Slazem se sa Lutonjicom oko odredjivanja prioriteta.
Mesecima smo se borili sa pranjem kose. Bila sam ocajna...i onda se zapitala zasto mi je to toliko bitno...i shvatila da joj nece biti nista ako ide prljava(stavise, tako prljavi vec 3 puta izbegosmo usi). Prala sam joj kosu svakih 2-3 meseca. To je bilo toliko retko da je jednostavno zaboravila da joj je to nesto strasno i jednog dana je nicim izazvana sama trazila da joj perem kosu. I odredila petak kao dan za pranje kose. Sada cak ona mene potseca kada treba da se pere.
Isto je bilo sa secenjem noktiju na nogama.
Kod nas najbolje pali njoj prepustiti da odluci. Svako jutro je pitam kada krecemo u vrtic a kako je njena mera vremena jedan crtac, odgovor je, za 2,3,4 crtaca(naravno, ujutro se gledaju samo najkraci moguci, u vrh glave petominutni crtaci :mrgreen: ). Kada je tako pustim da odluci, stvarno se drzi dogovora(stalno joj objasnjavam kako je bitno drzati obecanje pa to shvata dosta ozbiljno).
Sto se oblacenja tice, imali smo prave drame. Islo je dotle da smo par puta obe plakale(ona od besa, ja od nemoci). Polako se situacija poboljsava. Ona smatra da su jakna, sal i kapa i pored minusa nepotrebni. Sada je pustim da izadje kako zeli i u roku od dva minuta mi smrznuta dodje da joj sve to ipak obucem posto joj je hladno.
Ono sto jos uvek nismo "savladali" je pranje ruku. To se obavlja po principu "hoces li milom ili silom?", na sta ona bira silu pa joj onda tako perem ruke(ako me ne izdaju misici). Sada se malo pomazemo Deda Mrazom(on sve vidi i ne donosi poklone deci koja ne peru ruke) ali ne mogu reci da nam mnogo pomaze. Cak je u jednoj epizodi besa izjavila kako nece poklone i pocepala pismo napisano Deda Mrazu :( .