Ma mora postojati neki razlog zašto njima ne paše ta vožnja. Moj se ne voli ni u kolicima voziti, nije volio ni kao beba.
Printable View
Ma mora postojati neki razlog zašto njima ne paše ta vožnja. Moj se ne voli ni u kolicima voziti, nije volio ni kao beba.
ardnas, jeste pokušali da ti voziš (naravno ako imaš dozvolu), a da je muž uz dijete?
probala sam sve :)
Koliko je sigurno/ nesigurno voziti bebu u jaje sjedalici naprijed? ( s iskljucenim zracnim j.)?
Stariji se derao do 2. godine, nakon 1. kad je počeo pričati to nije bilo samo deranje nego je dodao i "ja bi iso peske" i sl.:)
Oko 2. godine je prestalo, vozili smo se normalno, par puta kad sam išla sama radije sam išla javnim prijevozom nego autom..
Vađenje iz AS nije bilo opcija. Također ni prelazak u drugu skupinu dok dijete nije spremno.
kad je moj veliki bio mali nismo se baš vozili, na more smo prve godine išli busom, trebo spavat, ali je vozač umjesto da vozi 2 sat do mjesta mora, vozil naokolo 4-5 sata,kad smo išli natrag,mislili smo da će krenut drito u zagreb, ali on je i na povcvratku napravil putošestvije po lijepoj našoj, a ja na minimumu s cicom i klopom., druge godine išli vlakom 8 i furali kahlicu sa strane).treću godinu na Korčulu prek noći
Kad je došla cura ona je znala urlat i plakat kod stavljanja u sjedalicu, ali kak su samo njih dvoje bili odostara , a trebalo je stvit i kolica negdje( to je bilo na suvozaćevom mjestu), ja sam bila odostaga s klincima, a mala cijelo vrijeme imala cicu u ustima od zg-Bg/m, tak da sam se ukočila
Iz vlastitog iskustva, kod nocne voznje ih mozda smeta mucnina. Otkad sama vozim, ako sam slucajno suvozac, a vani je mrak, najcesce mi se vrti cijeli svijet oko svoje osi. Ne povracam, ali prestrasno mi je u glavi i zeludcu. Cim vani ima bilo sto sto mogu gledati, dobro je.
Znam da se neki odrasli ne mogu u busu voziti ako sjednu u ˝naopako˝sjedalo jer im je onda muka,sto mislis onda darci da je njemu u biti bila mucnina?
Ili vas je lakse vidio pa zato?
A da li je netko imao situaciju da mu se dijete inace vozi u smjeru suprotnom od voznje (i OK je,ne smeta mu) i onda sjedne u 2gu sjedalicu (auto od nona) u smjeru voznje pa se ne zeli vratit u onu prvu? Pitam jer ce se N. voziti sto dulje u obrnutom smjeru a u autu od nona nema Isofix da se moze kupit takva sjedalica nego ce ici ona za prema naprijed...
Bi li moglo biti problema ako se malo vozi u smjeru a malo u obrnutom od voznje? Strah me da joj se ne svidi smjer voznje pa da onda mi nasu budemo morali okrenut...a steta kad je vec predvidjena za sto dulju voznju u obrnutom smjeru koji je i sigurniji za vecu djecu....
zasad skulirana ne znam da li sam dobro razumela, ali u našem autu bez isofixa smo najnormalnije montirali AS jaje, tj. onu do 13kg koja se montira suprotno od smera vožnje. Vezali smo je pojasom, prateći uputstva.
Skulirana ne prica o jaju. Ona ima AS 0-18, koja za voznju u suprotnom smjeru koristi isofix (besafe izi combi).
Meni je u vožnji mučno stalno, ako ja ne vozim.
Dijete je na žalost na mene po tom pitanju.
To je užas živi i apsolutno nema veze u kojem smjeru mu je AS, da li je dan ili noć, kiša ili sunce,... muka mu je uvijek.
općenito je jaje sigurnije od sjedalica okrenutih naprijed,
ali ova sjedalica 9-18 ne bi nikako smjela biti na prednjem sjedalu
evo
Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama Od 17. lipnja 2008. na snazi je novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama. U Zakonu se nalazi i nekoliko novosti koje se odnose na korištenje autosjedalica.
Prema novom Zakonu, sva djeca do 12 godina moraju se prevoziti u autosjedalici koja odgovara stupnju njihovog tjelesnog razvoja - dosadašnjim Zakonom ta je granica bila 5 godina. Sva se djeca moraju i dalje prevoziti isključivo na stražnjim sjedalima automobila, osim u slučaju da se radi o djetetu do 2 godine starosti, koje se prema novom Zakonu smije prevoziti na suvozačevom mjestu.
Mogućnost prevoženja djece do 2 godine na suvozačevom sjedalu, što prethodim Zakonom nije bilo dozvoljeno, možda je najveća novost u ovom Zakonu. Ipak, potrebno je naglasiti da je prevoženje djece na tom mjestu dozvoljeno samo ako je dijete u autosjedalici koja je postavljena u smjer suprotan smjeru vožnje, a zračni jastuk - ako na tom mjestu postoji - mora biti obavezno isključen.
Na službenim stranicama Narodnih Novina možete pogledati tekst Zakon o sigurnosti prometa na cestama u cijelosti.
izvor: http://autosjedalice.info/cms/index....id=88&Itemid=1
Hvala rahela, i mislila sam da je tako :-)
Evo samo da vam se javim, educirana roda provjerila sjedalicu, sve ok nismo još za višu kategoriju.
Ovaj vikend putovali, ali ovaj put u Slavoniju, ravnu slavoniju i ništa od plača, uživao je gugutao spavao, ma milina. Na put smo krenuli kada se naspavao i jedno pola sata nakon obroka. Krivine ga definitivno smetaju i uzbrdice nizbrdice, onda se odmah uznemiri.
Sad ste mirniji i ti i beba :)
Super za vas :-)
Moj srecom nije "zapamtio" ono vadjenje u koloni, i dalje se normalno vozi. Dapace, kad ga stavim u stolicu miran je minutu, ali ako ne krenemo onda pocne plakati dok ne dam kontakt. Cim se cuje onaj bip-bip dok auto radi chekup odmah zasuti jer zna da krecemo :-D
ahaha,a ja bi onda lijepo stala u Zagvozd,po mogucnosti u vrijeme kad Mlikota i ekipa harace sa GUZ-om....i podrzala bi im ˝kad jaganjci utihnu˝ akciju.....:lol:
da se vratimo na temu,meni se cini da mojoj ljuljanje i drmuskanje bas pase,isli smo nedavno u Crnu Goru,njihove su ceste isto katastrofa (pogotovo u unutrasnjosti uz kanjon Tare) a ona je uredno prespavala cijeli put....
Mi kad idemo na duzi put krecemo pola sata prije nego treba utonit u nocni san. Onda mozemo i do Londona :)
A te vijuge do Ravca - uh uh- jedva cekam kakav autoput 2036. :)
mogu reći da nakon 2,5 god. nemamo problema s vožnjom. napokon! za vikend putujemo za slavoniju i prvi put idemo bez grča u želucu.
nadam se da neću pregristi jezik