Vaginalno, porod je bio pis of kejk, odmah bi potpisala za još tri takva :lol:
Printable View
Vaginalno, porod je bio pis of kejk, odmah bi potpisala za još tri takva :lol:
U .pdf dokumentu koji Minnie spominje stoji:
Dakle, to je 15%. Meni se i to cini puno, jer ih je ne tako davno bilo manje od 10% uz gotovo isti mortalitet.Citiraj:
Zadnjih desetak godina u Hrvatskoj, kao i drugim europskim zemljama, postoji trend porasta dovršenja poroda carskim rezom. U 2004. godini zabilježeno je 83,4% poroda koji su završili spontano, 1,1% je dovršeno uz pomoć vakuum ekstraktora, asistirani porod zatkom zabilježen je u 0,5% poroda, carskim rezom je dovršeno 14,9% poroda. (slika 9.)
U 2004. godini je bilo 6.008 carskih rezova, dok je u 2003. godini zabilježeno 5.617 carskih rezova. Trend operativnog dovršenja poroda u Hrvatskoj u usporedbi s nekim drugim zemljama vidi se iz tablice 7. i slike 10.
carski
vaginalno, dva puta
al sam 1999. lezeci tam na stolu, prikljucena na CTG razmisljala ovak:
joooooj... zakaj nisam ja tak sretna da me uspavaju i da ljepo idem na carski i da me nis ne boli
jooj, joooooooj i joooooooj
al tad nisam imala blage veze ni o cemu osim da se djeca radjaju u bolnickim radjaonama... cak sam cudom gledala CTG i nije mi bilo jasno zakaj taj uzasni aparat mora bit stalno zakacen na mene i zivcirat me do besvjesti... a sigurno ga ne zakace onima koje idu na carski..one to ni ne cuju... njih uspavaju... jooooj da bar mene oce otpeljat na carski...eto, tak sam brijala...
tak sam misla prije 6 godina
vise tak ne mislim - jer sad puno vise znam...ne toliko da bi se usudila rodit doma, ali znam neke stvari o kojima u to doba nisam imala pojma
cilj ankete nije bio da saznamo postotak carskih rezova u RH, nego da vidimo koliko cura s kakvim iskustvom ima na forumu. zato ni nema veze ako su cure koje su rodile 2 ili 3 puta mogle glasovati samo jednom - cilj je, ponavljam, saznati broj cura s iskustvom jednog ili drugog poroda, a ne broj jednih ili drugih poroda.Citiraj:
Arijana prvotno napisa
Ma znam, to sam se samo osvrnula na komentar Bubice, pa sam htjela naglasiti da forum i anketa nisu reprezentativni za stanje u HR rodilištima.
tu si u potpunosti u pravu ;) !Citiraj:
Arijana prvotno napisa
hitni carski
vaginalno
hitni carski
he...za mene nema odgovora. :(
ali htjela sam reci da kod nas porod u vodi nije moguc ako je prvi porod bio carski... ne znam sad koja je od vas napisala da se nakon prvog carskog nada drugom vaginalnom i to u vodi...
nije moguca ni epiduralna nakon carskog, ali ni drip :) premda se ovog ne drze bas
HITNI CARSKI
Lovro 16.07.2004.
3 puta carski
hitni carski pa vaginalno
3 x vaginalno
Carski-dogovoren unaprijed, obavljen planirano, nisam čekala trudove, 10tak dana prije termina.
oba puta vaginalno
Vaginalno.
vaginalno, u tri truda.
vaginalno, ali na moje inzistiranje. zbog defleksnog polozaja glavice i velicine bebe postojala je indikacija za carski ali sam radila neke vjezbe pa se bebica ipak prije poroda namjestila u bolji polozaj i na kraju je sve dobro proslo
vaginalno.usput,moj tetak u Milanu je ginekolog i kaže da je kod njih gotovo 50% carskih, i to uglavnom na zahtjev pacijentice :shock: , a tamo valjda možeš birat kako god hoćeš.
vaginalno, a nadam se da ću i sada tako. jedino je bilo bed poslije, 6 tjedana nisam sjedila (epizitomija) dok mi dr nije rekao da smijem, da je sve ok
3X vaginalno
Vidim da puno puta pišete hitni carski i zanima me da li su svi ti carski posljedica nekih intervencija (npr neuspjela indukcija, puno dripiranja i sl) i koliko od njih je bilo kod poroda koji su prirodno započeli? Navodno kod prirodno započetih poroda ima manji postotak carskog reza nego kod indukcija
Vidiš, vidiš, vrlo korisna informacija.Citiraj:
ivana7997 prvotno napisa
Da :? Misliš u HR ?Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Ja sam rodila na carski s spinalnom anestezijom. Znaci, slijedeci put ako radjam vaginalno ne mogu dobiti epiduralnu. Ali ako opet radjam na carski, znaci morala bi pod opcom anestezijom? Mislim ako nakon carskog ne moze epiduralna onda ne moze ni spinalna, zar ne? To mi nije bas logicno.Citiraj:
ivana7997 prvotno napisa
može opet spinalna za carski.
epiduralna ne može valjda jer je čvrsta preporuka za VBAC- bez intervencija, a epid. je itekako intervencija koja izaziva "kaskadu intervencija". "Zaljepila" sam to u friški topic o epiduralnoj ak nekog zanima
Znaci, ja cu i slijedeci put na carski :lol:Citiraj:
tijana prvotno napisa
hitan carski, strava i užas...
hitni carski nakon jezivog dripa
Vaginalno
vaginalno
vaginalno
vaginalno (uspjeli bez vakuma)
carski
Fran; hitni carski - 2001.
Antonija; planirani carski- 2005.
Carski - planirani.
vaginalno(uz jezivi drip :( )
2xvaginalno.Drugi porod je bio zatkom i sretna sam bila zbog sebe što nije završio carskim, ali zbog Frana bi bilo bolje da je jer on baš nije dobro podnio taj porod.
Prvo vaginalno pa poslije carski. Iako je sve prošlo super, iskreno neznam što bi poželjela u sljedećoj trudnoći. Naime, jedna gospođa je poslije carskog rađala vaginalno, pa su joj liječnici rekli da ima sreće što je ostala živa jer su joj zamalo popucali šavovi na maternici :? Niti malo ohrabrujuće....