baš mi je drago :*
Printable View
baš mi je drago :*
Ja bi ovu tortu pretvorila u kolac, na koji pleh, onaj obican pravokutni ili onaj manji pravokutni?
na manjiCitiraj:
Minnie prvotno napisa
kad ja tako pretvaram torte u kolače i obrnuto, izmjerim kubaturu pleha/kalupa (dužinaxširinaxvisina), pa vidim što mi je od onoga što imam u kući - najpribližnije.Citiraj:
Minnie prvotno napisa
Hvala. :*
Napravila i ja s time da sm u biskvit dodala jos 10 dkg putra, nek se nadje.
Klinci su odusevljeni. Radit cemo opet.
evo i ja sam radila, ali ne dijelim sveopce odusevljenje - s obzirom na prefine sastojke ocekivala sam urnebesno dobar rezultat. ne kazem da je lose ispalo, fino je i lagano, i cak mislim da cu ga nekad ponovo raditi.
medjutim, okus je sasvim slican nekom raffaello biskvitu s kremom koja se radi od pudinga u koji se umijesa kokos i margarin, a koji je puno jednostavniji za napraviti (i jeftiniji). a marelice okusom bas ne dolaze do izrazaja, iako sam iskoristila cijelu veliku konzervu, nekako ih 'ubije' sav onaj kokos.
Radila, jako fino, biskvit je lagan, mekan, krema nije preslatka, a još
joj marelice dodatno smanje slatkoću, nisam najveći obožavatelj kokosa, ali ovdje mi nije bio printenzivan.
Samo sam skoro napravila grešku, rastopila vrhnje i čokoladu i odmah stavila 10 dag kokosa i drugi dan sam u slatko vrhnje skoro opet stavila 10 dag kokosa, u zadnji tren još jednom pročitala recept i odustala.
Možda je wildfower to napravila pa joj je zato bio preintenzivan okus na kokos.
Pravim ju danas, sutra idemo na krstitke jednoj maloj curici. Ja sam se ponudila napraviti jednu tortu.
Naravno da sam se odlucila za Rafael tortu! :D
Krema je vec hladna, cekam MM da dodje kuci pa se bacam na posao.
Imam neke ideje za ukrasit......
Jedna od ideja je napisati ime. Htjela bi kremu obojati u svjetlo narancastu (zbog marelica), sa cim to da napravim?
Ajmo jos neke ideje za ukrasavanje torte!
pogledaj topic od ninet,mislim da je trazila ideju za rodjendansku tortu i pogledaj topic, torta Barby.Ja sam postirala dosta linkova sa idejama za ukrasavanje ;)
ma MM me odgovorio od "pretjeranog" dekoriranja, kaze: "nemoj bit ko stare babe sto nasaraju sa svim i svacim" :roll: . Tako da sam uz rub poredala rafaelo , stavila jos jedan na sredini i to je bilo to.
Sinoc mi kaze: pa tvoja torta je bila najljepsa, isticala se od drugih jer nije bila nasarana! :)
Pravila sam umjesto torte - šnite . Nisam dodala voće , nego biskvit izbockala i poprskala sa mlijekom , u pola kreme dodala 10 dkg. nasjackanih badema . Na biskvit stavila kremu sa bademima , pa ostala krema i posipala kokosom . Biskvit ne bude suh, krema za pet, pravi rafaelo :D
Torta je za svaku pohvalu, radila sam ju u subotu Lucianu za rođendan, samo sam ju gore još poipala s kokosom i ukrasila šlagom bez rafaelo kuglica. Bilo je prefino, sve smo pomanđarali ! :*
Ja sam pravila prije par dana za Noin prvi rođendan! Napravila sam baš tako kako je white_musk napisala i tako je baš odlična ravnoteža okusa! Hvala na receptu!
Prilažem i SLIKU RAFAELLO TORTE! 8)
Napokon i ja odlučila isprobati ovu hvaljenu tortu!
Jučer sam pripremila prvi dio, a dans imam finiš. Umjesto u okrugli kalup stavit ću biskvit u kalup u obliku jaja, pa ćemo imati Rafaelo pisanicu :D
Javim rezultate!
Nemoram ni reči da su svi bili oduševljeni tortom, a kako je izgledala
rafaelo pisanica prosudite sami :)
Moram te pohvaliti Ivory- torta izgleda fenomenalno.
E sad dal je dobra - hmmm u tupperware i šalji u Rijeku da kušam... (smajlić koji se oblizuje)
Hvala, hvala!
A tupperwear bi ovaj put morala poslati prazan, jer smo je smazali, ali kad budem sljedeči put dolazila u Rijeku nosim jedan puni!
Držim te za riječ! ;)
podizem
molim savjet za nas koji vrlo vrlo rijetko pravimo kolace :D
ako budem rezala tjesto, dakle da imam 2 kore.
da i na jednu i na drugu idu marelice ili samo na prvu koru?
:mrgreen:
ja sam stavljala na obje, ali ti možeš i na samo jednu,a na drugu samo kremu
evo da i ja prijavim da sam pravila Farisu za rodjendan
izgledom sam ponosna, a ukusom bas i ne....jer nije tip torte koju ja volim
no ja sam manje bitna, F je odusevljen i jeo je tortu u slast, kao i gosti.
WM hvala za recepte puno :love:
a sad da se pohvalim nasim remekdjelom (MM i ja smo je skupa pravili)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/njojza...e2.jpg&.src=ph
Moram se hvaliti jer ja vrlo rijetko kuham kolace pa.... :mrgreen:
Njojza
torta super izgelda :klap: cestitke i tebi i TM.
a velike cestike i Farisu :heart: ( nije bas pdf za takvu prigodu...ali sto je tu je)
Evo ja isprobala ovaj recept i odličan je, torta se pojela u jedan dan.Ostala samo fetica meni jutros za doručak :mrgreen:
i ja je napravila sinoć kasno, i zar treba govorit, sad je već odavno nema :D
tako mi je drago :D
Ja bih da je pravim ali ovde nema krem fix-a ili ja neznam sta je to :? .
Moze li bez njega ili ima zamena?
možeš komotno koristiti ono talijansko slatko vrhnje u tetrapaku, za njega ne treba kremfix :*
hvala puno
Nakon svih ovih postova punih hvale evo i jednog neuspelog pokusaja :( .
Ne znam gde sam pogresila ali moja krema je vise licila na izmrvljeni sir nego na finu kremu kako sam mislila da ce biti .
Onu masu sa belom cokoladom,vrhnjem i kokosom sam napravila dan pre, kada sam htela mikserom da je razmeksam nisam dobila kremu nego zrnastu masu-da li tako treba?
Drugu kolicinu vrhnja sam mutila, mutila i izgleda preterala (nisam znala da se kod slatkog vrhnja i to moze desiti) dobila sam zrnastu masu.
Spoila ove dve smese i uzalud mutila od fine kremaste mase ni traga :shock:
Sve se desavalo u petak i da ne bi KAPRIC DAME u subotu MM bi mi zabranio da se kacim na net jer ima vec nekoliko neuspelih eksperimenata sa receptima sa foruma.
Sada radim tortu(jučer sam napravila biskvit i otopila čokoladu) i krema mi je ispala nekako tekuća :/ ...šta mora biti takva ili sam ja nešto zezla?
Ja sam je radila za Uskrs (kao kocke) i ispalo mi je dobro, jedino ću drugi put uzeti neko drugo slatko vrhnje ( a ne Dukatovo), jer mi se nije dobro stvrdnula iako sam stavila šlagfix.Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Jesi dan ranije napravila kremu i stavila je u zamrzivač? Možda kao i meni nije dobro vrhnje?
Nisam je stavila u zamrzivač.....šta sam trebala?
Sada je torta u frižideru, možda se ipak malo stvrdne :/
Za drugi put ;) , jer vjeruj mi radit ćeš je sigurno :mljac: :Citiraj:
Ana :-) prvotno napisa
Kremu od čokolade vrhnja i kokosa napraviti dan ranije i staviti u zamrzivač i onda drugi dan dodati vrhnje.
Na biskvit obavezno stavi sok iz kompota, jer će ti biskvit biti presuh.
Javi da li se što stvrdnulo!
Pisalo je da se pusti krema na hladnom....a ne u zamrzivaču :( .
Javim kasnije kako je ispala
Zaboravila sam javiti da je torta ispala odlično :mljac:
Držala sam je dosta vremena u hladnjaku tako da se krema stvrdnula i ispala je super