Ma mi ti svi skupa zivimo, Stan do stana, I diver I jetrva vole mog malog isto ko da je njihovo!
ova slika ide njima, I babama i didama! Dakle,npr slikala sam svekije i md-ovu sestru s Malim, i vikali su da im moram Dati sliku da je uokvire, pa mi je tako dosla ideja!
Ma sve ok i mi tako živimo, ali eto nitko nije specijalno "od slika".
ma naravno da nije :)
Al men je ovo najjednostavnije ;)
mene je sokirala tema koja se na pocetku studenog izvukla :D
zar vi VEC razmisljate o tome?