:shock: :shock:Citiraj:
Kaae prvotno napisa
Čega????
ja sam sada s Marsa pala, pa kaj ej tak lijepo kod vas???
I ja bi -12 i snjeeeeeeeeg! :(
Printable View
:shock: :shock:Citiraj:
Kaae prvotno napisa
Čega????
ja sam sada s Marsa pala, pa kaj ej tak lijepo kod vas???
I ja bi -12 i snjeeeeeeeeg! :(
Lijepo je, za gledati kroz prozor. Inace je prestrasno hladno, barem meni. I ceste su skliske i neociscene jer je to, valjda, ovdje moda.
Duga, kovrdžava od rođenja. Uglavnom je vezana pa mi se deo uz glavu već isparavio od tolikog zatezanja.
Uglavnom meni je najbolje kad furam čupavi look, em što sam stvarno čupava, em što mi se sviđa, em i nemam živaca za drugačije.
Perem jednom nedeljno, a češljam suvu pre pranja. Boli, počupam se fino, ali ne da mi se da stojim nagnuta nad kadom dok je mokra. Šampon - neki Schwarzkopf, mislim nešto silk nešto, nemam ga sad, potrošio se.
Regenerator ne koristim, povremeno pakujem nekim prirodnim pakovanjem krajeve - buter, maslinovo...
Moja mama ima istu samo još farbanu, koristi regenerator Schwarzkopf - Gliss, zadovoljna je, fino se raščešlja. Ali ona nosi kiku skoro stalno pa joj se ne mrsi mnogo.
Joe, koji Redkenov šampon koristiš?
Svojevremeno sam kupovala neki njihov All soft šampon, ne znam da li se još proizvodi ali bio je dobar za ukrotiti čekinjavu kosu kao što je moja.
I gdje se uopće prodaje Redken, prije ga je prodavao moj frizer, ali sada ima samo Loreal?
POTPISUJEM U PUTPUNOSTI. Mana je jedino sto su prilicno skupiCitiraj:
Ria prvotno napisa
Ja imam neku čudnu kosu. Nije ni kovrčava ni ravna. Nego je od ispod valovita (ko kad raspleteš pletenice) a odozgora svaka dlaka vodi svoju politiku. Što da stavljam na kosu i s kojim šamponom da je perem? Nebi htjela ravnu nego da ima nekakvu formu, a i šišana je stepenasto pa bi to neloše izgledalo da mi šest dlaka nije ravno a drugih šest ricavo.
ja sam naručila curl activator gel sa aloe verom namijenjen afroamerikancima ( zove se gel , ali u stvari nije gel kao ovi naši, čitala sam neki njihov forum), pa ću viditi šta će se dogoditi ( za 4 tjedna kad dođe iz USA-e)
Molim vas preporuku za dobru masku/regenerator i sl. za kovrčavu kosu ugl. za lakše raščešljavanje
Meni je ovo sjajno,jedan od retkih "cudotvornih"preparata,
koji deluju bas onako kako ih reklamiraju.
Kod nas jos uvek postoji u ponudi,mada oni stalno nesto menjaju...
Ja koristim umesto regeneratora,pogotovo zimi,kada mi je kosa dodatno suva.
http://www.makeup4all.com/planet-spa...r-conditioner/
Mukice, ja ti imam kosu koja izgleda ravno, iako je kovrčava. gornji sloj ravan, ispod kovrčava. Čudo jedno. Ne izgleda dobro bez da investiram u nju, ali sam se domislila jadu, nakon puno muka.
Kao prvo, kupio mi je muž u trenu inspiracije profesionalnu četku.. nešto divno! S običnom četkom, čak i fensy četkom, skupom četkom ne ide, al ovo je čudo! Nisam našla na netu, ima u dućanima frizerske opreme, košta nešto preko sto kuna. E, i to sprečava elektricitet kose.
Ima dlake divlje svinje između onih običnih pipaca - dakle ne samo te čekinje, nego i jedno i drugo. To je za pitanje češljanja.
Ako se jako zapetlja (moja ili kćerina), pod tušem, s puno regeneratora se lako raščešlja.
Što se regeneratora tiče, ostavila sam pravo bogatstvo da bih shvatila da je najbolji regenerator onaj od lidla :/ Moja seka ulaže goleme novce u skupe regeneratore jer ima još goru kosu od mene, i probala sam ljetos Syoss, redkena, nekakvih čuda u staklenim ampulama - nula bodova. Nije da prakticiram strategiju kiselo grožđe :)
Druga stvar koja olakšava sve skupa je obično, za 10 kn mlijeko iz DM-za kosu, malo, narančasti poklopac, to ide na ispranu i obrisanu kosu.
Treća - pegla, ali vjerujem da se kovrčave skroz ne peglaju (ja moram, jer mi je gornji sloj kose - skoro ravan :/ - uz to sam desno kovrčavija, lijevo manje kovrčava, pa za normalan izgled ili moram fenirat, ili kovrčat dijelove, ili peglat, pa peglam. Najmanje ulaganja (10 min za savršenu kosu :))
Nisam znala što i kako s peglom dok me ova žena nije prosvijetlila http://www.thesmallthingsblog.com/20...led-under.html - ona malo previše puše kosu za moj ukus, ali taj dio ignoriram, i poberem ono što mi treba. Stvarno zna objasnit.
Nadam se da ti bar nešto može pomoći.
Ifi, koju peglu imaš i koju duljinu kose? Ne oštećuje ti je?
ja imam neku čudnu kosu koja uglavnom izgleda ravna, a frizeri je smatraju pomalo kovrčavom. ilitiga - ni vrit ni mimo. I nekad mislim da bi joj baš to trebalo, da je malo samo izravnam da ljepše pada, ali kad vidim ove cure što se stalno peglaju, bojaju u crno i kosa im je suha i ispucala..:no:
Imam dugu kosu. I moja je takva kako ti opisuješ. Ovo s peglom je novo, peglam se možda šest mjeseci. Prije toga sam hodala ili od frizera, ili isfenirana (što je bilo teško od kad imam djecu, puno vremena...) ili kao tasmanijska neman :/ U Harvey normanu budu na akciji Remington pegle. Jako sam sretna s njom.
Moja je kosa frizerima omiljena - jaka je, gusta, i kad se to složi - stoji tjedan dana bez problema (samo treba to složit, ukrotit, a to ne ide bez pegle), budim se s frizurom (ako sam je dan prije uredila, ili pet dana prije), tako da mi je potrebno jedno peglanje tjedno da mi kosa bude lijepa, Tako da je ne oštećujem, ili bar nisam primijetila.
Osim toga, ima tehnika, i ja se toga držim, ne ispeglam joj dušu, dva puta kratko pređem preko svakog dijela kose, i to je to.
I meni je užasna ona spigana kosica, žestoko farbana - mislim da puno žena pegla tako da ubija volumen, a nemaju dosta volumena, i onda to izgleda kao Morticia Adams... Moja više izgleda onako kao na slici (minus petnaest posto napuhanosti, ja ipak volim malo manji volumen).
Ovo http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=...r:16,s:0,i:116 mi nije lijepo :/
Volim ispeglati kosu da ipak ima volumena, ne mogu naći nešto baš kako mi se sviđa, ali čisto za dojam:
http://bagsview.com/2012/03/02/hair-...ashion-buzzzz/
No, frizerka mi je rekla da me mora šišati postepeno, da su kraći slojevi vani, i samo onda mogu napraviti da kosa izgleda normalno. Ja sam htjela ovu frizuru. http://www.google.hr/imgres?start=13...32,s:135,i:218 s time da su donji slojevi skraćeni, a gore glatko (ne znam puno o frizurama, pa se izražavam kako se izražavam :))
Frizerka mi je rekla da ja o tome ne smije ni misliti, da ta polu-kovrčava kosa onda strši van i da to ne može vojska frizera ukrotiti....
Dakle,i moja kosa je tako nekako čudnovata. Meni je bitno da mi je uredno i pažljivo ošišana.
Donji dio je valovit jako,dok je gornji dio skroz ravan.
Mislim da mi se to desilo nakon poroda,do tada sam imala valovitu kosu i gornji i donji dio.
Ne peglam je,ne feniram,smamo stavim neki preparat da mi se ne napuhuje kosa previše.
Evo, guglam ime četke :) Na njoj piše Hercules Sagermann reine borsten 9047 i na ovoj stranici je katalog te firme i slika te četke. http://www.hercules-saegemann.de/dow...s_buersten.pdf
Hahahaha, mene su zimus cure (ne frizerke) ispeglale u ovom stilu kao linkana Kidmanica, izgledala sam kao ona ženska iz The ring. Da je bio kakav bunar za izronim iz njega, uzrokovala bih masovne srčane udare :lol:
Uglavnom, cijelo ljeto nemam nikakav problem sa kosom, držim je u pundži od 0 do 24. Kako pundža bolje stoji ako je kosa još od mora, prilično rijetko je perem šamponom. Neočekivano sam se približila onoj real poo priči
ja sam na no poo već godinama - gusta kovrčava kosa. preporodila se. od neke posebne njege samo par kapi biljnog ulja koje koristim i za ostatak tijela.
po meni za kovrčave najbitnije: ne isušivati (detrdženti, tvrda voda, vruća voda, fen, pegle, razni gelovi i sl.), ne češljati (eventualno prstima ili češljem jako širokih zubaca i to samo ako je prisutno ulje ili regenerator), ne trljati ručnikom, dobro šišati (dugi slojevi, ne stanjivati vrhove). dakle, savršeno za ljenjivce - što manje radiš to je bolja.