[quote="Veki"]potpisujem, nažalost, opekla sam se više putaCitiraj:
L&L0809 prvotno napisa
Printable View
[quote="Veki"]potpisujem, nažalost, opekla sam se više putaCitiraj:
L&L0809 prvotno napisa
Ali, dijete od 20 mjeseci ne zna tražiti pomoć. :/
Gita 75 , ovo me uopće ne čudi .U mom okruženju ,moje dijete je jedino koje ne dobiva batine , tako da sam ponekad i ja znala doživjeti nešto slično( kolutanje očima, podsmjeh...) .Nekad sam morala svom djetetu nekoliko puta ponoviti da nešto ne smije raditi , dok je drugi roditelj jednom pljuskom zaustavio svoje dijete , pa je moje dijete proglašeno zločestim , a ono drugo poslušnim i sl.Ponekad se zbilja osjećam pomalo nelagodno jer ispada da sam ja crna ovca i nitko ne razumije zašto ja to tako radim , jer oni su uvjereni da su u pravu i da čine dobro. Nevjerojatno je u kolikoj mjeri je uvrježeno mišljenje kako je udarac po guzi ili pljuska sasvim ok mjera odgoja.
ovo je istina, ali dok je to lupanje po guzici zu i tamo, ne znam, aktivirat ću se malo, ako sam baš dobra s tom osobom koja lupa, pa mislim da ima smisla da uopće pokušavam.Citiraj:
gita75 prvotno napisa
Ali ako netko baš mlati dijete koje nema ni 2 godine, kao u primjeru, ili bez obzira koliko godina imalo, dakle ako netko baš mlati dijete, smatram da mi je ipak dužnost da reagiram. Bez obzira na posljedice - sukob s tom osobom, raskid prijateljstva ili što već.
Ipak, poduzet ću sve što mogu da to što imam reći kažem civilizirano i istaknut ću u razgovoru da razumijem i tu osobu koja udara (jer mi je jasno da udara zbog raznih razloga koji su gore navedeni), kako se ne bi osjećala samo napadnuto. Ne zbog sebe ili zbog nje, već zbog djeteta, jer mislim da će na taj način poruka najbolje sjesti.
Sve ovo stoji. Tako sam i ja mislila kad sam napisala da mi se poklanjanje majice NE po guzi ne čini dobrom idejom.Citiraj:
Veki prvotno napisa
No, misliš da nije dobra ideja ponuditi nekome pomoć i bez da je traži.
Ako ti je ta osoba bliska, draga... pa porazgovarati, reći da znaš i sam da nije lako, da nas djeca znaju dovesti u situaciju koju zna biti teško hendlati...
Kad se kojiput u našem parku poveo takav razgovor, o tome kako postupiti kad dijete nešto izvodi, testira granice :mrgreen: , ja kažem svoje mišljenje. Doduše, nisam nikad nijednom roditelju rekla da treba raditi to i to, ali da ja mislim da... da ja radim tako i tako.
Pa naravno.Sve ovisi kakav je odnos sa tom osobom.
NIsam došla do takvog razgovora sa pravim prijateljima. Nekako nam se svima podudaraju odgojne metode. Da mi najbolja frendica to radi razgovarale bi o tome sigurno kao što o svemu i razgovaramo.
Sa drugima ( npr. prijateljstvo iz parka ) ne možeš tako otvoreno razgovarati i shvatili bi to kao napad.
Sve ovisi o situaciji.
Slažem se, Veki. I ja bih tako.
XCitiraj:
pomikaki prvotno napisa
:x uf, ja ne bih mogla šutjeti nikako nikako nikako
za početak bih ju pitala kako bi se ona osjećala da nju netko lupa po čubicama zato što je zmazala hlače/prolila sok/skače okolo..... ili bilo što drugo što u svojoj glavi smatra valjanim razlogom za fizičko kažnjavanje
meni je fascinantno kako su (neki) roditelji na brzaka spremni zaboraviti da su i djeca osobe koje treba poštovati - jer... gotovo sam sigurna da im (većini) ne bi palo na pamet fizički kažnjavati drugu odraslu osobu, a sve u ime nekakvih odgojnih metoda koje su i sami proživljavali (jer, to kao opravdava postupak?!)
i svakako X na
Citiraj:
rahela prvotno napisa
Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Eto, samo da vas obavijestim o ishodu ove cijele priče. Odlučila sam da joj neću pristupiti nekim ozbiljnim tonom i razgovorom nego onako, usput. I tako ona počne vikati na njega jer je stao u lokvu vode, a on još više gaca i smije joj se. Kažem joj ja "Pa nemoj tako vikati, vidiš da nema svrhe, nemoj ga doživljavati i prestat će." Ona okrene glavu od njega i mali sam izađe iz lokve. I tako u još puno situacija kada ga je htjela lupiti, ja nešto dobacim, ona za čudo posluša i mali dobar kao bubica. Sad ju pratim u zadnje vrijeme i primječujem veliku razliku u njenom ponašanju. Više mu objašnjava kad napravi nešto loše, nego da ga odmah tuče.
Eto, stvari idu na bolje... :D Svima Vama hvala na savjetima. Pozdrav!
polako i malim koracima, možda uspiješ
znam da ti je teško, ali pokušaj biti ustrajna i suptilna
sretno :love:
ta žena ima neki jako gadan psihički poremećaj i idući put kad ona zvekne dijete po faci zvekni i ti nju.Citiraj:
Nicol prvotno napisa
krava jedna bezobrazna.
oprosti, ali jaaako mi to ide na živce. zgražam se pri pomisli na takve glupe i odvratne sadiste. pa neka lupa po faci nekoga sebi ravnog a ne dijete od 20 mjeseci.
ja sam jednom pucnula nećaka po prstima kad mi je počeo bacati stvari po sobi ... imao je 3 godine... i nisam ga stvarno uopće jako udarila... ali on se takooo rasplakao jer znam da sam ga emotivno povrijedila tim činom da ja sad nakon 5 godina još uvijek imam traume i ponekad plačem kad se sjetim toga što sam učinila jer znam da sam mu nanijela sigurno psihičku povredu svojim činom.
i baš kad me muž neki dan pitao...pričali smo o odgojnoj metodi zvanoj "batine" i on me pitao što ja mislim o tome.
rekla sam mu da to ne dolazi u obzir da bih se ja prije ubila nego ikad više udarila dijete pa makar "puc puc"...stvarno mi je to s nećakom ostala teška trauma i nikad više...ne bih ni po guzi, ni po ruci, ni po prstima .
i onda sam se sjetila toga "puc puc" s nećakom i rasplakala sam se i muž mi je rekao da sam luda.
uglavnom. ne razumijem te ljude koji to čine na duže staze.
jedan jedini put mi se to dogodilo u afektu i mislim da nikad neću to prežaliti i preboljeti.
death_of_art prije odgovaranja treba pročitati cijeli topic... stvari su se počele kretati na bolje i to ne zato što je nicol zveknila svoju prijateljicu :roll:
tj bez da ju je zveknila, ako zvuci cudno :/
ma bila sam toliko bijesna već na prvom postu da sam morala odmah tipkati svoje izljeve :lol:Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
Citiraj:
Trina prvotno napisa
ha nešto slično sam vidjela ne davno na jednom rođendanu. Dvije mame stoje i do njih dva dečkića vršnjaci, cca 3 godine. I ova jedna mama pošizdi i na svog sina "ma rekla sam ne diraj!!!!!" i zviz po guzici 3 puta. A ovaj drugi mali (sin moje prijateljice, koji nikad nije dobio ni čvrgu od svojih rodit.) :shock: "mama zašto ga je udarila???". Mama mu objasni da se ne mješa.
Situacija se kroz par minuta ponovi, a mali od moje frendice se zatrči preko sobe "PRESTANI MI TUĆ PRIJATELJA, GLUUUUPAČOOOOOO!!!!!"
I raspali je nogom u cjevanicu.
Znam da je to bila njegova užasna reakcija, ali jako ga je uznemirilo što mu tuče prijatelja, a zna da se djecu ne tuče, i taj agresivan ispad je bio i nama :shock: .
Dalje je bilo smiruj objašnjavaj...