E super, hvala! Jedino nisam shvatila ovo s rizinim.pahuljicama, jesu to gotove kuglice za kupiti, ili yi oblikujes kuglice od kuhanih pahuljica? Ja inace koristim ove pahuljice iz dm-a i bas su mi fine, otkrice, vise ja pojedem nego on :D
Printable View
E super, hvala! Jedino nisam shvatila ovo s rizinim.pahuljicama, jesu to gotove kuglice za kupiti, ili yi oblikujes kuglice od kuhanih pahuljica? Ja inace koristim ove pahuljice iz dm-a i bas su mi fine, otkrice, vise ja pojedem nego on :D
gotove kuglice
evo moja malena s 13 mj. otkrila cornflakes pa joj je to grickalica. zavukla se u ormar i grickala i sad svaki put kad malo zeli - ode, otvori si i uzme koji komad.
a nasla sam u konzumu (vjerojatno to svuda ima) ekspandirane zitarice (riza, psenica, raz i jos nesto) zasladjene fruktozom. bas su fine, pa joj to nekad ponudim.
napravi s malinovim uljem i sve bu ok,
A što će joj biti od 0,001% mlijeka kojeg će pojesti u tom keksiću? Ja stvarno ne kužim taj strah od mlijeka koji se tu provlači, kao da se radi o postotku otrova u pojedinoj hrani a ne o normalnoj namirnici koju će vaša djeca od godine nadalje (većina) normalno konzumirati. Jelena ima alergičara ali ostali, nealergični..baš to ne kužim.
Nemam ja strah od mlijeka da će joj nešto nauditi... to je jednostavno namirnica koju ću uvesti kad zbilja bude neizbježno. Smatram da je mlijeko totalno nepotrebno u ljudskoj prehrani. Dobro je za teliće, a ne za ljude, pogotovo ne za male ljude.
Ok, da sad ne ispadnem neki ekstremist, koristim ja mliječne proizvode, neke i jako volim... ali ako mogu, rađe iz zamijenim, izbjegnem.
Pa koliko ti misliš da ima mlijeka u keksu kojem je pečen s malo maslaca, to su stvarno minimalne količine. Ali OK, svatko radi kako misli da je najbolje. Ja ne mislim da je mlijeko za teliće nego i za ljude.
samo da pripomenem tak malim klincima čak i nealergičaru nisam davala tkve stvari prije godinu dana
Samo jedan komentar glede mlijeka. Mi našoj bubici još ne dajemo kravlje mlijeko, međutim bili smo u bolnici prije 10 dana i za nju je stizala hrana tipa griz, čokolino i ostalo napravljeno na čistom kravljem mlijeku....i zato me skroz mori da li se stvarno pretjeruje oko toga mlijeka ili ne.... a naravno da svi želimo najbolje za svoje srećice
Naravno da se pretjeruje.
Ma mene ne muči mlijeko kao mlijeko već sve ono što mlijeko usput sadrži, razne kemije i hormone... to me više muči.
u kupovnom mlijeku ima svega. Zakaj bi neka deca dobila osipa na kuzpovno a domaće ne.
Mislim da je vazno i kakvo kupovno.. Svjeze ili trajno, da li je iz bio uzgoja ili ne..itd
A nego koje? :) Krava daje mlijeko kad ima mlade, kao i ostali sisavci. Nažalost kravini mladi ne dobiju to mlijeko ili ga dobiju jako malo, jer im čovjek otme. Dalje krave šopaju hormonima da duže daju mlijeko. I da ga bude više nego bi ga bilo da ga proizvodi samo za potrebe svojih mladunaca... vrlo jednostavno.
Ponavljam, jedem mliječne proizvode, mlijeko ne pijem jer ga ne volim... ali ovo iz prethodnog pasusa je stvarmost. Truditi ću se da držim svoje dijete podalje od te stvarnosti. Dokle budem mogla. Jednako kao što se većina nas trudi da drži djecu podalje od nepotrebnih slatkiša i sl.
Ma jasno..ja kupujem organsko kravlje i pijem ga samo ja..pa nemam tih muka kaj sadrzi/ne sadrzi..
U zagrebu kupujem veronikino svježe na placu..nekak sumnjam da je prepuno hormona i tkoznačega..
Za trajno mlijeko sam uvjerena da je s.ranje
Postoje razlike i između mlijeka, samo to kazem