Ma Kloklo shvati će eć svi da sam ti ja šaljivđija, volim uljepšavati i pogrđivati riječi a moram priznat da sam se ražalostila kak sam ispala na forumiću,
KAD POČNEM OVAK PRIČAT ONDA SAM POD UTJECAJEM MJESECA
:lol:
Printable View
Ma Kloklo shvati će eć svi da sam ti ja šaljivđija, volim uljepšavati i pogrđivati riječi a moram priznat da sam se ražalostila kak sam ispala na forumiću,
KAD POČNEM OVAK PRIČAT ONDA SAM POD UTJECAJEM MJESECA
:lol:
i zato roditelje treba educirati. i samog sebe educirati da znaš o čemu govori onaj s druge strane.Citiraj:
Lutonjice, AP je krasna stvar ali nažalost mnogi brkaju pojmove i mišljenje ljudi je da je odgoj bez batina neučinkovit i da time "krojimo" razmaženu dijecu. Ja se time ne slažem, ali ima mnogo roditelja koji još ne shvaćaju da dijecu treba i odgajati, a ne samo maziti i tražiti razloge za svako njihovo loše ponašanje.
ja jako dobro znam što AP jest, a što AP nije. ;)
a kroz svoje školovanje, praksu, i osobne interese pročitala sam dovoljno literature o djeci da mogu iz toga iznijeti svoje, jedinstveno mišljenje.Citiraj:
No voljela bi ,da ljudi shvate da sve što je ikad iko napisao ne znači da sto posto stoji, a mi često gutamo takve informacije jer mislimo - pa valjda oni znaju bolje.
ja zaru ne odgajam po AP zato što sam to pročitala pa sam je išla tako odgajati.
nego sam je prvo tako odgajala, a tek kasnije saznala da postoji i "stručni" naziv za stil koji ja njegujem i koji mi odgovara i da se zove AP. pa sam naknadno počela nešto i o tome čitati.
inače, plavi aneo, nisi mi objasnila frcanje po centru :mrgreen:
a kasno palim...
podatke si upišeš u profil, gore na vrhu stranice imaš link
E TUKE ,
TENKS
samo da neko ne pita kolki mi je IQ :lol:
Možda jer je petak pa smo svi nekako već umorni i na rubu živčanog sloma. Ajde sutra je subota i sve će biti ok.
I ja sam se pridržavala nekih stvari AP-a prije nego što sam uopće ćula za to. Tu nije rijeć o tebi Lutonjice, nego o (nažalost) velikoj većini drugih roditelja koji kao da su pročitali samo prva dva reda opisa AP-a. Izmaklo im je da se dijeca upućuju razgovorom i primjerima na dobro. Nije dovoljno samo ljubiti, maziti i ne tući dijecu.
Ja bi bila jaaaaaako sretna kad bi se o AP-u više pričalo i kad bi više roditelja, pa i oni koji tek to moraju postati, bilo informirano o tome i shvačalo princip AP-a.
:D aja bi da ih mogu samo maziti ljubiti i grliti i da je to to :lol:
a bio bi nam i ovaj svijet ljepši ;)
I puno lakše bi se nosili s roditeljstvom!
ja tolko gnjavim svoju a i tuđu da me već smatraju kuku :oops:
no klinci ma je to ok a oni su ionak najvažniji,
bdw.kad smo adaptirali stan, pa premještanje sim pa tam, pa meni bio bed kaj sad deca sva zbunjena, kak ko spava i sl, a kad oni pozaspali ja ih jedno po jedno donosim u krevat a mm stoji i pita a gdje saad je da spavam, kaj mogu kad volim da znaju di je gnjezdo :lol:
Djeca su mali ljudi! Od prvog dana. I pokušavam s njima ravnopravno. Kao što očekujem da F mene sluša, slušam i ja njega.
A to ne znači da mi može skakati po glavi. Uostalom ni ja njega ne tučem pa ne smije ni on mene.
Ja bi poludila da netko drugi lupi moju bebu...taj nebi dobro prošao,pa makar mi to bila mama (a za nju znam da nebi jer mi je idol po pitanju strpljivosti i tolerancije).
Znam sebe,znam da sam nagla i preosjetljiva,ali svim se snagama kontroliram (ne da dignem ruku) da ne povisim ton,a onda to zvuči kao da sam razočarana sa upotrebom izraza -a joooj...
Svoje frustracije liječim na svim ostalim punoljetnim osobama,tako da,ako oni naprave neku stvar koja mi se ne sviđa - preburno reagiram. nevjerojatno je da bebica kuži da kad povisim ton na nekoga ,da to nije njoj upućeno (nit ne podigne glavicu ako se nečim zabavlja ili samo sluša i gleda,kao da gleda tv) :)
Ovo s ispucavanjem frustracije na drugima dobro dođe u situacijama kad inače zbog dobrog odgoja nebi reagirala ,a kasnije požalila... ;) :mrgreen: