Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Duga kosa - uglavnom kovrcava, al moze i ravna

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ifi, koju peglu imaš i koju duljinu kose? Ne oštećuje ti je?

ja imam neku čudnu kosu koja uglavnom izgleda ravna, a frizeri je smatraju pomalo kovrčavom. ilitiga - ni vrit ni mimo. I nekad mislim da bi joj baš to trebalo, da je malo samo izravnam da ljepše pada, ali kad vidim ove cure što se stalno peglaju, bojaju u crno i kosa im je suha i ispucala..

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imam dugu kosu. I moja je takva kako ti opisuješ. Ovo s peglom je novo, peglam se možda šest mjeseci. Prije toga sam hodala ili od frizera, ili isfenirana (što je bilo teško od kad imam djecu, puno vremena...) ili kao tasmanijska neman :/ U Harvey normanu budu na akciji Remington pegle. Jako sam sretna s njom.

Moja je kosa frizerima omiljena - jaka je, gusta, i kad se to složi - stoji tjedan dana bez problema (samo treba to složit, ukrotit, a to ne ide bez pegle), budim se s frizurom (ako sam je dan prije uredila, ili pet dana prije), tako da mi je potrebno jedno peglanje tjedno da mi kosa bude lijepa, Tako da je ne oštećujem, ili bar nisam primijetila.

Osim toga, ima tehnika, i ja se toga držim, ne ispeglam joj dušu, dva puta kratko pređem preko svakog dijela kose, i to je to.

I meni je užasna ona spigana kosica, žestoko farbana - mislim da puno žena pegla tako da ubija volumen, a nemaju dosta volumena, i onda to izgleda kao Morticia Adams... Moja više izgleda onako kao na slici (minus petnaest posto napuhanosti, ja ipak volim malo manji volumen).

Ovo http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=...r:16,s:0,i:116 mi nije lijepo :/
    Volim ispeglati kosu da ipak ima volumena, ne mogu naći nešto baš kako mi se sviđa, ali čisto za dojam:
    http://bagsview.com/2012/03/02/hair-...ashion-buzzzz/

No, frizerka mi je rekla da me mora šišati postepeno, da su kraći slojevi vani, i samo onda mogu napraviti da kosa izgleda normalno. Ja sam htjela ovu frizuru. http://www.google.hr/imgres?start=13...32,s:135,i:218 s time da su donji slojevi skraćeni, a gore glatko (ne znam puno o frizurama, pa se izražavam kako se izražavam )

Frizerka mi je rekla da ja o tome ne smije ni misliti, da ta polu-kovrčava kosa onda strši van i da to ne može vojska frizera ukrotiti....
    Posljednje uređivanje od Ifigenija : 10.08.2012. at 13:05

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Dakle,i moja kosa je tako nekako čudnovata. Meni je bitno da mi je uredno i pažljivo ošišana.
    Donji dio je valovit jako,dok je gornji dio skroz ravan.
    Mislim da mi se to desilo nakon poroda,do tada sam imala valovitu kosu i gornji i donji dio.
    Ne peglam je,ne feniram,smamo stavim neki preparat da mi se ne napuhuje kosa previše.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Bebinja prvotno napisa Vidi poruku
    Donji dio je valovit jako,dok je gornji dio skroz ravan.
    Mislim da mi se to desilo nakon poroda,do tada sam imala valovitu kosu i gornji i donji dio.
    .
    Kod mene slično, samo što je kod mene prije poroda bila ravnija

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Kao prvo, kupio mi je muž u trenu inspiracije profesionalnu četku.. nešto divno! S običnom četkom, čak i fensy četkom, skupom četkom ne ide, al ovo je čudo! Nisam našla na netu, ima u dućanima frizerske opreme, košta nešto preko sto kuna. E, i to sprečava elektricitet kose.
    Kakva je to četka? Ima nekakva marka, ime ili nešto, baš da pitam svoju friz sljedeći put za to.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva je to četka? Ima nekakva marka, ime ili nešto, baš da pitam svoju friz sljedeći put za to.
    Evo, guglam ime četke Na njoj piše Hercules Sagermann reine borsten 9047 i na ovoj stranici je katalog te firme i slika te četke. http://www.hercules-saegemann.de/dow...s_buersten.pdf

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hahahaha, mene su zimus cure (ne frizerke) ispeglale u ovom stilu kao linkana Kidmanica, izgledala sam kao ona ženska iz The ring. Da je bio kakav bunar za izronim iz njega, uzrokovala bih masovne srčane udare

Uglavnom, cijelo ljeto nemam nikakav problem sa kosom, držim je u pundži od 0 do 24. Kako pundža bolje stoji ako je kosa još od mora, prilično rijetko je perem šamponom. Neočekivano sam se približila onoj real poo priči

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

ja sam na no poo već godinama - gusta kovrčava kosa. preporodila se. od neke posebne njege samo par kapi biljnog ulja koje koristim i za ostatak tijela.

po meni za kovrčave najbitnije: ne isušivati (detrdženti, tvrda voda, vruća voda, fen, pegle, razni gelovi i sl.), ne češljati (eventualno prstima ili češljem jako širokih zubaca i to samo ako je prisutno ulje ili regenerator), ne trljati ručnikom, dobro šišati (dugi slojevi, ne stanjivati vrhove). dakle, savršeno za ljenjivce - što manje radiš to je bolja.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Hahahaha, mene su zimus cure (ne frizerke) ispeglale u ovom stilu kao linkana Kidmanica, izgledala sam kao ona ženska iz The ring. Da je bio kakav bunar za izronim iz njega, uzrokovala bih masovne srčane udare

Uglavnom, cijelo ljeto nemam nikakav problem sa kosom, držim je u pundži od 0 do 24. Kako pundža bolje stoji ako je kosa još od mora, prilično rijetko je perem šamponom. Neočekivano sam se približila onoj real poo priči

http://www.google.hr/imgres?um=1&hl=...9,r:6,s:0,i:87

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •