Re: Mainstream roditeljstvo vs iznimke
Dosad nisam, ali sad ću se stvarno začudit jer mi se čini dio forumske populacije stvarno ne zna čitati (i evo ih na: :shock: :roll:)
Nije li postavljačica topica u svom prvom postu napisala
Citiraj:
Mrvna prvotno napisa
Nije da me to nešto specijalno zabrinjava. Samo me čudi kako je teško pronaći istomišljenika u stvarnom, ne-virtualnom svijetu.
Ja sam to shvatila ovako:
Neka svatko odgaja svoje dijete kako misli da je najbolje (što roditelji uglavnom i rade).
A čudi je kako u njenoj okolini nema više istomišljenika ilitiga ljudi sa sličnim stilom odgoja, jer ih npr. tu na forumu ima dosta.
I ne znam točno ni kad je počelo čuđenje jer neki postupaju roditelji drugačije od druugih i jer neka djeca jedu hrenovke (pa opet: :shock: ).
Od pitanja koje je meni bilo posve razumljivo i blisko, priča je opet skrenula na isčuđavanje i (vrlo popularno) zgražanje.
Stvarno čudno.
Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
jer neki postupaju roditelji drugačije od druugih
= jer neki roditelji postupaju drugačije od drugih
cijela sam se zbunila od silnog čuđenja
Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Od pitanja koje je meni bilo posve razumljivo i blisko, priča je opet skrenula na isčuđavanje i (vrlo popularno) zgražanje.
Stvarno čudno.
E baš sam takvu rečenicu i tražila... negativno bi bilo zgražanje nad nečim što nam je nepoznato, a čuđenje je sasvim normalna reakcija na koju se ne treba vrijeđati jer je produkt znatiželje... barem u mom slučaju...
Moje mišljenje jest da ne postoje crne ovce... aposlutno svaki roditelj će odskakati u nečemu na što je većina navikla... ali pitanje jest zašto skupa rođendan ne bi slavili bezpelenaši, platnenopelenaši i oni koji koriste jednokratne pelene? Zar nisu druženje, razumijevanje, tolerancija...ma zapravo djeca najbitnija u cijeloj priči?