Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 79 od 79

Tema: Jako plače u autosjedalici

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Koliko je sigurno/ nesigurno voziti bebu u jaje sjedalici naprijed? ( s iskljucenim zracnim j.)?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    S2000 je isto roda educirana za pregled sjedalica tako da to što ti govori je točno
    a ja sam joj lijepo rekla da to stavi u potpis....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je sigurno/ nesigurno voziti bebu u jaje sjedalici naprijed? ( s iskljucenim zracnim j.)?
    Nema tu jednoznačnog odgovora. Zakonom je dozvoljeno, znači da možeš voziti.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

S2000 je isto roda educirana za pregled sjedalica tako da to što ti govori je točno
    jasno mi je da u ovakvoj situaciji pokušavaš sve samo da si olakšaš ali nemoj to činiti na uštrb sigurnosti
    izgleda da cu morati updejtati potpis da me se pocne shvacati zaozbiljno

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Stariji se derao do 2. godine, nakon 1. kad je počeo pričati to nije bilo samo deranje nego je dodao i "ja bi iso peske" i sl.

Oko 2. godine je prestalo, vozili smo se normalno, par puta kad sam išla sama radije sam išla javnim prijevozom nego autom..
    Vađenje iz AS nije bilo opcija. Također ni prelazak u drugu skupinu dok dijete nije spremno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa Vidi poruku
    eto, tako sam ja zasad osudena na pjeske, tramvaje, buseve.. jedino bicikl voli, vozi se u onoj maloj sjedalici na volanu i to je ok, uziva, tamo joj ni pojas ne smeta
    ništa kreni sutra bicom polako do mora

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad je moj veliki bio mali nismo se baš vozili, na more smo prve godine išli busom, trebo spavat, ali je vozač umjesto da vozi 2 sat do mjesta mora, vozil naokolo 4-5 sata,kad smo išli natrag,mislili smo da će krenut drito u zagreb, ali on je i na povcvratku napravil putošestvije po lijepoj našoj, a ja na minimumu s cicom i klopom., druge godine išli vlakom 8 i furali kahlicu sa strane).treću godinu na Korčulu prek noći
    Kad je došla cura ona je znala urlat i plakat kod stavljanja u sjedalicu, ali kak su samo njih dvoje bili odostara , a trebalo je stvit i kolica negdje( to je bilo na suvozaćevom mjestu), ja sam bila odostaga s klincima, a mala cijelo vrijeme imala cicu u ustima od zg-Bg/m, tak da sam se ukočila

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ...a mala cijelo vrijeme imala cicu u ustima od zg-Bg/m, tak da sam se ukočila
    Kaj za vrijeme vožnje??

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj klara prvotno napisa Vidi poruku
    suvozačko mjesto je statistički najopasnije mjesto u vozilu

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Iz vlastitog iskustva, kod nocne voznje ih mozda smeta mucnina. Otkad sama vozim, ako sam slucajno suvozac, a vani je mrak, najcesce mi se vrti cijeli svijet oko svoje osi. Ne povracam, ali prestrasno mi je u glavi i zeludcu. Cim vani ima bilo sto sto mogu gledati, dobro je.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj darci prvotno napisa Vidi poruku
    i moj F se isto tako derao i plakao cijelo vrijeme u jaju, nisi mogao ni 5 minuta se voziti samo dreka. . kad je narasao do određene kilaže, sjedio, hodao (imao je preko godine dana) i kad smo ga prebacili u novu sjedalicu okrenutu prema naprijed preporodio se i on i mi.
    Znam da se neki odrasli ne mogu u busu voziti ako sjednu u ˝naopako˝sjedalo jer im je onda muka,sto mislis onda darci da je njemu u biti bila mucnina?
    Ili vas je lakse vidio pa zato?

A da li je netko imao situaciju da mu se dijete inace vozi u smjeru suprotnom od voznje (i OK je,ne smeta mu) i onda sjedne u 2gu sjedalicu (auto od nona) u smjeru voznje pa se ne zeli vratit u onu prvu? Pitam jer ce se N. voziti sto dulje u obrnutom smjeru a u autu od nona nema Isofix da se moze kupit takva sjedalica nego ce ici ona za prema naprijed...
    Bi li moglo biti problema ako se malo vozi u smjeru a malo u obrnutom od voznje? Strah me da joj se ne svidi smjer voznje pa da onda mi nasu budemo morali okrenut...a steta kad je vec predvidjena za sto dulju voznju u obrnutom smjeru koji je i sigurniji za vecu djecu....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

zasad skulirana ne znam da li sam dobro razumela, ali u našem autu bez isofixa smo najnormalnije montirali AS jaje, tj. onu do 13kg koja se montira suprotno od smera vožnje. Vezali smo je pojasom, prateći uputstva.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Skulirana ne prica o jaju. Ona ima AS 0-18, koja za voznju u suprotnom smjeru koristi isofix (besafe izi combi).

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Iz vlastitog iskustva, kod nocne voznje ih mozda smeta mucnina. Otkad sama vozim, ako sam slucajno suvozac, a vani je mrak, najcesce mi se vrti cijeli svijet oko svoje osi. Ne povracam, ali prestrasno mi je u glavi i zeludcu. Cim vani ima bilo sto sto mogu gledati, dobro je.
    Hvala ti, ne bi mi ovo palo na pamet u tri života.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je u vožnji mučno stalno, ako ja ne vozim.
    Dijete je na žalost na mene po tom pitanju.
    To je užas živi i apsolutno nema veze u kojem smjeru mu je AS, da li je dan ili noć, kiša ili sunce,... muka mu je uvijek.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

suvozačko mjesto je statistički najopasnije mjesto u vozilu
    Malo off, ali prošlo ljeto sam vidjela AS 9-18 montiranu na suvozačevom mjestu. Što kaže naš zakon o tome?

Postoje li statistike je li opasnije voziti jaje ili 9-18 na tom mjestu?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Malo off, ali prošlo ljeto sam vidjela AS 9-18 montiranu na suvozačevom mjestu. Što kaže naš zakon o tome?

Postoje li statistike je li opasnije voziti jaje ili 9-18 na tom mjestu?
    općenito je jaje sigurnije od sjedalica okrenutih naprijed,
    ali ova sjedalica 9-18 ne bi nikako smjela biti na prednjem sjedalu

evo
    Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama Od 17. lipnja 2008. na snazi je novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama. U Zakonu se nalazi i nekoliko novosti koje se odnose na korištenje autosjedalica.
    Prema novom Zakonu, sva djeca do 12 godina moraju se prevoziti u autosjedalici koja odgovara stupnju njihovog tjelesnog razvoja - dosadašnjim Zakonom ta je granica bila 5 godina. Sva se djeca moraju i dalje prevoziti isključivo na stražnjim sjedalima automobila, osim u slučaju da se radi o djetetu do 2 godine starosti, koje se prema novom Zakonu smije prevoziti na suvozačevom mjestu.

Mogućnost prevoženja djece do 2 godine na suvozačevom sjedalu, što prethodim Zakonom nije bilo dozvoljeno, možda je najveća novost u ovom Zakonu. Ipak, potrebno je naglasiti da je prevoženje djece na tom mjestu dozvoljeno samo ako je dijete u autosjedalici koja je postavljena u smjer suprotan smjeru vožnje, a zračni jastuk - ako na tom mjestu postoji - mora biti obavezno isključen.

Na službenim stranicama Narodnih Novina možete pogledati tekst Zakon o sigurnosti prometa na cestama u cijelosti.

izvor: http://autosjedalice.info/cms/index....id=88&Itemid=1

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala rahela, i mislila sam da je tako

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo samo da vam se javim, educirana roda provjerila sjedalicu, sve ok nismo još za višu kategoriju.
    Ovaj vikend putovali, ali ovaj put u Slavoniju, ravnu slavoniju i ništa od plača, uživao je gugutao spavao, ma milina. Na put smo krenuli kada se naspavao i jedno pola sata nakon obroka. Krivine ga definitivno smetaju i uzbrdice nizbrdice, onda se odmah uznemiri.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sad ste mirniji i ti i beba

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Krivine ga definitivno smetaju i uzbrdice nizbrdice, onda se odmah uznemiri.

Meni se želudac javlja već ikad ovo čitam .

Drago mi je da je put prošao ok.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Super za vas
    Moj srecom nije "zapamtio" ono vadjenje u koloni, i dalje se normalno vozi. Dapace, kad ga stavim u stolicu miran je minutu, ali ako ne krenemo onda pocne plakati dok ne dam kontakt. Cim se cuje onaj bip-bip dok auto radi chekup odmah zasuti jer zna da krecemo

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se želudac javlja već ikad ovo čitam .

Drago mi je da je put prošao ok.
    e onda se drzite Slavonije,put do Dbk-a ne bi prezivjeli.....ja sam isla u St neki dan i dionica oko Vrgorca jedno 10min nema pravca,samo motas iz ljevog u desni zavoj.....i meni koja nema problema s voznjom je dozlogrdilo....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Super za vas
    Moj srecom nije "zapamtio" ono vadjenje u koloni, i dalje se normalno vozi. Dapace, kad ga stavim u stolicu miran je minutu, ali ako ne krenemo onda pocne plakati dok ne dam kontakt. Cim se cuje onaj bip-bip dok auto radi chekup odmah zasuti jer zna da krecemo
    Ovako i moj, nema stajanja. I poludi na semaforu, ima jedan specifican kod nas koji traje 120 sekundi.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    e onda se drzite Slavonije,put do Dbk-a ne bi prezivjeli.....ja sam isla u St neki dan i dionica oko Vrgorca jedno 10min nema pravca,samo motas iz ljevog u desni zavoj.....i meni koja nema problema s voznjom je dozlogrdilo....

Ja sam iz Imotskog, pa kad siđeš s autoceste kod Zagvozda, put je otprilike kao taj potez oko Vrgorca (a ako idemo preko Šestanovca, još i gore). Dramina mi je spas.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku

Ja sam iz Imotskog, pa kad siđeš s autoceste kod Zagvozda, put je otprilike kao taj potez oko Vrgorca (a ako idemo preko Šestanovca, još i gore). Dramina mi je spas.
    mi tam kolektivno rigamo svake godine .

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ahaha,a ja bi onda lijepo stala u Zagvozd,po mogucnosti u vrijeme kad Mlikota i ekipa harace sa GUZ-om....i podrzala bi im ˝kad jaganjci utihnu˝ akciju.....

da se vratimo na temu,meni se cini da mojoj ljuljanje i drmuskanje bas pase,isli smo nedavno u Crnu Goru,njihove su ceste isto katastrofa (pogotovo u unutrasnjosti uz kanjon Tare) a ona je uredno prespavala cijeli put....

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi kad idemo na duzi put krecemo pola sata prije nego treba utonit u nocni san. Onda mozemo i do Londona

A te vijuge do Ravca - uh uh- jedva cekam kakav autoput 2036.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

mogu reći da nakon 2,5 god. nemamo problema s vožnjom. napokon! za vikend putujemo za slavoniju i prvi put idemo bez grča u želucu.
    nadam se da neću pregristi jezik

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •