potražit ću taj gliss kur i probati
Printable View
potražit ću taj gliss kur i probati
Samo pazi da stvarno staviš malo (koliko izađe iz dva pumpanja), jer se lako po kosi razmaže. Ja sam prvih par puta pretjerala (koristim već dva mjeseca stalno i prezadovoljna, a inače sam hair products freak), no sad pazim. Meni je najbolje nakon pranja malo prosušit kosu s ručnikom, zatim nanijeti ulje (ne na korijen kose) i opet zamotati kosu na par minuta. Uza sve navedene prednosti, nikad nisam lakše češljala kosu, a vječno je zapetljana.
hvala puno na savjetu, nedavno sam tražila tako nešto baš u dm-u, ali nisam našla to od gliss kura jer sam gledala samo sprejeve, vidjela sam nivea sprej za sjaj, ali gliss kur mi je inače odlična linija
macadamia je super , ne znam jel bolje ulje ili maska
Kinder, jel staviš na mokru ili na suhu kosu?
Ma ne bi dala kosu više svima u ruke. Prije jesam, dok me nisu očerupali tako da sam se morala na kratko šišati. Zadnjih godinu dana idem kod Ruže u Vlašku, jesu malo skuplji, ali svaki put izađem prezadovoljna. Taj put malo više uložim, ali se zato ne moram stalno šišati, iako imam kratku kosu, šišam se svako 3-4 mjeseca, a ne izgleda mi izraslo frizura, jer me baš nekako tako ošišaju da ne treba često podšišavat.
A i tješim se da mi je to jedini luksuz koji si povremeno priuštim.
ulje na mokru ali može i na suhu
Vezano za sjaj,Glis kur je definitivno odlična maska,koristim je sigurno godinu dana(i to onu crnu,ona je br1).Od nje je kosa mekana,no za sjaj baš nisam sigurna.Promijenila sam masku i kupila u Limoniju onu novu Franck Provost Expert reparation,i ono što mi se kod nje definitivno najviše sviđa je to što po opranoj kosi imaš one iskričave sjajne niti koje znamo imati poslije posjeta salonu.Od te maske je kosa definitivno manje meka nego od Glis kur,no i manje teža,što je kod duge kose kao kod mene također prednost.
Ako baš želite onaj sjaj kakve imaju manekenke na reklamama za šampone(doduše,one to imaju zbog specifičnog osvjetljenja:mrgreen:),kupite si u Irisu sprej od Tigija,Bed head Headrush,rozi sa zelenim čepom. Na posušenu isfriziranu kosu pošprica se malo tog spreja s udaljenosti 30 cm i kosa sjaji ko luda.A u kombinaciji sa suncem...probajte.Predivno nešto.
(jedino što je malo skup)
Ja sam se dosta dugo frizirala tamo(napravili su mi predivnu vjenčanu frizuru,baš umjetničko djelo)no s vremenom su mi se malo pokvarili,ne znam zašto.Bila sam prešla Zanettiju jer oni majstorski farbaju.No s vremenom sam se prestala farbati,sad imam prirodnu boju nakon sto godina.
Ah, Tigi :zaljubljen: Small talk je bio moja dugogodišnja ljubav, a onda mi se odjednom pokvario :-(
Apri, tebi je kosa definitivno preteška, zato se lokne opuste. Vjerovatno je i oštećena, a "mrtvu" kosu je nemoguće sfrizirat.
Kosa se frče dok je malo vlažna i kad skineš papilote nasprejaš malo s lakom.
Ja uzmem deblje pramenove, pazim da ne prelomim vrhove i namotam kosu na vikler do glave. Nikakva mudrost. Pramenovi su deblji i zato lokne ispadnu prirodne. E da, jedna jako jako bitna stvar je NE ČEŠLJATI lokne. Kad skinete vikler samo prstima malo rastresite kosu. Kosa će se od vlastite težine malo opustiti i to je to. Ako rasčešljate, lokne će se razvući i ode sav trud.
Moja frizerka je u Zaprešiću, na terminalu, točno preko puta autobusne stanice. Broj mobitela dam zainteresiranima na pp.
Što se tiče skupih šampona, maski,seruma i sl. Probala sam jako puno toga jer sam jednostavno ljubitelj kozmetike i volim isprobavati svašta. Preko inozemnih sajtova tipa Cheapsmells se mogu naručiti dosta povoljnije i Tigi i Lorealove i Macadamia i Schwartzkopf proizvodi i profesionalne serije. Znaju biti i na akcijama, pa se isplati probati.
Meni osobno jedino Macadamia ulje čini značajnu razliku mojoj kosi. Sa niti jednim šamponom nisam bila zadovoljna, a probala sam ih na desetke u cjenovnom rangu od 50kn na više i na kraju se vratila dobroj staroj Shaumi po 10 kn. Od regeneratora mi je za sada najbolji John Frieda za kovrčavu kosu jer je jako hidratantan i ne masti mi i otežava kosu. Lorealov serum za vrhove mi je isto dobar, ali ne daj Bože pokisnut jer mi je poslije kosa sva ljepljiva....
Netko je spominjao da bi minival. NEMOJ! Ništa se nije promijenilo u načinu rada. Da bi minival imao efekta prvo se na kosu stavlja kiselina koja otvara ljuskice na površini vlasi i ulazi u srž vlasi koju pretvara u "gumu" i tako podatna kosa se oblikuje, odnosno frče na vikler. E sad kad bi oprali kosu i skinuli vikler, kosa bi ostala ravna. Izmučena i ravna. Međutim umjesto toga frizerka na kosu stavlja fiksir koji je na bazi vodikovog peroksida, a taj fiksir izaziva obrnutu reakciju. Odnosno neutralizira djelovanje kiseline i zatvara ljuskice vlasi. Nakon toga ako operemo kosu i skinemo viklere kosa ostaje kovrčava. Nadam se da sam bar malo pojasnila sistem, a sad si vi probajte predočiti kakav je to horor za kosu.
Utječu li ta ulja i sjajila na kosu koja je sklona mašćenju da se još više masti?
Kako tretirati tanku beživotnu kosu sklonu mašćenju?
Naime, godinama je bila u repu ili pundži već drugi dan nakon pranja. Prije nekoliko mjeseci ošišala sam je tako da u rep više ne može. Kad je operem, moram je izvući na četke ili staviti viklere da se odmah ne priljubi uz tjeme (tako je već sljedeći dan vidljivo masna).
Jesu li te papilote primjerenije duljoj kosi ili mogu i na kraću a da se njihova noćna nositeljica ujutro ne pretvori u ovčicu?
I još nešto- glavni sastojak jako razvikanog i bezobrazno skupog Moroccanoil-a je arganovo ulje koje božanstveno miriši i super je za kosu. Ne masti i hidratizira.
Arganovo ulje možete kupiti u Kemigu u Vlaškoj po cca 60kn za 100ml a Moroccanoil košta oko 300kn za istu količinu. Ako arganovo ulje pomiješate sa makadamijinim uljem dobit ćete savršenu stvar za svoju kosu.
Kako bi to ispalo na kraćoj kosi zaista ne znam. Ja bih probala ošišati kosu stepenasto. Kvalitetno šišanje čuda radi. I onda kad imaš dobro ošišanu kosu, možeš ju prati svaki dan malo protreseš glavom i imaš frizuru bez mukotrpnog feniranja. Tvojoj kosi treba sa dobrim šišanjem dati volumena. I ako se baš jako masti, peri ju svaki dan s blagim šamponom. Ja svoju perem ljeti svaki dan, a zimi svaki drugi,jako rijetko treći dan(to kad imam lokne) Moja kosa nije tanka, upravo suprotno, ali je sklona mašćenju jer imam povremenih problema sa seborejom( tu mi pomaže već spomenuti Vichyev šampon sa selenom za masnu kosu) i primjetila sam da mi je u prvoj fazi ciklusa masnija, a poslije ovulacije suša.
Laura29 moja kuma ima takvu kosu, svu nikakvu! I nedavno je otkrila od shaume sampon za masnu kosu cotton fresh i kaze nikad nije bila zadovoljnija! Izdrzi joj kosa a da ne izgleda kao rezanac i po 4 dana
apri kosa ti otpada i od tezine, bolje ju skrati malo da nebi za koju godinu furala zaliske 8)
Tanči, hvala.
disciplina, pisale smo u isto vrijeme, također hvala ti na savjetu. Imam shaumu push-up volumen. Probat ću i ovaj koji preporučuješ Ima li ga u DM-u?
ma nije mi bila ovolika kad sam držala papilotne toliko sati, bila do pola leđa.
i nije ni malo uništena, začudila bi se.
tanka je jako i jako brzo se masti.
meni frizeri ne žele ni sušiti kosu jer dok je osuše, ona već u rezancima :-)
tako da nikakva ulja ni sprejevi ne dolaze u obzir.
ali, moram odrezati jedno 20 cm, to je činjenica.
samo da se stabiliziram.
ja pak imam suprotan problem, puno kose (iako mi strašno pada?!?!) i volumen s kojim ne znam šta bih? ošišana stepenasto već jesam (šišalo me već sigurno 10-tak frizerki na istu foru, kaj nijedna nije pogodila?), kraće frizura mi ne pašu zbog puno neposlušne kose i morala bih kod svakog pranja puno vremena uložiti u feniranje i sl.
koliko plaćate macadamia ulje i gdje ga nabavljate?
Laura29, ima ga u dm-u plava bocica!
Tina i kod mene isti problem! Do sad svaki frizer koji me sisao je morao napraviti par puta pauzu da odmori ruke! Ma uzas! Svako malo ju odlucim pustiti da raste ali mi je onda kosa stalno u repu jer prokuhavam ispod! Najsretnija sam kad je kratka
Zato ja i imam dugu kosu jer kad je kraća i stepenasta to je katastrofa za dovest u red. Ovako ju vlastita težina povuče, ali ne smijem sušiti fenom jer mi sve raspuše. Za tebe definitivno nije stepenasto šišanje. Da li si ikada probala bob? To ti je šišano sve ravno u razini čeljusti. Odlično izgleda na kosu kao što je tvoja. Jedino, po meni, nije lijepo iz profila ako je podbradak poveći.
Ovaj zeleni zeleni Shauma push-up o kojem pišete je i meni super šampon. Daleko bolji od masu skupljih.
Tanči, gledam na cheapsmellsu te macadamie, ali ne znam koji od tih proizvoda da uzmem.
Imam gustu neposlušnu kosu, debelih čekinjastih vlasi, :roll:
Dužina malo preko ramena. Lijepo izgleda jedino kada je ispeglana, pa je zato najčešće vežem.
Nema tog šišanja koje bi moju kosu oblikovalo na taj način da je samo operem i imam urednu frizuru.
Eto ode u Muller kupit te papilote i u dm ove šampone, sprejeve 8-)
Pošto vidim da ovdje ima cura sa kovrčavom kosom,molila bih pomoć.Moja je kosa do ramena,polu kovrčava(nedefinirana),suha i užasno opada.Nekada je bila lijepa sama po sebi i bilo je svejedno kako je ošišana ali više nisu ta vremena:)Molila bi ako netko zna za frizera koji zna šišati ne-ravnu kosu i dati kakvu-takvu definiciju mojoj kosi?
Redovito me ošišaju isto kao što bi i nekoga s ravnom kosom,ispeglaju i sve je za 5 dok ne operem!I zato predlažite:)
uf, a ja mislila da mene deru :mrgreen:
prvi puta sam platila 30 ml nekih 86 kuna, a na drugom mjestu 60 ml za istu cijenu.
tnx.
pipli, uzmi macadamia natural oil (therapeutic oil for all hair types),
ako ćeš probati prvo s uljem. inače imaju od šampona do četke koja ispušta to ulje prilikom češljanja.
ja sam probala samo ulje.
Tih ulja ima više vrsta. Light verzija u spreju je jeftinija, ali i slabija. Ja sam napisala cijene za najjaču koncetraciju ulja. To sam i probala. Za drugo ne znam.
Piplice ako ti je kosa suha uzmi healing oil therapy treatment. Kosa će ti biti ko svila od toga
Da bi vratila život svojoj kosi moraš ju hidratizirati. Kad je kosa jako isušena, teško je bilo što s njom napraviti. Moja frizerka ima kovrčavu kosu i ona meni izgleda famozno i sa ravnom i sa prirodno kovrčavom i sa ekstenzijama i svakako. Ako ti nije Zaprešić daleko, pošaljem ti kontakt na pp pa ju možeš konzultirati u vezi šišanja i svega ostaloga.
tina55 bob može biti duži, kraći, pa i asimetrični (jedna strana lica kraća, a druga duža) ili na potiljku kraće, pa prema naprijed sve dulje sa dugačkim šiškama koje su u tom slučaju najduže od sve kose. Također može biti i sa jako kratkim šiškama. Sve kombinacije sam isprobala kad sam nekad davno godinama nosila isključivo bob. I sad bi se rado vratila na tu frizuru i vjerovatno i budem kad istešem podbradak.
Pogledaj si ovdje slike i savjete u vezi boba http://www.frizura.rs/tag/bob-frizure
Tanči nije mi Zaprešić daleko(realno je) jer na šišanje idem 2 puta godišnje,tako da te molim za broj na pp.
A što se tiće hidratacije isprobala sam xy proizvoda i ništa ne pomaže,jedna od boljih stvari je gore navedeno ulje ali mi je potrebno i kvalitetno šišanje.
U svakom slučaju hvala na pomoći:-)
A ako još ima kakvu frizerku slobodno predložite!
nisam baš sigurna da se radi o ikakvoj light verziji ulja.
više da svatko tko takne bočicu misli da može uzeti "par" kuna sebi.