meni ta isprika stvarno nema nikakvu težinu osim formalne, da nisi željela offtopičarit, ne bi to ni činila. besmisleno je poslije opravdavat se i ispričavat, kad se iz aviona vidi da je namjera bila ciljana.
ako smatraš da moji "citati" imaju neosnovanu podlogu, prijavi administraciji i ne razračunavaj se ovdje! to je civilizirani način ophođenja. ja iza svake svoje riječi i izrečenog stava (koje si uredno i popisala), itekako argumentirano stojim i ne vidim razloge uzuđenju niti nalazim temelje ikakvoj provokativnosti.
za javljanje na ovu temu su me potakla dva jako zrela dubinska i posložena razmišljanja - bananie i ifigenije. banania je jako lijepo izanalizirala svoje privatno stanje i naprosto iznijela sažetak dvojbi, u stvari kao da se obraća svom osobnom "dnevniku". U toj zanimljivoj i životnoj analizi, zapravo je sama sebi dala više nego jasan odgovor. Tako da sam njeno obraćanje doživio tek kao osobnu pomoć samoj sebi izbacivanjem misli na "papir". Neminovno se otvorila diskusija na tu temu, iako se uopće ne bojim da banania neće odabrat najispravniju soluciju - obitelj i da joj uopće treba ičije mišljenje sa strane do te odluke. Vrlo sam oduševljeno iščitao njeno uvodno izlaganje, svjestan zrelosti i obzirnosti kojom je posložila stvari u svojoj glavi.
Jednako tako Ifigenija je svojim doprinosom vrlo dojmljivo i gotovo besprijekorno životno dočarala smisao funkcioniranja u zajednici. Bilo mi je užitak čitati.
Zajednica je na ovim jednoroditeljskim stranicama, nažalost poražavajuće izgubila smisao, stoga mi je njena vizija prekrasno osvježenje koje itekako pozdravljam. Bilo koji oblik potkopavanja zajednice, isticanja netrpeljivosti prema obiteljstvu i zagovaranja jednoroditeljstva kao sasvim "lijepog" i dovoljnog nadomjestka obiteljstvu, ne ide mi nikako s potpisom foruma i udruge, stoga sam sasvim spontano reagirao.
obezvrijeđivanje ustrajanja u zajednici komentarom "nemoj da ti život prođe u davanju druge šanse", je apsolutno bacio pepeo u oči i otvorio negativnu stranu, te me potaknuo na reakciju. Meni je to izazvalo eksploziju u emocijama, naprosto ko Rodašicama nečije naizust hvaljenje adaptivnog mlijeka. S tom razlikom što se ovaj forum ipak ne zove DOJA nego RODA!
Nadam se da su sve "provokativnosti" sada kristalno jasne.
Banania pokušao sam ti slati PM ali mi nije uspjelo, pa ti želim ovim putem prije svega poželjeti mudrost i ustrajnost na putu koji si započela sa svojim partnerom. Sve što spominješ su neke najbezazlenije i najuobičajnije sitnice koje svakodnevno pogađaju svaku vezu i zajednicu. I budi uvjerena da ništa nije idealno ni savršeno, osim onog divnog osjećaja topline koji te prožme spoznajom da jedna osoba svaki dan diše samo za tebe! Čuvajte tu spoznaju!!!