ne kužim to pretjerivanje u navlačenju djece na razne neprimjerene aktivnosti.
mislim da je to maltretiranje djeteta, a i totalno nepoštovanje prema legendi cohenu.
Printable View
ne kužim to pretjerivanje u navlačenju djece na razne neprimjerene aktivnosti.
mislim da je to maltretiranje djeteta, a i totalno nepoštovanje prema legendi cohenu.
ma koji koncerti i vođenja djeteta u ovo doba kada je sve puno gripe i viroze i kada se javno u eteru govori da se izbjegavaju okupljanja, zatvoreni prostori..
:shock: :shock: :shock: pa dajte malo mame razmislite...
malo je teže dijete koje niko nikad nije čuvao (osim nas) ostaviti sa čuvalicom samo tako na par sati :/Citiraj:
kik@ prvotno napisa
ja još stojim kod toga da bi je vodila, unatoč općem zgražanju forumske populacije
bolje bi joj bilo na koncertu s nama nego sa osobom koju nije nikad prije vidjela
ali sve ovisi i o karakteru djeteta
a da probate-ne ići? ako nemate kome ostavit dijete, i nećete uključit čuvalicu il nekog sličnog u život?
Tada bi ucinila ono sto je netko vec napisao,ostavila ga s MM a ja otisla na koncert ili obrnutoCitiraj:
Zara1 prvotno napisa
ja imam sitericu, jam ide stalno po koncertima, ali meni je bezveze voditi dijete na koncert oz dva razloga:
1. em će djetetu to biti dosadno i neprikladno za njegovu dob
2. em nećeš uživati u koncertu kako treba jer ćeš biti 50% koncentrirana na dijete
3. koliko ćeš ljudi uznemiriti oko sebe kada počne plakati?
pa daj razmisli ;)
ali sam otkazala bajagu 20.11 i Pet shop Boys-e zbog gripe...
Pa umjesto neke haljine ili cipela, da dala bi 400,00 kuna i ako mi dijete bude nervozno, otišla bi. Kod mene se pare (osim onog nužnog) troše prioritetno pa ću ako treba, odreći se ovaj mjesec recimo svog frizera, ali ću dati pare za nešto što može biti i dobro i loše i bezvezno iskustvo.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
Poznajem jednog mališa koji praktički od rođenja ide na moto shou partyje. Malac uživa. Drugo pitanje je da li bi to netko napravio ili ne i da li je to nekom prihvatljivo ili ne, ali ako je djetetu dobro (ja smatram da je dijete prvo i osnovno što slušamo, poštujemo, itd. u ovakvim situacijama) onda zašto ne.
Mene bi puno više uznemirilo dijete koje neodgojeno dreči i trči oko mene u kafiću, a roditelji mu mirne duše piju kavu i odobravaju to, a ovakvu situaciju vidim bar deset puta mjesečno (češće i ne sjedam u kafiće, jer ih ne volim).Citiraj:
mačkulina prvotno napisa
prioritetno trošenje je platiti kartu i otići s koncerta?okej.Citiraj:
Pepita prvotno napisa
mislim da tamo nije mjesto djetetu i šlus.
Kad udjem u kafić i nečije dijete me uznemirava(šta nije opravdanje ničem od ovoga gore), skupit ću se vani
s Cohena, kojeg platim 400kn, i čekam 5mj, se nemam namjeru skupit zbog nečijeg djeteta.
ne rade sva djeca scene, ne urlaju i ne bacaju se okolo
možda tvoji da jer ih nikud ne vodiš
moje dijete ja vani bolje i mirnije nego doma
nikad mi nikakvu scenu nije napravila, ali stvarno NIKAD (a sad bude imala 2g)
zanimljivo, u nedostatku argumenata ili? :mrgreen:
koncert kojem prisustvuje 10000 ljudi u zatvorenom prostoru, jakog razglasa, nije mjesto za jednogodišnje dijete.
Nema razloga da djeca moraju ići baš baš svuda.
takvo mišljenje nije razlog za vrijeđanje na osobnoj razini.
moja djeca su zatvorena u kući
:mrgreen: :mrgreen:
(jer idu na mjesta primjerena djeci i ona koja su NJIMA zabavna, a ne borave sa mnom tamo di je meni zabavno i šute mirno, jer su naučili da se to mora :mrgreen: )
Krumpirić, nisi samo optimista, nego si i tvrdoglava :lol: :love: Kako ne vidiš da ne vrijedi objašnjavati i argumentirati kad tko želi opet će misliti drugačije i napraviti drugačije- nažalost :/
Reci kao i ja- ja ne bih, a tko voli nek izvoli. :mrgreen: Svi mi odgovaramo sami za svoju djecu.
djetetu nije mjesto na koncertu..Citiraj:
Pepita prvotno napisa
niti je prikladno za njegovu dob, niti je koncert mjesto za dijete.
Oprostite, vi koji idete na koncerte.. pa nabavite si bejbi siterice ako imate para 400 kuna za ulaznicu i to puta dva - onda imate para da platite nekoga tko će vam pričuvati dijete i poštediti ga bespotrebnog tramaka.
Ja lijepo imam sitericu i nema problema. Svaki put kada se i vratim sa bilo kojeg koncerta (osim Lisinskog) .. sva sam puna dima od cigareta, zalivena od pive i bez glasa (od pjavanja)
Ako već ideš onda budi gospodin do kraja i poštedi dijete onog što nije za njega i ne cigani se i pljuni cca 100 kuna za bejbi siting
budi dama i plati 100 kuna za bejbi siting kada si već dala 800 za dvije karte.. i poštedi ga tramaka.Citiraj:
Zara1 prvotno napisa
ne kužim poantuCitiraj:
mačkulina prvotno napisa
btw. ja na koncert nejdem, ali da idem ona bi isto išla
tema je voditi dijete na koncert ili ne
a ne idete li na koncert
post je na globalnoj razini a ne osobno... :mrgreen:Citiraj:
Zara1 prvotno napisa
ne..Citiraj:
Zara1 prvotno napisa
molila bih vas da smirite retoriku na ovom topiku.
Termini kao sto su "navlaciti", "ciganiti","pljunuti" nam stvarno nisu potrebni,o svemu se moze i puno korektnije razgovarati.
Kad su epidemije gripe u djiru ne vodim djecu na koncerte, tj. nikamo.
Nekad vodim i kamo nije po ps-u, nekad to ispadne savršeno, nekad ni ne stignem nago se vratim kući. Ugl.ako imam apetita vraćat se s nečeg radi djeteta onda i krećem sa spremanjem. Kažem, nekad ispadne savršeno. A nekad ni odlično isplanirani boravak u prirodi nikako da ispadne bar neloš :/
sta ste se uzgovorile.
kao prvo ne zivim u gradu u kojem je koncert.
kao drugo dojim i nemam namjeru prestati do treceg mjeseca.
kao trece, zar sezona gripe ne prestane do kraja ozujka????
znaci, ne mogu ostaviti dijete doma dok ja idem za zagreb, a ne mogu ni nac nepoznatu osobu koja bi u zagrebu cuvala dijete.
sto se tice odricanja za dijete, odrekla sam se svega sto je bilo potrebno. na U2 nisam isla iako sam kartu imala. :(
sad razmatram mogucnost da ipak sebi nesto priustim. :)
uzmi slobodan dan na poslu i angaziraj baku za vecer :mrgreen:Citiraj:
Mima prvotno napisa
meni uopce nije stvar u tome jel imam kome ostavit dijete ili ne. ja imam baku koja cuva ponekad, imam bebisitericu koja nekad uskoci, imam mm-a koji ne dijeli potpuno moj glazbeni ukus...al to mi uopce nije presudno u odluci.
ja bi na neke koncerte vodila, na neke ne.
LC mi bas nije koncert na koji bi vodila svoje dijete, al ne vidim zasto neko drugi ne bi poveo svoje. nisu sva djeca ista
pa neće ti dojenje "propasti" jer te jednu noć nema :/Citiraj:
Lu Lu prvotno napisa
meni ne bi bio problem dojenje, nego razdvojenost. ne bi uopce uzivala u koncertu kad bi mislila sto se doma dogada.
ja sam na prvi takav izlazak otisla kad je D imao 5 i pol mjeseci. bio je i mm i dijete je malo spavalo u sjedalici na stolcu, a ostalo vrijeme ga je mm drzao u rukama i plesao s njim, dijete nije imalo nikakvih primjedbi 8)
i ako ides, obavezno uzmite karte na kraju reda ;)
Postoji li uopće stavka po kojoj su djeca uvrštena u moguće sudionike tako velikog koncerta? Tj. vrijedi li za takve koncerte ono: "Djeca do 2 godine besplatno, do 12 godina u pola cijene"? Ili se treba platiti kartu kao za odrasle? Ili možda oni koji bi vodili dijete na ovakav koncert pucaju na to da će se zaštitar na vratima nasmijati i reći da slobodno prođu s djetetom? :/
ovo mi je bezveze argument. otkud ti znas jel djetetu mjesto na koncertu ili nije, i jel koncert prikladan za njegovu dob? :/ tj. otkud znas to za bilo koje dijete osim za svoje.Citiraj:
mačkulina prvotno napisa
to je kao da mi netko kaze da trudnicama nije mjesto na koncertu exploiteda. makes no sense :mrgreen:
mi smo, kad smo bili u madridu, vodili f. na santiago barnabeu, real madrid-racing santander. imao je 4 mjeseca, doduse, ali svejedno. pa nisam luda da propustim posjet legendarnom stadionu jer "utakmica nije prikladno mjesto za bebu". njemu je bilo super--prespavao je skoro cijelu tekmu u marami, a mi smo uzivali. btw, spanjolci furaju svoju djecu sa sobom svugdje, pa tako f. cak niti nije bio jedina beba na stadionu, naprotiv.
za razliku od djeteta koje neodgojeno dreči na koncertu leonarda cohenaCitiraj:
Pepita prvotno napisa
MM i ja našeg malca šlepamo non stop sa nama. Kuda mi, tu i on. No ne idemo na koncerte, barem ne zajedno. MM je išao na U2, mi dvoje smo bili doma, takav je bio dogovor.
Kada je V u pitanju, naravno da razmišljamo srcem, kao svaki roditelj. No postoje i one situacije kada se uključuje i mozak. Tako smo npr. u subotu išli u grad. Već je pao dogovor da ide sa nama, kao i u 99,9 % slučajeva do sada. Predomislili smo se u 11 navečer, ostao je doma sa bakom i djedom.
Na Trgu mi je pucalo srce koliko mi je nedostajao. Baltazar, Medo Štedo... djece kao u priči, a moj V nije samnom. No kada smo krenuli u obilazak trgovačkih centara, u zatvoreno i u gužvu, nabrzaka sam se osvijestila i bilo mi je drago što nije sa nama.
Hoću reći, ti napravi kako misliš da je najbolje za tvoje dijete, ali ja sam sigurna da moje ne bi išlo. Onog dana kada se je on rodio, puno stvari i događaja sam stavila sa strane.... čekaju da moj V naraste.
Ti kako želiš....
eto vidiš.. a mnogi doktori kažu da trudnicama mjesto nije na koncertu.. da vibracije koje proizvodi glasno ozvučenje ne djeluju dobro na neurološki razvoj djeteta te da je plodna voda kao voda doslovno jako loš izolator od majke do bebe u tim vibracijama :)Citiraj:
mikka prvotno napisa
Ja baš zbog tih preporuka svog ginekologa nisam htjela ići na koncerte u trudnoći :)
i da ja kada pišem za dijete krećem od svog djeteta - pa od kojeg ću?? :?
jer svoje poznjem i znam što je dobro za bebicu od 5 mjeseci... i da ima i godinu dana ne bih ga vodila na koncert...
sve je to subjektivno :)
ali bezobzira na sve napisano, stranicu prije sam rekla i sad ponavljam .. u ovo doba svinjske gripe, gdje doktori apeliraju da se ne ide u skupove ljudi, na javna događanja... nema šanse da ga vodim.
Čak u Ukrajini gdje su uskoro predsjedniči izbori su zabranili skupove, otkazali su sve koncerte gostovanja... ma nije to bez vraga :/ :/
baš sam malo "guglala" kolika je buka na koncertima, obično od 110-120 decibela - zar je to mjesto za malo dijete?!? :/
sjetite se onog osjećaja zujanja u ušima i privremenog "začepljenja" nakon koncerta pa razmislite još jednom :bye:
Koliko se žuči sipa na ovom forumu oko svakog pitanja! Ovo je postalo stvarno ko neka vrlo isključiva partija (samo što ima dva mišljenja o svemu, pa se dvije partije bespoštedno tuku)...
Ne znam. Sve manje mi je ugodno ovdje.
Možemo sada raditi Markove konake oko svega i svačega, ali čemu? Kao da na svako životno pitanje ima jedan ispravan odgovor...
Žena ženi je vuk...
Ja imam sina od 19 mj. i ljetos, iako sam željela, nisam išla na koncert U jer mi je bilo nepojmljivo da budem bez njega jednu noć, zbog dojenja. Onda sam čula da će Eros imati koncert u Zg i odlučila sam otići. Svaki dan sam se preispitivala dal da idem ili ne, ono, žao mi da se dijete probudi po noći i nema mu cice, biti će dernjave. MM je odmah rekao da on neide i da ostaje doma s njim, ali ja sam mu mama, kako će bez mene :mrgreen:
Uglavnom, krenula sam u 14 za Zg, bila ispred Arene u 17.30, pojele nešto, koncert je počeo nešto poslije 20 h i trajao 2 sata. Sjele u auto i pravac doma. Došla sam doma u 2 :) i legla pokraj njega. Je, probudio se jednom i malo je urlao ali ga je mm nosao i sve ok, nastavio spavati. Preživio je bez cice :P Do jutra se još par puta probudio i pocicao sav sretan.
Iako je bilo 16000 ljudi, uopće nije bilo gužve, razglas je bio odličan, nikakva buka, ono, jest da je glasno, ipak je koncert, ali ugodno, Nema dima, ne puši se. Za izaći iz arene nam je trebalo ravno minutu, nikakvih gužvi. Jedina gužva se stvorila ispred ulaza jer su svi pušaći odmah stali zapaliti :roll: . Sjele u auto, svi idu lijevo, a mi desno i za čas na autocesti :D
Da odgovorim na pitanje: NE nebi ga vodila jer sada, sa godinu i pol nema mira da 2 sata bude na jednom mjestu. Tribine su jako strbe i stalno bi se bojala da ne trosne, a parter nikako nije za dijete. Kakva korist da odeš na koncert i da ne uživaš u njemu?
zasto ti cijelo vrijeme ponavljas gripu kad se radi o koncertu u 3. mjesec dogodine.Citiraj:
mačkulina prvotno napisa
a sama ides na koncerte? nije li ti logicno da ako ti skupis gripu, dijete je skupi od tebe???
http://dnevnik.hr/showbizz/glazba/ne...anu-krall.html
Ja sam bila jučer na koncertu, u trenutku kad je mali zavikao, nitko nije pobjegao, dapače, cijela dvorana se smijala, i Diana je odlično odreagirala. Ja imam sina od 8 mjeseci, išla s MM na koncert, izdojila se i ostavila bebu kod mame. Iako, iz Ri smo krenuli u 18 sati za Zg, doma došli u 00.30. Koncerti na žalost traju samo 2-3 sata uglavnom....
upravo o tome razmišljam i pitam se zašto bi to netko priuštio svom djetetu?!Citiraj:
Willow prvotno napisa
ne mogu vjerovati da se o tome uopće raspravlja :(
baš sam malo "guglala" kolika je buka na koncertima, obično od 110-120 decibela[quote]
zato se bebe uredno vode u crkve, provjerite kolko im decibela tamo ulazi u usi...
sigurno ne 120 :mrgreen:
kako se uopće može uspoređivati crkva s koncertom u areni?! mislim, što se buke tiče...
sta mislis da je leonard cohen glasniji od crkvenih zvona ili mikrofona u crkvi? sumnjam.Citiraj:
kako se uopće može uspoređivati crkva s koncertom u areni?! mislim, što se buke tiče...