anin prvotno napisa
Netko je spomenuo SAD i još neke zemlje i kako tamo nije plaćen porodiljni i tako...a kod nas jest, pa smo si kao super..
E sad, ja neznam točno (neka me ispravi tko zna, zbog toga i pišem)ali mislim da se u tom SAD-u ni doprinosi ne plaćaju kao kod nas...tj. moraju platiti porez državi...a ostalo (tipa mirovinsko, zdravstveno) samo ako to žele...pa prema tome ako ne plaćaju zdravstveno i mirovinsko, u redu je što nemaju plaćen porodiljni (odakle bi i imali)...
Kod nas se radi o tome da doprinose plaćamo (i to dosta) a prava koja proizlaze iz toga (bolovanje, porodiljni) se smanjuju..
Što se zdravsvenog tiče, mm i ja često znamo komentirati da kad bi mogli, doprinos za zdravstveno osiguranje ne bi ni plaćali, a kad nam je dr potreban išli bi privat (ni na bolovanju nikad nismo)..I da, što se toga tiče osjećam se diskriminirano...nas dvoje smo u 15 (svaki) godina staža tisuće i tisuće kn uplatili...a jedino za šta nam je zdravstveno trebalo-moj porod - je prošlo kriminalno...uvjeti gori nego da sam rađala prije 100 godina..