cijela exomega linija od a-derme je "zobena"
ali marge je na nju loše reagirala i pekla ju je, ne znam jel možda osjetljiva na zob ili na nešto drugo u tim kremama
Printable View
cijela exomega linija od a-derme je "zobena"
ali marge je na nju loše reagirala i pekla ju je, ne znam jel možda osjetljiva na zob ili na nešto drugo u tim kremama
Zadnjih par dana stanje se sve više pogoršava. Jučer i danas smo mazali kantarionovim uljem jer se uz A-dermu pogoršavalo iako je u početku izgledalo da ide na bolje, a ulje se pokazalo super na mojih ekstremno suhim rukama, ali evo večeras ima i par suhih flekica po guzi i jednu na nogicama, tj. samo podlaktice i nogice još nisu zahvaćene, čak se i na licu vraća, a lice je bilo super već sigurno 2 tjedna. :-(
Dva dana se nije kupala, osim guze naravno, ali večeras mi je bila sva crvena prije pranja (večeras sam ju na brzinu istuširala) kao inače nakon dužeg kupanja.
Nju to ne svrbi, ali stvarno sad jako loše izgleda.
Sad se grizem totalno, jer ju nisam već odvela doktoru i jedva čekam ponedjeljak. :cry:
Jel netko zna dobrog dermatologa zapreporučiti? Privatno ili u bolnici, svejedno? Mi smo iz Kutine.
Tako sam i ja moju malu mazala Exomegom, koja nije pomagala, pa sam prešla na kantarionovo ulje i još sam ju cijelu mazala uzduž i poprijeko i napravila još veću štetu. Hoću reći, ne smiješ ju cijelu odjednom mazati, jer dio kože mora ostati nenamazan i disati.
Mi smo bili privatno kod dermatologa u Zagrebu, dr. Pavičić.
KAk to misliš ne smijem ju mazati cijelu, cijelo tijelo ili ni sve suhe dijelove kože? Ja sam joj mazala dijelove koji su suhi i crveni, znači zadnjih dana sve osim podlaktica, guze i nogica. Jel to previše?
I ja se bojim da sam sad napravila još veću štetu iako danas ipak nije jače nego jučer, ali doslovno odbrojavam sate do sutra u 13 kad pedica počinje raditi! :-(
Jeste zadovoljni sa tim dermatologom?
Koja je vaša dijagnoza?
Jel situacija slična našoj?
i što kaže pedijatar?
Bili smo jučer kod pedice, ali nisam stigla na forum.
Kaže AD, s tim da se naša pedica još jednom "dokazala" i potvrdila da mi je bolje tražiti dijagnozu na forumu nego kod nje. Ja sam Elu skidala i pričala isto šta sam i napisala ovdje, a ona se nagnula preko stola (sjedi za računalom, uvijek), virnula i kaže da idemo dermatologu. Nakon skoro 2 sata čekanja u čekaonici s kozicama, gripom i ostalim....
Tipka ona svoje, jer to joj je uvijek navažnije da sve detaljno zapiše, a tek kad sam ju pitala da li bi to mogao biti AD, ona kaže "aha-je-je". Napisala je da ne jede orašaste plodove, smokiće, čokolino i (šta ne jede ne inače nikada) i konzervanse i obojane sokove (tu ćemo dodatno pripaziti iako i ovo stvrno izbjegavam koliko mogu). Sve šta sam znala i prije, jedino šta smo dobili Fenistil kapi i to joj izgleda pomaže, jer je danas stvarno dosta bolje, crvenilo je vrlo blago i čini se kao da prolazi.
U svakom slučaju, bolja, brža, detaljnija i daleko pažljivija dijagnoza od cura s foruma nego stručnjaka.
Naručili smo se kod dr. Pustišek u Klaićevoj ali tek 2.5. To mi je dugo čekanja, iako mi se sad čini da će proći, ali ipak svakako idemo dermatologu pa ćemo još zvati u Vinogradsku ii nekog od privatnika.
bar će malo biti bolje od fenistila :)
mi ga nismo koristili za AD, ali nam je puno pomogao kod vodenih kozica
probaj nabaviti testere za što više tih krema za AD, jer ne postoji neka koja pomaže svima, morate naći svoju (a nisu jeftine, pa bolje probavat testerima)
Suhomesnato ne jedemo ni mi, a ona nikad nije htjela ni probati. Pojede tu i tamo malo Kinder čokolade ili neki moj keksić, ali bez toga može jer to moje dijete je stvarno prirodno sklono zdravoj hrani, iako se i mi nastojimo što zdravije hraniti nisam tak luda da joj ne dam da proba čokoladu ili kekse, ali ona uglavnom neće ili pojede tako malo da je to zanemarivo. Jedino šta baš voli voćne jogurte, pa mi je stvarno žao joj i to ukinuti. Zašto voćni jogurti nisu dobri ili na koje sastojke bi točno trebala paziti?
Ne ide u vrtić, pa ćemo lakše paziti doma.
krema stvarno ima jako puno, skoro svaki proizvodjac ti ima nesto za AD
margiti najbolje odgovara od Avene Cold Cream krema i Cold Cream losion. s tim da to uopće nije linija za AD nego za suhu i osjetljivu kožu. Aveneova linija za AD je Trixera, a ta ju je pekla i nije joj pomagala.
budeš vidjela.
problem s voćnim jogurtima je što sadrže umjetne boje i okuse. mi ih izbjegavamo.
Pogrešno sm napisala, tu Avene Trixera sam ja koristila pred par godina kad mi je koža na licu bila nezamislivo suha i spasila mi je život! Tražit ću testere po ljekarnama, pa ćemo pomalo isprobavati.
Morat ću malo detaljnije se uhvatiti teme prehrane/recepata s AD-om jer stvarno uvijek pazim na razno razne stvari maksimalno koliko mogu, a sad bi trebalo još hrpu toga izbaciti, a i bez toga sto puta ne znam šta skuhati.....:(
ma ne moraš sve izbaciti zbog AD-a, mi se skroz uobičajeno hranimo jer margitin AD nije baš povezan s prehranom.
a isto tako, kad je i bio povezan s prehranom, to se stalno mijenjalo, pa je par mjeseci dobivala fleke od banane, pa onda od krastavaca, pa dugo od konzervansa i tako.
meni je bilo bezveze izbacivati sve potencijalne štetne namirnice, izbacila bih ono nakon čega bi joj se vidno pogoršalo.
s druge strane, njen AD je poprilično blag, nikad ju nije svrbio, nikad nije imala nikakve rane niti kraste, pa sam onda i mogla biti malo ležernija s prehranom - ne bi se ništa jako strašno desilo ako bi pojela nešto što joj ne paše.
Tako je i kod nas, nju ništa ne svrbi, nema ranica, samo ta 2 mjesta na kojima je koža kao malo ispupčena.Ja do sada nisam to uopće uspjela povezati s prehranom. One dane kad joj se pojačavalo nije jela ništa novo ili drugačije nego inače, a i sada kad prolazi, polako, ali vidi se poboljšanje nismo ništa promijenili. Jedino mi je žao tih jogurta, jer ne dajem joj neko "smeće" i baš mi to voli tak da joj je to jedini desert.
Jel ima neki dobar link o temi prehrane s AD-om na koji me netko može uputiti.
I ja nisam ništa regulirala u prehrani, (osim što niti ne pijemo voćne jogurte) jedino sad izbacujem čokolino,
kojeg nikad niti nismo konzumirali, samo reda radi malo brljali po tome, ali ako je moguće da šteti njega ću prvoga izbaciti jer nam ne predstavlja problem.
Nismo ništa izbacili i uvjek je prošlo i isto tako ponovno se vraćalo.
Evo, i sad je skoro pa samo prošlo jer smo sa crvenilom otišli u bolnicu (gdje nismo mazali) i vratili se doma i crvenila nema :).
Ostao je samo još onaj osip kojeg sad mažemo sa preporučenim Lavera losionom.
Uglavnom ja još uvjek mislim da je nama to od krivog praška ili previše stavljenog praška ili nedovoljno ispranog veša. (a njena koža dovoljno osjetljiva da na to reagira)
I da, meni je ovo ok link za Ad
http://www.etericnaulja.net/aromater...kozmetika.html
ma ubaci u jogurt obični koju voćku i evo ti voćni jogurt
Jel netko isprobavao ove balzame od shea maslaca ili tonik od hammamelisa? http://www.etericnaulja.net/aromater...kozmetika.html
Obloge od zobi smo probali jednom, ali se mojoj finoj gospodični to tako gadilo da više nisam pokušavala, ali sad ću pokušati staviti u kupku vodu u kojoj su se natapale zobene pahuljice (recept sa linka dolje).
Nela08 imaš tu pod nekonvencionalna medicina dosta o prirodnom liječenju:
(ja sam probala svašta, ali teško da je baš pomoglo, na kraju sam kupila ipak losion od Lavere pa sad sa time mažemo.
http://forum.roda.hr/threads/17434-p...četnike/page4
http://forum.roda.hr/threads/30348-S...suha+ko%C5%BEa
Glupo mi je kupovati svašta i testirati razno razne stvari na njoj (iz više razloga), pa u biti tražim nešta šta nekome provjereno pomaže, iako znam da je svaka koža drugačija i ne mora ništa značiti, ako je nekome dobro da će biti i nama, ali mislim da nije ni dobro svašta isprobavati na već osjetljivoj koži pa se ne usuđujem.
Od do sada spomenute A-Derme koja je nekim curama dobra, nama baš i ne pomaže, zobena kupka je od danas u upotrebi, pa ćemo vidjeti. Kantarionovo ulje se činilo dobro, ali je izgleda na kraju pogoršalo stvar.
Jel vama pomaže taj losion?
Pa je, ja jesam kupila sve i svašta: ulje nevena i noćurka.., ali nikako nije prolazilo.
Onda je počelo prolaziti (možda samo jer smo maknuli prašak) i sad mažemo sa tim losionom koji mi je tu preporučen
i mogu ti reći da se smanjuju pikice na očigled, svakako nam je najbolje od svega što smo probali.
Niti nama nije a derma pomagala.
svakom nešto provjereno pomaže, od a-derme do ulja noćurka.Citiraj:
pa u biti tražim nešta šta nekome provjereno pomaže
ne možeš znati što vam pomaže bez isprobavanja, to je jednostavno tako s AD-om. nema druge. to će ti i dermatolog reći.
ma znam, mi smo vrlo rijetko uspjeli dobiti testere :/
naša "sreća" je da ja imam užasno suhu i osjetljivu kožu, pa sam onda bar ja na sebe potrošila one kreme koje margiti nisu bile dobre :/ bar nismo skroz bacili pare :/
Evo da podijelim nešta jako lijepo!!!!
Prekjučer smo bili kod pedice zbog konjuktivitisa, pa sam ju molila da još jednom pogleda kožu, tako da nam je dala Afloderm u Belobazi (60%) s uputom da mažemo samo najjače zahvaćena područja, vrlo tanko. Znam da je to kortikosteroidna krema, pa nisam bila sigurna da li ću joj uopće mazati, ali sam kupila pa nek imam za svaki slučaj Ipak, sam joj sinoć isprobala na jednom baš jako izreagiranom dijelu kože i to onako "škrto", ali jutros je taj dio kože već bio puno bolje, pa sam namazala tako još mrvicu i evo večeras je potpuno OK. Namazala sam još 2 jače flekice, a i ostalo se već lijepo povlači, tako da nam možda i zobena kupka pomaže.....nemam pojma, nisam ništa drugo mijenjala, ali situacija se popravlja i to nevjerovatno brzo pa sam baš:-D:-):-D!!!!
Doktorica je rekla da mažemo 2 puta dnevno, 7 dana, ali ja radije ne bi mazala 7 dana, ako joj se povuku ti najgori dijelovi. Jel to OK?
Mislim da trebaš prestati čim se povuće i pazi da te namazane dijelove dijete ne izlaže suncu.
Baš mi je drago da vam prolazi. :heart:
od kortića ti je bolje
ja s njima mažem samo kad je fakat koma, i nikad još nisam mazala 7 dana, uvijek 1-3, koliko treba da joj se povuče
naš problem je što mi kortiće mažemo isključivo po ljeti jer joj je tad najgore, tako da ima bijele fleke po cijelim nogama :(
i meni je drago da pomaze
ali nemoj se previse razocarati ako se nakon mazanja nesto i vrati, nama je uvijek tako bilo, pa sam na kraju odustala od mazanja osim u najtezim slucajevima (a nama je to jako, jako rijetko)
nadam se da ce vama nestati bez vracanja!
Evo današnja situacija, ti najgori dijelovi koje sam mazala s Aflodermom su skoro pa potpuno OK, a ostatak kože je isto znatno bolji, tako da nam možda ipak pomaže i zobena kupka!!!! NIsam ništa drugo mijenjala ni u prehrani, pranju veša ..... baš ciljano da vidim da li joj pomaže zobena kupka, pa se nadam, nadam!!!! Večeras sam joj namazala još jednu flekicu, a od sutra neću više uopće mazati i tako sam onda možda previše mazala, iako sam stvarno tanko i te najjače dijelove, ali onda večeras nije trebalo.
Ja koristim Elocom kortiće za neki gadan osip koji mi se pojavi svako proljeće/ljeto po prstima i šakama pa mi isto nekad izbiju te bijele flekice.
Ako se to ponovo vrati nakon šta prestanem mazati Aflodermom šta iz toga mogu zaključiti? Nastaviti paziti na sve i nadat se da se neće širiti.....???
Jadna moja curica, već se sama pregledava i govori suha kožica, stalno navlači tube od krema praznih koje su joj postale omiljene igračke, pa ih fino didaktički slažemo po veličini, imamo mamu i tatu kreme i testere koji su bebe kreme....:)
Stalno razmišljam šta bi još mogla i u čemu bi mogla biti kvaka.....umjesto da spavam u pola dva u noći....a joj!!!!
Hvala cure! Puno mi pomažu svi savjeti i podrška! Inače bi već bila luda, totalno! :)
Da kortići ne uklanjaju uzrok, samo posljedicu. Znači trenutno vam je pomoglo da se to gadno crvenilo povuče,Citiraj:
Ako se to ponovo vrati nakon šta prestanem mazati Aflodermom šta iz toga mogu zaključiti?
a sad dalje pokušaj neke mjere opreza:
izbjegavati svakodnevno namakanje cijele kože (tuširanje),
mažeš dva puta dnevno kožu,
ispireš dobro veš :)
i nadaš se da neće brzo ponovno doći do tog stadija crvenila.
mojoj se u dobi od 3 godine (par tjedana nakon vodenih kozica, valjda je imala još oslabljen imunitet) pojavila ista stvar. jedna-dvije flekice na licu, koje bi bile prvo crvene pa onda izbljede pa nestanu, pa onda opet ispočetka...i to samo zimi...nisam dobila nikakv konkretni odgovor od pedijatra i dermatologa, osim da se radi o osjetljivijoj koži....koristili smo najčešće bepaten plus i to bi ponekad pomoglo. uglavnom sad ima 6 godina i već 2 godine se to nije pojavljivalo...
Kod nas su te neke male flekice tu ili tamo skoro pa uvijek bile prisutne, i do sada je uvijek prolazilo uz tako malo Bepantena ili bademovog ulja. Kod vas je vjerovatno onda riječ samo o osjetljivoj kož što sam i ja mislila i za svoju curicu do pred par tjedana, ali dobro nije to ni kod nas ništa tako strašno, pogotovo sada kad se situacija smirila, ali stvarno me to jako zabrinulo.
Može netko napisati kako se točno zove taj Laverin losion?