Re: Draga, da isplaniramo vikend
Išla sam čitati topic ispočetka, i bome mi je zasuzilo oko, pogotovo na ovaj dio
Citiraj:
Ifigenija prvotno napisa
Ali, mislim si ja... da bih IKAD došla bar blizu onom prvom scenariju treba ovaj dio dobro odradit. Te malene dušice i mala nemoćna tijela još dugo trebaju mene da im služim, da se s njima uskladim, trebaju moje odricanje, moje spuštanje na njihovu razinu, trebaju pravu njegu i brigu, trebaju blizinu SAD... da bismo je imali i ONDA... jer eto... sad je ključno vrijeme i ma koliko bilo teško (nemojte se NIKAD udat i nastanit u tuđini, gdje nemate nikog svog...osim tuljana... ovo govorim iz vlastitog bolnog iskustva) trebam dati sve od sebe da u djecu utisnem nježnost, ljubav, brigu, da slušam ta povremeno nesnosna lupetanja o vatrogascima i ledolomcima koji su gliseri i slično... Nije bilo tako davno kad sam, kao malo dijete, pročitala u knjizi o djeci da treba djecu slušat ma kakva njihova lupetanja bila jer se tako gradi povjerenje, i mislila sam - aha, tako treba, a ne ko moja mama... i znam koliko njima, koji nemaju nikog osim nas, i nemoćni su, i ograničeni svojim djetinjstvom, znači ta čista nepodijeljena roditeljska pažnja...
Ifigenija, ma predivan post. I bila ti perfekcionist ili ne, zaslužuješ to vrijeme za sebe koje želiš, i zaslužuješ ga provesti baš onako kako ti to želiš.
Ne moram reći koliko sam se pronašla u tvojoj priči, dovoljno je vidjeti potpis, a usto smo također u gradnji...
Anita AZ, tako te je lijepo ponovno čitati...