Molim da mi se javi forumašica koja je otvorila temu da li je saznala što ju zanima.
Ako je ,da temu zaključam jer već vidim u kojem bi smjeru mogla ići...
Printable View
Molim da mi se javi forumašica koja je otvorila temu da li je saznala što ju zanima.
Ako je ,da temu zaključam jer već vidim u kojem bi smjeru mogla ići...
šteta bi bilo zaključati.Citiraj:
sirius prvotno napisa
i ako je saznala što ju zanima, ovo je u stvari dobar povod za jednu korisnu raspravu.
kolika je opasnost od jedne ture antibiotika, a kolika je opasnost od ne uzimanja antibiotika, s ovakvom krvnom slikom?
ne bi bilo loše da se jave oni koji znaju nešto o tome, kao što se srećom, i hvala im za to, uvijek jave -ipak je ovo edukativni forum.
ne bi bilo loše ni da na edukativnom forumu raspravljamo o nedavanju antibiotika na svoju ruku, sto i prvi put, nema veze.
ako možemo o šmrkljama, možemo i o ovoj temi, koja nimalo nije bezazlena. :/
Meni se ne sviđa osobna prozivka i rasprava o karakternim osobinama forumašice koja je otvorila temu.
Što se mene tiče ,dapače, možemo raspravljati o neuzimanju antibiotiku kad takve krvne slike.Ili čak kod dokazanih baktrijskih infekcija...
s takvom krvnom slikom treba antibiotik..moje prvo dijete je točno takvu krvnu sliku imalo, s manjim crp-om..rekla je pedica da kaže ks virusno bakterijsku infekciju..imaoje leukocite preko 20, i neseg do 16..točno vlada taj neki virus koji se može zakompliciratu u bakterijski..
kaj se kod njega događalo? to da sam 2 puta bila kod pedice i nije mu ništa dala..onda je bilo 3 dana bez temp, pa onda 1 dan je imao, pa onda drugi nije..tek sad kad je popio antibiotik je konačno ok..i njemu je išlo prema boljemu, pa mu se za 3 dana pogoršalo..
i moramto reći..stvarno mi nije jasno da se takve stvari spitavaju tu na rodi..ako već ideš doktoru, onda ga poslušaj..pošto si uopće onda išla kad savjete takve naravi tražiš na rodi..dijete ti nikad do sad nije pilo antibiotik..pa da ga je sad i popilo, ništa mu ne bi bilo..to da pije svaki čas, onda bi bilo za porcijeniti da li ga opet piti ili ne..
ja na tvom mjestu bi jedva čekala da dođem doma i da dam djetetu čim prije antibiotik, da se nešto ne zakomplicira ( s obzirom na krvnu sliku), a ne tako..i pedici priznam kaj ti je dala antibiotik bez obzira kaj je rekla da za svaki slučaj..vidla bih tebe kao pedijatricu kakva bi bila..a, kaj da ti nije dala, i da se zakompliciralo, a s takvom krvnom slikom bi se lako, onda bi ju opet krivila..a, to kaj bi ti dijete popilo jednu turu antibiotika , ništ joj ne bi bilo..mislim, ljutim se dok tak nešto pročitam..morala sam se javiti..koliko djece se bori s raznim bolestima, tu djetetu treba dati samo antibiotik i to opravdano jer uz ovu krvnu sliku se baš i ne zna može se kriti svašta i ništa..pa ti sad riskiraj..mislim, strašno..
pozdrav..
(rula, ništa osobno... Brzo ozdravljenje vam želim.)
Mislim da bi ovakve topice (savjetovanje o konkretnom slučaju) trebalo ključati, čak i brisati.
Bez po frke se dijele savjeti od uskraćivanja propisane terapije do hospitalizacije!
Pa jel' tko od nas pregledao dijete?
Od kada je prepričan krvni nalaz dovoljan za kliničku sliku?
Što nas čini kompetetnijim od (ikakvog) pedijatra? Iskustvo sa svojim djetetom, upitne relevantnosti?
Nikad neću shvati pravila ovog foruma; o AD mlijeku pitajte pedijatra, o lijekovima možete koga god. :/
Potpisujem u potpunosti :)Citiraj:
Dalm@ prvotno napisa
I ja!Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
cvijeta73 napisala:
Ako ćemo nastaviti u ovom smjeru,evo jedan zgodan link na temuCitiraj:
kolika je opasnost od jedne ture antibiotika, a kolika je opasnost od ne uzimanja antibiotika
"Može li bolest proći bez lijekova"
http://www.euroalba.com/index.php?op...=177&Itemid=38
G je bio živ i dobro izgledao svih osam dana temperature koja je išla od 37.5 do preko 39 dok deveti dan to njegovo malo tijelo nije moglo više hendlati i imao je treskavicu, poplavila mu usta i ne želim se toga niti sjećati, od dijagnoze od strane dva liječnika imao je virozu ili adeno virozu, pa znate on je vrtičko dijete...bla bla bla...( kao da je svako vrtičko dijete isto ) i nebi mu oni davali antibiotik, on dobro izgleda, pa da malo je sve povišeno, ali može to tako biti, a na kraju završio u bolnici sa dobrom upalom pluća i krvnom slikom da ne govorim, dva sata nakon što su mu dali na venu antibiotik temperatura je pala. I da brisevi su isto bili čisti, barem do bolnice.
Takav scenarij imali smo dva puta u šest mjeseci i voljela bi da nam je dr dala antibiotik "za svaki slučaj".
To je naša priča.
pa jesu li mu vadili krv ili samo radili briseve?
a ja apsolutno ne potpisujem!Citiraj:
Lukina mamma prvotno napisa
razlog je: 'čovik i magarac su uvik pametniji od samog čovika'
rula nije bila sigurna u preporuku pedijatrice.
zašto?
jer se dotična nije niti potrudila objasniti čemu antibiotik
prema navedenim podacima od žena sa ovog foruma, smo saznali da takav nalaz krvi znači da je u tijeku upalni proces, koji zahtjeva antibiotike
kad imaš upalni proces onda ti antibiotici nisu za 'svaki slučaj', nego su potrebni jer je proces u tijeku
a to nije saznala od pedijatrice
saznala je od drugih laika iz njihova iskustva
njen instikt koji joj je rekao: ne daj anibiotik je isti onaj instikt koji joj je rekao: pitaj na forumu , nisam siguran
i jel dobila odgovor? je - to je ozbiljna krva slika
od koga nije dobila odgovor: od pedijatrice
i tu je prvi i osnovni razlog zašto imamo ovakav topic: pedijatar nije objasnio dijagnozu,, a to je jako bitno
'za svaki slučaj' je izraz koji se koristi kad uzimaš nešto što taj tren ne trebaš
kako svaki lijek ima nuspojave, a svaki antibiotik ih ima i to dobar popis, dakako da je teško dati lijek kojeg taj tren ne trebaš, za svaki slučaj
meni moja doktorica i ginekolog sve objasne, jer ih upilam. mislim da im mrak padne na oči kad me vide , ali srečom vide me rijetko (kuc-kuc)
Triba se uvik pitat, nije bitnija pristojnost od zdravlja
To se sve događalo prije pola godine, tako da nebi bilo zabune,
ja sam samo htjela napisati svoje iskustvo sa "dati ili ne dati" antibiotik, nikom ništa ne namećem niti želim to, ali bila bi sretnija u oba puta da su mu da li antibiotik na vrijeme i mislim da ni jedan ni drugi put nebi moralo doći do toga da mora u bolnicu gdje je na kraju oba puta i dobio antibiotik tj. nekoliko nih jer se zakompliciralo.
Da vađena mu je krv i urin i bris...za nalaze se nemogu sjetiti točno kakvi su bili, ali bilo je sve povišeno...uopće se ne radi o tome, ja nisam doktor i nebi trebala znati koliki treba biti crp ili leukociti ili sedimentacija da znam treba li mom djetetu lijek ili ne, ali nakon što mu osam dana doma skidam temperaturu i čini mi se kao da nema kraja...da mislim da mu treba lijek.
Ako sve ovo zvuči malo oštro pisano, nije osobno, takva sam čim se sjetim toga, sori.
MGrubi, hvala ti. Bas si tocno i doslovce opisala situaciju u koju sam se nasla. Nisam bila hladne glave, mozda i pitanje nije bilo dobro postavljeno. Ali od ove fame oko svinjskog gripa, niko ziv ti nista ne govori, a kamoli da ti objasni nesto, bas u kratko.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Dala sam joj antibiotik i poslije dva dana otisla provjeriti krvnu sliku, jer mi dusa nije dala mira: Le su pali (od 25,4) na 7,8, CRP (od 113) na 20. Za dva dana antibiotika? Valjda je to moguce, ne znam..samo pitam. A ispitala sam i aso (ast) za streptokoke i negativan je. Eto toliko.
Hvala jos jednom MGrubi! Jedinoj koja me je razumjela i shvatila koliko mi gori glava :love: :love: :*
Moguće, je moguće!Citiraj:
rula prvotno napisa
Praćenje njihove dinamike je jedan od načina provjere djelovanja antibiotika tj. kontrole infekcije. Vrlo brzo se mijenjaju (čak i kroz nekoliko sati).
o, da