mene glava također rastura bez kave
no, interesantno, ujutro me razbudi, no navečer ne. mogu je, ovako poput maje, popit taman pred spavanje.
pametna kava :mrgreen:
Printable View
mene glava također rastura bez kave
no, interesantno, ujutro me razbudi, no navečer ne. mogu je, ovako poput maje, popit taman pred spavanje.
pametna kava :mrgreen:
ali ja nisam ovisna
mogu prestati kad god želim :mrgreen:
I ja ovak...Citiraj:
Maja prvotno napisa
Ja tu lavazzu mogu popiti u ponoć i zapsati u ponoć i 5 minuta!
Toliko o kavi i nepsavanju. :P
I da, isto tak ako ne popijem kavu bar do 12h, počinje me glava boliti.
moja cafetera od danas ima novo ime Aladin, ana.m :heart: i od sutra ujutro se stavlja u pogon zahvaljujuci ovom topiku. I da u Aladina stavljam Lavazzu (ako sam bila u Zg pa kupila) ili franck zelenu ciglicu.Citiraj:
Maja prvotno napisa
Drago mi je da vam se sviđa Aladin. :heart:
A ja važno to (spravljanje kave na taj način) napisala kao da sam otkrila toplu vodu. :oops:
A ja moram do Graza jer trošimo zadnjih pola kilice...
Naravno da neću kupiti samo kavu. :mrgreen:
Onda se to baš i ne isplatilo.
ja pijem svaku, glavno da nije zasecerena i onacijeimesenespominje
i isto kao i neke druge, mogu je navecer popiti i zaspati s nosom u kikari minutu poslije tog
ali mislim da je to zato jer je pijem s mlijekom ili toplu
kad hocu i trebam stvarno ostat budna, spremim jednu zestoku tursku od 2dl i popijem je vrucu
dnevno pijem jednu, iznimno dvije kave
ali kad me strefi bilo kakva viroza, prvo od cega me prodje volja je kava
evo i sad, nisam je popila od subote
Evo, ovako izgleda moj Aladin...
http://cafetearte.es/tienda/images/c...era-aladin.jpg
Jako fina kava... Vidiš od kad sam trudna samo espresso pijem, mogla bi si tu kupiti za doma, skroz sam zaboravila da postoji.Citiraj:
Anci prvotno napisa
ajme ana.m predivan ti je aladin :heart:
di se to kupi?
ja isto vec dugo ne nalazim tursku koja mi se svida onako da kuca mirisi mislim kupiti aparat ali ne zasad kad prode recesija popodne pijem instant ovu lidlovu sunga arabica i nije losa s obrzirom da pijem velike kolicine ali i sa mlijekom pa je dobro lavazza mi vrlo dobra ali preskupa za mene
Hvala...jako ga volimo!Citiraj:
puntica prvotno napisa
A konkretno ovaj moj (malo je drugačija keramika na mom) je do AMC-a. Dao mi ga tata, on se bavi time.
Znam da su ga uz nekaj djelili, moram pitati tatu!
kako se zove kafic?Citiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
Ja sam ostala vjerna Francku. Ujutro turska bez šećera sa mlijekom - Jubilarna, preko dana ili po želji gostiju instant Classical i kad pretjeram sa kavama onda isto Classical instant kava bez kofeina.
Nedavno sam uspjela kupiti prženu kavu u zrnu. Nema bolje arome od te kave kad ju sameljem na svom turčinu. Mrtvog bi digla :lol: . Sve ove mljevene kave ako nisu vakuumirane, stajanjem gube aromu, ono što je jako važno.
Meni Franckova kava ima okus kao da je previše spržena.
Nije mi baš!
Mislim da je to više stvar navike. Meni je Jakobs kisela, Illy mi nije fina. Može eventualno Bar kava ili Glorija. Ni ostale Franckove mi nisu po ukusu.
Mi pijemo espresso. Nekako mi najbolje sjedaju Lavazzine mješavine iako ni Julius Meinl nije za baciti samo ga je teško nabaviti ...
Kakve aparate za espresso imate ?
Ja pijem uglavnom Jacobs Gold, bez šećera s malo mlijeka, mm bez kofeina
Ako dobijem na poklon neku drugu,onda pijem poklonjeno
Upravo srčem instant iz lidla (onu u velikoj tegli), sa kozjim mlijekom, (prvu od moje dvije ujutro) i nešto si mislim možda mi je preslaba- nikako da skužim koja je ta-kojoj-se-ime-ne-spominje :lol: ! Daj mi recite jer ću cijeli dan razbijati glavu :lol: !
MM pije frank ciglicu ili ovaj bućkuriš ujutro(navukla ga) a ja tursku samo u gostima+ dva put godišnje, zamjerila mi se od jednog overdoziranja sa frendicom pa sam prozujala čitavu noć i idući dan! Do onda mi nije dmetalo ono kava popodne i slične fore, a sad oči ko sova :/ !
Gaggia Evolution espresso. OK je. Mislim da je najbolje opisan ovdje: http://coffeegeek.com/reviews/consum...tion/mtb_chris sa svim svojim prednostima i manama. Uz njega koristim LaSanmarco mlinac koji je već prilično ausdrajsan, ali nemam boljega, nemam namjeru iskrcati silne tisuće za novi i nemam mjesta za strpati odrasli mlinac u kuhinji.Citiraj:
kinder prvotno napisa
Problem prejake kave rješavam - izborom blage, a opet mirišljive kave. Arabica je točno takva sorta.
nescaffeCitiraj:
mašenka prvotno napisa
mi smo dobili za vjenčani poklon neki Silva aparat za kavu.
kad smo ga konačno odlučili upotrijebiti nismo nikako skužili kako napraviti ukusnu kavicu pa smo ga jelte, vratili u kutiju.
a valjda jer i nismo neki pomahnitali kavopijci, ja drmam ujutro na poslu i to je uglavnom to.
MM isto tako.
ali razmišljam isto ko vanessax, potpuno odustati.
a anamar, tvoj prijedlog da si osim kavisu u termosici... u njoj si nosim čaj na posao!
ma ništa, ili se dić ranije i popit kavu doma u tišini i miru ili odustat od prakse.
a za popodne mi je stvarno fina dobra stara Divka!
Najviše volim tursku, bez mlijeka.
Volim i espresso, ali sa mlijekom.
Instant su mi tako-tako, prolazne, ali se najbrže rade (to mogu i jednom rukom dok je u drugoj beba).
Kažu da je najbolja kava iz ovoga:
http://www.gioiadellacasa.it/caffett...na-orziera.asp
"Aladin" je usminkani Caffettiera Moka.
Bar cafe, turska, bez mlijeka i šećera, više puta na dan.
Stavlja li se u te cafetterie obična kava?
Prijateljica sa faksa mi je to imala i uvijek u tome kuhala kavu, ali sam zaboravila kakvu je stavljala, jedino što je evidentno da je stavljala malo kave :mrgreen: pa je rezultat bio vodenast, tako da me te cafetterie baš nisu fascinirale. Ali, mislim, možda bi vrijedilo isprobati sa pravom količinom kave.
Vise ne pijem kavu, ali meni je kava iz cafetterie odlicna, najdraza mi je bila Lavazza Crema di Gusto.Citiraj:
Mima prvotno napisa
ne ne ide obična kava. tj. možeš staviti koju god kavu hoćeš ali mora biti krupnije mljevena nego nr. kava za turku ili filter aparate. Ako je presitno mljevena začepi se filter ili prođe kava gore s vodom (onda ti je skoro ko da piješ tursku :nope: )Citiraj:
Mima prvotno napisa
E mi baš ovu stavljamo u Aladina. :)Citiraj:
marta prvotno napisa
to sam i ja mislila,a onda sam morala prestat u jednoj fazi lječenja želucaCitiraj:
Maja prvotno napisa
te glavobolje ne želim nikome :( (a inače pijem SAMO jednu ili dvije kave na dan, ne 5)
najviše volim kvalitetan espresso. Lavazzin npr.
a pijem neko smeće od kapućina i instant kave....
prvo slj.ulaganje u domaćinstvo će bit aparat za espresso.
krumpiruso, sprdala sam se sama sa sobom, naravno da sam fizički ovisna o kaviCitiraj:
krumpiric prvotno napisa
ana.m, ispravka netocnog navoda... :lol: moja siva (dosadna) kafetera nije dostojana imena Aladin nakon sto sam vidjela tvoju kafeteru pedivna je. Vidjala sam slicne sa kermickom posudom za kavu koje su mi bile preslatke ali Aladin je jedinstvne. Sorry ako sam OT
Jacobs Gold (rules), skroz sa mlijekom, 2 žlice šećera, hvala na pitanju :coffee:
a ja sam danas kupila aparat.Citiraj:
Maja prvotno napisa
o majgad, koji smo ja i mm ovisnici, trebaju nam ormari u stanu, al... :oops: :oops:
Meni je kava gušt, takav gušt da vam to nemrem opisati!
Ništ mi ne moraš dati, niti jesti, niti vode, ali ak mi kavu ne daš... JOJ!
I ja kavu ne "šljoknem"! Ja u njoj stvarno i istinski uživam!
I ja isto tako, ispijanje jedne salice mi ne traje ispod sat vremena :mrgreen:Citiraj:
ana.m prvotno napisa
turska...
crveni franck - ali NE ciglica... cigla ima drukčiju aromu od ove po 100 ili 200g... zakaj - ne znam.. kad ju dobijem pomalo miješam da potrošim :mrgreen:
srednje slatka, dovoljno jaka - i ja sam ko nova ;)
i moja najdraza je ona-cije-ime-se-ne-spominje :mrgreen:
ujutro min. sat vremena pijem kavu :coffee:
a svoju kavu ne smijem niti zvat tako(ako pitate mm,a i drugi me gledaju i pitaju me gdje mi je kifla),sto veca salica i previse :mrgreen: secera,vise volim blaze ili bio verzije,a moj muz sanja o ess.aparatu i to onaj koji sam melje....
trenutno imamo neki aparat,phillips senseo,pise da je esspreso,ali u njega idu samo jastucici s kavom(pads).To je inace skup sport jer kod nas ima samo franck i illy jastucica(cca.20 jas. 50 kn),ali mi dobijemo paket noname kave iz DE od kud je i aparat,(bolja kava 20jas.2eura,a ostalo 100jas.5eura).Gosti su nam uglavnom zadovoljni(al nije mm,on radije pije ONU 8) )
uvijek sam mislila da "aladin"radi esspreso ali bez struje,jesam u krivu?
pa zapravo daCitiraj:
eki3 prvotno napisa
ista stvar, vruća voda pod velikim pritiskom prođe kroz kavu i pokupi arome i okuse
mmmmmmmmmmm
nema bolje