sve OK. moram i ja svog pohvaliti. Na svakom putovanju je sve bolji. Ali da bi se mogao više potruditi oko smještaja ili samog putovanja, i mogao bi
Printable View
sve OK. moram i ja svog pohvaliti. Na svakom putovanju je sve bolji. Ali da bi se mogao više potruditi oko smještaja ili samog putovanja, i mogao bi
Meni je draže da se mm ne trudi oko smještaja i itinerara, jer...obožavam to sama raditi. U logistici mi je pola čara putovanja :) Njegovo je sjeat za volan i -vozi!!
A što se tiče Gardalanda, bila sam u subotu. Sa prijateljicom. Sjednemo u bus Autotransa, spavamo do Gardalanda, tamo je cijeli dan slobodan, ni vodič, ni agencija ne postavljaju nikakva pravila, osim onoga kad trebamo biti u busu. A to je u 22.45. Pa spavanje u busu do 4 ujutro i doma.
Bilo bi nehumano ikoga tjerati da vozi satima nakon dana u Gardalandu. Prevelik je to napor. Gardaland je SUPER! Ali, voziti do tamo, pa cijeli dan po atrakcijama, pa voziti doma, ne bih to savjetovala.
pala je odluka
V i ja idemo ovaj vikend
gunđalu se ne da
može malo savjeti
što da idemo, što da preskočim (imam fobiju da ću riknuti na onim vlakovima smrti)
ovo sam dobila od agencije
slažete li se za mišljenja o potencijalnom povraćanju?
PREZZEMOLOVA KUĆICA - Na visini od 25 m smjestio se dom malenog Prezzemola – maskote
Gardalanda. Ovo mjesto fantazije idelno je odredište za manju djecu. Veselo obojene sobe, ali i
samo stablo osobitu čar poprimaju kad padne mrak.
SPACE VERTIGO - Želite li isprobati izdržljivost i svoje krajnje granice, ovo nikako nemojte
propustiti! Niz toranj visok pedeset metara spustit ćete se do tla za tri sekunde! Dovoljno da vam
Gardaland ostane u vječnom sjećanju!
ESCAPE FROM ATLANTIS - Brod sa 20 putnika isplovljava u misteriozan svijet Atlantide te se
nakon početne istraživačke avanture penje na liticu visoku oko 10 m (dolazeći u gotovo okomit
položaj), odakle se strmoglavo spušta u bazen.
FLYING ISLAND - Poznatiji kao “Gardaland UFO”, impozantne je visine, a kada se nakon
pokretanja digne u zrak pruža pogled na čitav Gardaland, jezero Garda te okolicu. Idealan je za
fotografiranje, ali i za orijentaciju u parku.
BLUE TORNADO - Zaštitni znak Gardalanda i jedna od atrakcija namijenjena isključivo ljubiteljima
adrenalina! Radi se o najbržem toboganu u parku na kojem se juri preko 80km/h te se izvode
lupinzi i lažni sudari sa tlom.
MAMMUT - Ne dajte da vas zavara ova naočigled bezazlena atrakcija! Možda ćete već po redu
ispred nje zaključiti da je riječ o nečem posebnom, jer uistinu, ovaj “vlak smrti” doslovno će vas
ostaviti bez daha i ispuniti ogromnom količinom adrenalina!
TUNGA - Još jedna atrakcija koja vas u malenome čamcu niz mirnu rijeku vodi kroz sve čari
afričke divljine! Iako se radi o pomalo pasivnoj atrakciji, obiteljima s malom djecom poslužit će kao
izvrsna slikovnica uživo!
FANTASY KINGDOM - Na 11.000 m² prostire se dječje “kraljevstvo fantazije” – od životinja koje
pjevaju, šarenih aviončića što kruže unaokolo, dječje verzije ”Space vertiga” do vlakića koji će vas
odvesti u svijet igračaka.
GARDALAND SEA & LIFE AQUARIUM - Odmah do zabavnog parka nalazi se i ovaj podvodni
svijet u kojem ćete moći vidjeti brojna prekrasna stvorenja što žive u rijekama, jezerima i oceanima širom planeta.
DIVLJI ZAPAD - Uz kraljevstvo fantazije, egipatsku Dolinu kraljeva, orijentalno carstvo i vožnju
džunglom, djeci će možda najzanimljvije biti putovanje Divljim zapadom. Ovdje će barem na tren
moći postati poglavice, kauboji i slavni kočijaši!
SPECTACULAR 4D Adventure - zapravo “3D” kino, slično Time Voyagers, no po meni
lošije, ukoliko morate birati, obavezno uzmite Time Voyagers.
TIME VOYAGERS – još jedno “3D” kino, vrlo atraktivno, možda malo prestrašno za djecu
(jer sve izgleda prilično realno) jer će vas uz to djelatnici Gardalanda upozoriti da djeca
moraju biti tiho ili odsutna. Inače sama predstava je odlična, najbolji doživljaj kina. Jedan
od većih minusa je pričanje/govor na talijanskom jeziku tako da po pitanju toga nisam ništa
razumio.
KAFFEETASSEN – radi se o dječjoj vožnji u čašama kave, nakon Blue Tornada, vrlo
opuštajuća vožnja.
SEQUIA ADVENTURE – vrlo kratka vožnja gdje vas sprava okrene za 180 tako da visite
prema tlu, dobra priprema za Magic Mountain ili Blue Tornado.
MAGIC MOUNTAIN – uz Blue Tornado i Mammuta još jedna brza atrakcija, preporuka za
hrabrije, ~70km/h uz naglo završno kočenje (kao da žele da se isprovraćate na kraju
vožnje…)
TOP SPIN – sprava koja vas (i ostalih 20-ak ljudi) rotira u vis te okreće u sve moguće poze
uz nagle okrete, nije za one slabijeg želuca, nakon jednog puta vam je dosta. Definitivno
meni najslabije prisjela na želudac.
DELFIN - predstava – za mlane posjetitelje, ulaznica je 5 eura.
CORSARI - ulazite kroz trup gusarskoga broda u mračne hodnike te slijedi atraktivna
vožnja kroz špilje i jame (podzemlje), očekuje vas gusarsko podzemlje, način života
gusara i najvažnije atraktivne bitke.
ne znam, ali nama su najbolje bile sve vodene atrakcije.
Ona prva kućivca u drvetu je kao za klince a i MMu i meni je bila očajna. Nekakva soba iu kojoj se okrećeš.
Na blue tornado nismo išli jer su djeca bila premala, a meni je to horror.
Na mamutu je meni bilo zlo, ostalima ne. U međuvremenu sam skužila ako na tim glupostima žmirim, onda mi nije zlo.
Meni je najbolje kino 4D - tamo mi nije zlo sigurno.
ne znam više kako su se zvale te vodene atrakcije - mislim colorado, Atlantita tako nekako, morala bih pogledati plan Gardalanda. Uz to, oni stalno dodaju atrakcije
SPACE VERTIGO - Želite li isprobati izdržljivost i svoje krajnje granice, ovo nikako nemojte
propustiti! Niz toranj visok pedeset metara spustit ćete se do tla za tri sekunde! Dovoljno da vam
Gardaland ostane u vječnom sjećanju!
Mislim da bez ovoga možeš, to je stvarno odvratno.
Evo mog doživljaja Gardalanda, mali i ja smo bili 25.06. i super se proveli, išli smo agencijom i prošle i ove godine i preporučam jer nakon cijelog dana u parku zaspali smo odmah čim je bus krenuo za Zagreb.
PREZZEMOLOVA KUĆICA-ništa strašno, malo se ljuljaš i imaš osjećaj da se cijela soba okrenula naopačke, kratko i bez nekog osjećaja mučnine(barem nama)
SPACE VERTIGO- meni osobno najgora sprava , prekratko traje da bi osjetio strah ali zato taj osjećaj u trbuhu nakon nje traje i traje ....ne mogu reći da mi je bilo mučno ali čudan filing
Mali nije išao jer je manji od 140cm
ESCAPE FROM ATLANTIS- iliti ATLANTIDA, vodena atrakcija, bez nekog adrenalina ali super stvar,pogotovo po ovim vrućinama, gužva uvijek ogromna stoga preporučam ići odmah na početku.
FLYING ISLAND- ovo ja ne nazivam atrakcijom već vidikovcem, sjedneš u tu ogromnu kupolu ili šta već digne te gore i imaš prekrasan pogled na cijeli park, jezero i sve ostalo. Posebno je zanimljivo gledat ekipu iz Raptora kak visi u zraku.
BLUE TORNADO- po meni najbolja stvar tamo, adrenalin, brzina, ma super, nikakav osjećaj mučnine jer prekratko to traje da bi mogla mislit na strah ii povraćanje
MAMMUT- prvi put možda mali strah jer vlak škripi (imaš osjećaj da će se raspast ) ali super stvar, moj mali se prepao prošle godine, ove smo išli tri puta, nema prevrtanja već samo brza vožnja, super atrakcija, čak i dugo traje u usporedbi sa ostalim vlakićima
TUNGA- ovog više nema
KAFFEETASSEN- naizgled obične šalice ali kad krene vožnja sasvim fino jure
SEQUIA ADVENTURE- naizgled bezveze, sporo, ali kad visiš onako naopačke malo glup osjećaj,
Kao da ćeš ispast
MAGIC MOUNTAIN- super vožnja, okreće te na sve strane ali brzo je gotova, mali se ove godine ohrabrio i išlii smo na ovo čudo 6 puta, već je meni bilo dosta ali on se nije dao
TOP SPIN- samo za veće od 140cm, meni super, vrištala iz petnih žila jer imaš osjećaj da će poljubit tlo
DELFIN- koliko am ja shvatila ovih predstava trenutno nema
CORSARI-ovo je vožnja brodićem kroz spilje odnosno unutrašnjost gusarskog broda, preporučam, super je , nema nekod adrenalina ali divno izgleda
Zaboravila si još
COLORADO- vodena strakcija, voziš se u deblu, spuštaš uz prskanje vode, super za osvježenje
RAPTOR- uz blue tornado naj vožnja, sami adrenalin i brzina, ful kratko traje tako da se ne stigneš pošteno prepast i već je gotovo
RAMSES- vožnja u vagončićima u Ramsesovoj piramidi, imaš neke laserske pištolje s kojima gađaš mete kostura i dr. I skupljaš bodove, preporučam
JUNGLE RAPIDS- vodena atrakcija , vožnja po rijeci ,okruženoj vulkanima , nema adrenalina ali jako lijepo
Tu je još hrpa ovih dječjih sprava kao petar pan , gusjenica i turističkih vlakova, vrijedi sve isprobati
Naravno ako imate vremena.
to su išli moji dečki
Prezzemolova kucica i Fantasy Kingdom - IMHO, ipak za malu djecicu.
Space Vertigo zaista ima onaj "drop" - stani ispod, pa gledaj kad se spustaju, pa procijeni :lool:
Fuga d'Atlantide - nije losa, ima 2 ta uspona i pada, drugi je stvarno skoro pa vertikalan. Nemojte odmah na prva sjedala jer cete biti skroz mokri. Vani prije reda (za to se obicno ceka) su vjesalice gdje mozete ostaviti vase stvari. E. se prvi "drop" dopao, drugi malo manje jer je stvarno strm, a mi smo bili u drugom redu i dobili "pun dozivljaj". :mrgreen:
Flying Island je fora, ali nista spektakularno.
Blue Tornado je stvarno, stvarno brz.
Mammut i Tunga su stvarno fora, to smo isli nekoliko puta.
Kaffetassen rules! :mrgreen:
Sequoia Adventure i Top Spin - nismo isli, gledali smo i cinilo nam se kao potencijala za vracanje rucka nazad....
Blizu Kaffetassen je mala zeljeznica s kojom se polako, ali visoko, vozis iznad velikog dijela Gardalanda, izmedju i ispod razlicitih atrakcija, za cooldown je OK, a imas drukciji pogled na sve.
Ne znam gdje je na popisu zavrsio Ramzes (piramida), to je bila fora. Corsari su, takodjer, fora.
Inace, dok smo planirali Gardaland, ljudi su se zalili na visoke cijene hrane i pica, no medjutim sasvim su pristupacni (nista drukcije nego po talijanskim gradovima). Na kraju vecih atrakcija imas standove gdje mozes kupiti fotografije za uspomenu, bile su po 6 € (dvije slike odsampane na "fasciklu" atrakcije). Suvenir shopovi (ima ih vise, a na pocetku/kraju je onaj najveci) takodjer nisu preskupi.
E da, za sve voznje za koje se "bojis", pogledaj ih na videu na webu od Gardalanda, vec unaprijed mozes procijeniti sto ti je podnosljivo, a sto nije. A za slucaj da ti je slabo, imaju i (gratis :lol:) hitnu pomoc (pronto soccorso), nalazi se blizu Mammuta (E. je ubola pcela bas na izlazu s te uzdignute zeljeznice, u prvom kaficu nisu imali leda, pa smo otisli na hitnu gdje su joj mjesto uboda namazali kortizonom :) ).
Evo svježe, najsvježije iskustvo.
Dobit ćeš kartu parka sa ulaznicom. Kad prođeš ulaz skreni desno i doći ćeš da polazišta vlaka za Gardaland. Lijepo ćete se provozati, to nije ovaj vlakić o kojem piše Elly, i vidjeti što vam se sviđa. Kraj toga je veeeliki vrtuljak, ali to ostavi kad se umorite.
Više nema vitezova, što je meni bilo zanimljivo, nema ni Tunge, ni dupina.
U dječjem dijelu je i dječji slobodni pad, preporučam. Na drvo se možete popeti, baš je dobar pogled. To ispod drva je strašno. Ali, možeš probati.
Ramzes je odličan. Ništa strašno, imaš laserski pištolj i gađaš i ja sam ponosna što sam bila druga na listi, a puno mladih...
Gusari- predobro. Uvijek idemo kad nam je vruće ili se umorimo od hodanja. Mogućnost močenja, ali mala. Duboko u podzemlju.
Ice age nisam išla ovaj put, ali odličan doživljaj. Kao kino. 4D kino je super.
Šalice, pirati, gusjenica predobro. Upravo doza adrenalina koju svatko može podnijeti. I možeš vikati kad te zavrti. Svo troje jedno kraj drugoga.
Colorado boat OK, ali se smočiš. Sekvoja i ono zeleno su dušu dali za povraćanje. Ali, vidiš kako je drugima pa izabereš.
Mamut. Ah. Prvi pad urlaš, drugi umireš od straha, a treći...meni nije ni srce radilo ni disala nisam. Prestrašno. Trebala sam kupiti tu sliku jer sam valjda izgledala...no to je bilo u godini otvaranja Mamuta, sad to ne bih ponovila.
Vulkan je super. Dugo se čeka i vozi u okruglim barkama. Ide polako i brzo, nema padanja, ali te smoči-do kože ako ti tako padne grah. Pa se opet osušiš.
Taj Islad je ustvari vidikovac, popne te gore i spusti dolje, zabavno, ništa više. Kraj njega je slobodni pad i kad čuješ urlike-obično odustaneš od njega.
Novo je Raptor, ne bih probala za ništa. Blu Tornado, strese sve kosti, imaš osjećaj da se kralježnica razdvaja. Brrrr
Cirkus. 25 minuta odmora na stolicama. OK.
Hrane ima na svakom koraku, ali meni je bilo bez veze. Sladoled dobar. Pizza u restoranu-beskrajno čekanje. Ustvari sve smo čekali, čekali na blagajni za platiti, čekali za uzeti hranu. Naoružaš se strpljenjem i to je to.
Cappucino je odličan!! Probajte jabuku u karamelu ako vam je gušt. I onaj led preskupi i obojani. Djeca obožavaju. Dućani su na svakom izlazu iz atrakcije, tako da euri lete iz džepa ako ne paziš :)
Slike su od 3 do 6 eura. Možeš ih dobiti na mobitel ili odštampane. Ne moraš kupiti, ali lijepa je uspomena, pogotovo ako ostaneš na slici :o.
I posvuda su igre. Tri lopte bacaš za 3 eura ili slično.
Možeš kupiti paket za brzi prolaz, oko 15 E za više toga, a po 3E za pojedinačni. Tako ušparaš vrijeme oko pola sata-sat, sve zavisi imaš li više vremena ili novaca :)
Ja bih pisala i pisala, ali posao zove...
E da, preko puta Fuga d'Atlantide je bazen s navodjenjem brodica, ubacis euro i "vozis" brod i sudaras se s drugima. Klincima zabavno, guta novce, ali... zabavno.
I prije nego dodjes na Figa d'Atlandide je panoramska terasa s pogledom na Fugu, super za fotkanje.
I Colorado Boat i Jungle Rapids (sorry, zamijenila sam Tungu sa Jungle Rapids, bili na JR) su nam bili odlicni.
Ako na nekim atrakcijama ima mjesta, tj. ne ceka puno ljudi na ulazak, a ti si upravo zavrsila svoj djir, mozes pitati (bez dizanja) da li mozes jos jedan krug, obicno - ako nema guzve! - dozvole.
Raptor je super za vece i za odrasle. Brrrrz! E. je bacila pogled i odbila voznju. :mrgreen:
I naravno, klasicni vrtuljak s konjima i kocijama na kraju. Super i za velike, i za male.
I potpis za odlican cappuccino, vjerujem da je svuda dobar, ja bila zadovoljna s onim u kaficu od Blue Tornada.
Može preporuka što bi bilo primjereno za 6-godišnje, male tipične ženskice
Krojachica, najbolje ti je otici na njihov web, imas video-snimke i sve mozes pogledati i procijeniti sama.
U svakom slucaju ne preskociti vrtuljak i Kaffetassen. They rule! :mrgreen:
ovo su moji odabrali i to im je vječna tema za zezanje. joj kada se samo sjetim kako mi je bilo zlo. Cijelo vrijeme sam vikala kada će kraj. Ali djeca i MM uživaju čim pogledaju tu fotku. Ležala sam poslije sat vremena na klupi kako bih se oporavila, tako da sam propustila Atrlantidu.
Ramzes se i meni sviđa.
Na šalice nismo išli *- eto je još jedan razlog za ponavljanje izleta u Gardaland
E da, moji, uključujuči i MM su ostavili gomilu novca na ono gađanje za suvenire. mala je navalila da hoće nekakvog odvratnog plišanca. Nisu ga uspjeli osvojiti (samo su potrošili gomilu novca, ali tu me MM iznenadio kako je bio široke ruke za plaćanja). Poslije sam plišanca vidjela na Hreliću
Mi čak nismo niti uspjeli sve obići. Prvo smo išli u onaj veliki akvarij, SeaLife. Onda smo ušli u sam Gardaland, kupili čak i onu Express ulaznicu, tako da nismo čekali na tim atrakcijama. No, opet nismo sve obišli, jednostavno nismo stigli. Imali smo pauzu za ručak oko 1h, ostalo smo stalno nešto radili, ali opet nam je bilo premalo vremena. S tim da je cura htjela ići na sve što je vidjela, pa smo puno vremena izgubili i na nekim atrakcijama za male. Njoj se onaj Gusarski brod nije svidio, malo se prestrašila kostura, a baš ta vožnja duže traje, jedva je dočekala kraj.
Mamut je njoj bio super, meni strahota, nema šanse da bi išla opet na to. Užas, mislila sam da smo gotovi.
Da, taj kraj Blu Tornada. Super cappuccino! Vrtuljak obožavamo.
Jungle Rapids, to zovemo vulkan. Super zabava.
I brodiće sam zaboravila. Kraj njih su automati za vodu, pa je i to nezaobilazno, vode puno treba. Inače ima pitke vode u Gradu kauboja, ako vam se ne daje euro ili euro i pol za bočicu. Samo ta voda nije baš fina, a ni hladna.
Ima svako toliko za ohladiti se neke špricalice koje rasprskavaju finu vodenu maglicu, zabavno i za djecu. I za velike. I ima onaj vodoskok kod kojeg nikad ne znaš od kuda će voda skočiti, odlično za djecu, smoče se, zato treba imati dosta robe.
joj cure, super ste:-D
sprintat ću si ovo i ponjeti sa sobom
samo još nekoliko pitanja (pa još nekoliko, pa još nekoliko....:mrgreen: )
1. ulaznica pokriva što?
2. koliko dođe ta expres ulaznica?
3. koliko me to ubrzava?
4. što sa stvarima?
što da ponesem sa sobom u park, ako ostavim u plaćenom ormariću vani, mogu li po to ići pa se vratiti unutra ili kad izađem nema povratka?
(dobila sam preporuku kolica za plac, ali MM me je popljuvao
no lako za to, ali kud ću s njima?
dijete i ja idemo same
znači onda na vožnju, ja skup s njom, nemami nikog da nam čuva stvari)
5.što se dodatno plaća?
sjetit ću se ja još 8-)
1. ulaznica pokriva SVE
2. 15 eura je za adrenalinske koje se najviše čekaju, ali ja vam toplo preporučam da to zaobiđete :) Ovi drugi se ne čekaju puno.
3. Uđeš preko reda. Odmah, ako nema invalida ispred tebe ili puno onih koji su platili dodatno.
Redovi su od 20-50 minuta bili ovaj put. Broj minuta ti piše na početku reda. Obično se čeka manje. A ima i čari čeka nja u redu. Vidiš toliko debelih i očajno obučenih osoba, da sama sebi itekako porasteš u očima, onda se možeš sprijateljiti sa čekačima, imam još jedno lanjsko prijateljstvo aktivno i tako. ma, ja sam ti od onih koji u svemu nađu nešto dobro i zabavno.
4.Nosi minimalno. Jedne kratke hlače za kćer ako joj bude neugodno u mokrima. No, ja sam bila u trapericama i osušile su se za čas. tamo je toplo. Imali smo i majicu od trenirke, ali nije trebalo ni u 22.45. Dvije vode, 2-3 sendviča. Sve možeš kupiti, cijene su OK. Ništa nisam ostavljala nigdje. Mali ruksak i torbica oko pasa su svuda išli samnom. Ako baš želiš ostaviti ruksak, možeš, ali ne treba ti taj ormarić. Meni nije trebao nikada. E, da, išli smo u tenisicama, ali smo preobuli u sandale, lagane, niske. Sve neka bude što lakše.
5. ništa.
I ja bi najradije opet išla...
4
Evo još pisanja za mene, s guštom. Fantasy land cijeli, uživat će kamo god da ode. Može i dječji slobodni pad. I ti s njom. Gušt.
Šalice. Piratski brodovi koji se vrte i vrte. Dijete s unutarnje strane da ga ne stisneš kad zavrti. To stalno govore, ali sve na talijanski. Gusjenica vlakić.
Ispred onoga otoka za razgledavanje je vodoskok koji radi u ritmu muzike. :)...
hvala
ruksak
a kad ideš na sprave kamo s njim?
kad te zavezu u ona čuda ne možeš imati ruksaka na leđima?
se smije pušiti u kafiću?
gdje mjenjam ojre u kovanice?
Ja nisam nikoga vidjela da puši. Nigdje. Niti osjetila smrad cigareta. Nemam pojma gdje to obavljaju. U kafiću sigurno ne.
Ruksaci se mogu ostaviti pored svake vožnje. Negdje su kukice, negdje baciš na pod, no ja ne idem na takve sprave gdje me vezuju.
Normalno plaćaš eurima i vrate ti kovanice. Nisam nigdje trebala mijenjati. Možda ima automat, ali stvarno nema potrebe za kovanicama.
Kraj svake voznje ces vidjeti hrpu ruksaka.
Imas negdje i kukice (npr. Fuga d'Atlantide).
Zaista ti ne treba ormaric.
Za kovanicama imas potrebe za igrice (npr. te brodice kod Fuge), ali npr. kupis cappuccino, vrate ti ostatak - eto ti kovanica. Ako zelis biti bas 100% sigurna da ih imas, pitaj da ti ih promijene na glavnoj kasi, ili eventualno u bilo kojem suvenir shopu.
Mislim da sam ih vidjela da puse na klupicama (svako toliko imas klupice), ali po kaficima je naravno zabranjeno.
a70v, kako je bilo?
stvarno svašta, beti!
baš kad čovjek pomisli da ne možeš neugodno iznenaditi više nego onaj put prije toga.
ale, i ja čekam izvještaj! :-)
Nije uvreda kada kažeš istinu. Ili vas vrijeđa istina?
Ili treba biti licemjeran i onoj koja ima sto kila i obuče uske tajice do ispod koljena i kratku usku majicu do pupka, a kroz tajice se lijepo vidi ogroman uložak, (samo jedan primjer), reći: kako ti te tajice lijepo stoje?
Ne spada u temu Gardaland, ali mora se biti obučen kako priliči.
beti, može čovjek biti istinoljubiv koliko mu drago, ali to mu ne smije biti opravdanje za bezobrazluk i nepristojnost.
Dobro, onda nemojte više biti bezobrazni i nepristojni.:-)
ovo nije kutak za filozofski trenutak, nego Obiteljsko kreativni kutak - u svakom slučaju molim vas da se vratite na temu i da ignorirate Beti3, većina vas je i onako navikla na njen stil
Beti3, tebe lijepo molim...ma u biti ne molim te ništa, nema smisla, i onako ću na kraju JA ispast bezobrazna i nepristojna :roll:
zna li netko kako je s gužvama preko tjedna u osmom mjesecu?
i mi bi u gardaland :)
evo mene
bile i bilo je dobro
išle smo na dvodnevni aranžman
i nisam sigurna da bih opet išla autobusom dva dana
kao prvo bio je "tijesan" autobus
ja nisam mogla normalno sjediti
toliko sam se napatila na putu do tamo da sam došla s nogama kao dva stupa
jer ih nisam mogla ni malo ispružiti, koljena su mi sve vrijeme bila pritisnuta na sjedala ispred
jesam ja visoka, ali nemam 2 m
dok su sjedala preko puta mene bila tako široko postavljena da su, oni koji su tamo sjedili, maltene mogli leći
znala sam ja da idem autobusom, da ne mogu očekivati mekani krevet, ali ne putujem prvi put autobusom
drugo, hotel je bio loš, je da mi je trebalo samo za prespavati, ali nekako baš nisam bila sigurna u čistoću
tako drugi put ili jednodevni izlet, uz posebni dogovor oko sjedala
ili će gospon njurgalo s nama, pa ćemo autom
e sad gardaland
toliko sam se pripremala, i onda, čim smo ušli, ne znam zašto, totalno sam nepripremljena
ušla na magic mountain
osjećaji koji su me preplavili u tih minutu ili koliko već to traje su više za filozofski, nego ovaj pdf
ali mislim da nakon te vožnje više nikad neću reći da ne vjerujem u Boga
sad se smijem, ali onda.....
ja sam bila sigurna da sam gotova
nema me više
kad smo sjeli, nisam skužila da oni stisnu onaj pojas, već sam mislla da je samo to što smo ga mi spustili
i samo sam ga grčevito stiskala i čekala kad ću pasti i molila se Bogu
govorim u jednini, jer, sram me je priznati, u tim sekundama nisam ni pomislila na svoje dijete
tek malo kasnije skupila sam hrabrost otvoriti jedno oko i pogledati prema V
kad sam izašla, noge su mi se tresle kao da su od hladetine, doslovno, jedva sam stajala na njima
naravno da su mamut i blue tornado puno "gori"
i da će se netko ovome smijati
ali meni je vožnje te vrste dosta za cijeli život
ali nakon burnog početka, poslije je sve bilo super
posebno su nam super bile vodene atrakcije
Colorado boat, Fuga d'Atlantide, Jungle Rapids, I Corsari (gusari)
to smo išle po 2 x
još su nam super bile šalice, 4 D Ice Age, bila je super i cirkuska predstava, Madagaskar
Magic house je fora, mada spada pod adrenalinske
Petar Pan je za malu djecu, meni bilo odlično, taman za mene
Ramzes je fora, malo se odmoriš dok se voziš
Gusjenica je isto kao za djecu, ali sasvim dosta brzine za mene
Bila je gužva, bilo je vruće, ali kako smo mi najviše išle na vodene atrakcije, ta vrućina nam je odgovarala
jer smo se brže sušile
Nekoliko puta smo kupile brzu kartu, 3 eura, jer je vrijeme čekanja bilo po 40 minuta
Onda smo išle u Sea Life, jako zgodno
Inače preko ljeta Gardaland radi do 23 sata, Sea Life do 18h
mi smo prvo išli u gardaland, onda smo izašle, na izlasku dobile pečat, otišle do Sea Life-a, tamo bile do 18h i vratile se u
Gardaland
drugi dan smo išli u Movieland i Aqualand
Movieland je isto fora, kao atrakcije iz filmova, ima i likova iz filmova s kojima se možete slikati
odličan je Kitt Superjet, opet vodena atrakcija, veliki gliser u koji stane 14 ljudi + vozač
2x zaokrene za 360 stupnjeva, to je baš fora, išle smo 3x na to
tamo je i kuća strave, ali ne mogu u nju mlađi od 14 godina
ima super hobotnica , onako izgleda kao zezancija, ali bome zavrti, poslije sam pročitala da nije za one koji pate od mučnine
u vodeni svijet nismo išle i to je V bila jako žalosna
nismo išle jer je u gardalandu dobila neki osip po nogama
na početku mi nije izgledao nešto zabrinjavajuće, ali nakon zadnje vodene atrakcije, kada nas je voda poprilično zalila njoj je to buknulo
potkoljenice su bile grozne
kad smo došle u sobu vidjela sam da u i natkoljenice sve u osipu i da se penje prema leđima
malo sam se us-rala da ne krene na cijelo tijelo
tako na drugi dan nisam htjela da ide to močiti (na vodene atrakcije u movielandu je nosila kabanicu koja se može kupiti za 1 euro)
evo sve u svemu je bilo dobro
radi osipa, te autobusa neću reći super
jer ipak nam je to pokvarilo
ali sam gardaland je super
i vjerujem da ćemo ići opet
A70V, cekam te na PP-u da ti prevedem onaj mail.
Posalji, bolje da znaju. Mozda je nesto u vodi na vodenim atrakcijama... (brrrrr!)
a70v, a da li ste išli na još koje od ovih ludih vožnji - mamut, space vertigo....
Moja cura je 129 cm i bojim se da će je pustiti na ove vožnje gdje je granica 130 cm, iako bi ja najradije da je ne puste. Idu ona i tata za 2 tj i mislim da će je tata bez problema povesti na sve što može!
Ja ne idem - prošli put smo išle cura i ja, i ja sam na većini vožnji imala feeling ko a70v. Na mamutu sam je tako čvrsto držala za ruku, da su joj ostale masnice. A da ne govorim da sam mislila da je kraj....Tako da ovaj put ja ne idem, jer me cura proglasila za partybrejkera i hoće ići s tatom....A i meni se ne ide trošit lovu na ulaznice i put za mene, kad mi je to tlaka.
Pa me zanima, šta ako su baš na granici za avanture od 130 cm - jel ih puštaju?
Aaaaaaa, :lol::lol::lol:!
Znam d tebi nije bilo smiješno, ali.....
Baš mi je žao za osip.
Inače u Movielandu je navodno odlična kuća strave. Dok sam bila na wcu, moj devetgodišnjak je otišao s našim prijateljem, i tek sam ja kad sam se vratila vidjela da je za 14+ :facepalm:, nit oni šta pitaju, nit u ovi moji skužili. Preživio je vrlo dobro. Živi ljudi su unutra glumci, moraš pratiti nekakvu crvenu točkicu po mrklom mraku :mrgreen:.
Preporuke za smještaj?
Išle bi mama i ja s klincima, ne bi autobusom jer mi je T. fakat premala za putovanje s busum, a još nakon što čujem kako se a70v "zgužvala"...
Mislim da za put autobusom djeca trebaju biti barem 5-6g. Kad smo mi išli s autobusom prošle godine, bila je jedna skupina, 3 mame s djecom, od čega su 2 djece bili oko 3-4g. I bilo je naporno i njima, a i nama koji smo sjedili blizu njih. Npr. moja cura zaspi (konačno), a malena odjednom počne bubnjati nogama po sjedalu i plakati da hoće doma....I tako nekoliko puta...I u busu tišina, svi bi spavali, jedino njih čuješ, pa probude drugu djecu...
Ma da, to sam i mislila. Ne znam kakva je zakonska regulativa, ali mislim da je tehnički jako naporno, meni, maloj, suputnicima...
Tako da definitivno auto, jedino što si onda moramo same organizirati smještaj, a tu baš nisam na domaćem terenu...