Ja isto kupujem te profisimo.....
I mislim da su "vrećice za smeće" s razlogom tanke... Ili se varam?
Nije da ponekad i ja ne stavim u ove koje dobim uz robu.... ;)
Printable View
Zadnji put sam baš u DM-u kupila neke (kaj ja znam kak se zovu, ne pamtim tako nebitne stvari), te s špagom na vrhu. I svakoj trećoj kad bi izvadila iz kante i išla je zategnuti, taj dio di stoji špaga bi se otrgnuo od ostatka vrećie i da prostiiš mo'š je "biiiiiip" i sa vrežmo i sa smećem, jer nema više šanse da se t ikako zaveže i pristojno odnese do kontenjera. I kaj? Ubaci u neku vreću tipa mullera ili Konzuma....
Meni su najbolje vreće za smeće iz Spara (robna marka), zelene, tridesetlitarske.
Ne kužim s njihove stranice, hoće se od svibnja i dalje naplaćivati ili se onda vraćaju na besplatnu varijantu?
Inače, za sve šopinge osim dm nosim platnene i ine vrećice. Ove iz dm-a mi taman uvijek zatrebaju (bilo velike bilo one najmanje) ili za ekstra smeće ili za nositi nešto negdje, poslati nešto negdje, ili nešto petnaesto.
A preko ljeta, ako sam solo s mm-om u zg, onda su nam najbolje za smeće, jer inače, tijekom godine, svaki drugi dan imamo onu od 30-40-50 l punu... A što da kažem, nismo platnenopelenaši, a što moje dijete može kenjat.... :roll:
nisam još uočila taj trend u dm-u, ili kod nas novotarije kasnije stižu.-)
ja baš tamo kupujem one velike vreće za smeće od 60 l i svaki dan imam po jednu takvu punu. piše na njoj da je biorazgradiva i kanap za vezivanje štima. verujem da bi smeća bilo puno manje da recikliramo, ali nit' imam gde da držim boce i papir, niti imam gde da ih odložim negde u blizini. imali smo kontejner za plastiku pored redovnog kontejnera, ali su i njega odneli. narod bacao u njega šta je stigao.-/
plastične vrećice ne gomilam rado, ali mi ponekad dobro dođu za juniorovu miomirisnu pelenu i slične stvari.-)
Mi smo već duže vrijeme platnenovrećaši, imam doma 15tak platnenih vrećica. Čak jednu veću iz C&A nosim umjesto torbe pa mi dobro dođe ako usput moram što kupiti :).
Svejedno se nakupi manjih plastičnih vrećica (onih iz supermarketa u kojima se važe voće i povrće), ali te mi dobro dođu za smeće.
U Austriji je dm napravio istu stvar, ima tome vec pola godine ili cak i malo vise. Iskreno-veseli me. Jednoj plasticnoj vrecici treba 400 (!!) godina da se u potpunosti razgradi. Koristim iskljucivo platnene vrecice, a u dm-u se ista moze vratiti ili zamijeniti ako se osteti. Recikliram apsolutno sve-limenke, bio otpad, plastiku, papir, staklo...
P.s. Ima za kupit i platnenih vrecica koje se tako sklope da su mini-mini i stanu u svaku torbu, toplo preporucam!
Dobro, neka naplaćuju, DM je skroz OK trgovina, što se tiče robe, i osoblja i vrećica. Možda prodrmaju moju senilnost jer imam pet-šest platnenih, i iz dućana, a sad su počeli i po raznim kongresima dijeliti materijale u platnenih vrećicama umjesti u fasciklama, što je super.
No, ponesem jednu u torbi, pa promijenim torbu, zaboravim platnenu vrećicu...Obično ne idem u kupovinu drito od doma nego s posla ili kad skupljam djecu po gradu, pa opet zaboravim ponijeti platnenu...
Dok dođe velika mjesečna kupovina u Lidlu ili malo veća u Konzumu, naravno da zaboravim ponijeti od doma ranije kupljene vrećice nego opet kupujem one nove, čvrste. Imam ih sad punu špajzu. Plaćam svoju zaboravljivost. Trebali bi uvesti pet kuna po vrećici (meni :mrgreen:) pa bih se onda sjetila redovito nositi platnene.
Super. Već odavno mislim da bi se vrećice trebale naplaćivati, u svakoj trgovini. Neka koštaju kunu, to nije puno, a da vidiš koliko će ljudi početi nositi svoje.
Ja također na blagajni izbjegavam uzeti vrećice, opet ih se nakupi dovoljno da mi ne trebaju one za smeće.
Kao i Lutonjica, recikliramo, organski otpad ide u vrt, i ostalo smeće ne smrdi previše.
ako niste primjetili DM je od prošle akcije "zamjene plastične za platnenu vreću" uveo nove vrećice biorazgradive....
ideja o nagrađivanju ljudi za ne kupnju plastične vrećice mi je OK...
Jel se platnene dm vrećice mogu zamjeniti u dm,nekad se moglo?