Da nosim dvoje. Oblio me hladan znoj.
Printable View
Da nosim dvoje. Oblio me hladan znoj.
super bi bilo da si to tek sad skužila:mrgreen:, nego jeste izvječali kak bu se mali zval???
Ja sam odlučila, a njemu se ne sviđa jer ima susjed koji se tako zove. :roll:
možda sused odseli, a možda i vi, a možda suseda zovu zaprav drugačije
Bome, to bi bilo iznenađenje...:mrgreen:
A sad ozbiljno: Snovi nas ponekad upozore na ono oko čega bi zaista vrijedilo razmisliti. Nekako mi se čini da je dvoje djece za nekoliko idućih godina sasvim dovoljan izazov. Na tvom mjestu ja bih nakon poroda na prvoj kontroli kod gin. tražila preporuku za neku sigurnu i pouzdanu kontracepciju. Hormonski "prozor" u kojem nakon poroda mogu lakše zatrudniti i žene kojima je prva trudnoća bila teško ostvariva traje godinu i pol do dvije. Iskusila sam to. Prvu trudnoću čekala sam duuugo, a druga je uspjela od prve.
Mislim da ne smijem ništa hormonsko dok dojim. Imam u planu Mirenu.
Bilo kaj, samo da je sigurno. Sad ću offt. Mirena je isto hormonska, djeluje lokalno i nije za svakoga. Nisam sigurna da mirena ide na trošak hzzo ako nemaš medicinske indikacije za nju. Meni je odlična, ali ja imam i indikaciju i godine života kad mi to pokriva hzzo. Ako ne budeš mogla dobiti mirenu, ni obična nije loše rješenje.
Ont. Uz dvoje male djece čovjek nema vremena ni sape brojiti dane ciklusa, niti je pametno riskirati treću bebu. Miran san zlata vrijedi. Bez obzira što sanjala...
U planu je nakon prestanka dojenja. Iako bih više voljela nešto trajnije, ali koliko mi je poznato te opcije nema.
Mirena moze i uz dojenje
Mirena traje 5 godina, a obična s bakrom (iud) 8 do 10 godina. Obična spirala nije prepreka dojenju i ide preko hzzo bez dobnog ograničenja. Ja sam je imala dugo, bilo mi je ok. I dalje bih je imala, ali je gin.procijenila da mi je sada u perimenopauzi bolja mirena.
Konzultiraj se, reći će ti gin.što je najbolje baš za tebe.
Ova moja gin je prilično teška za bilo kakva pitanja i razgovor. Možda ću morat privatno.