:?Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Printable View
:?Citiraj:
pa ja sam cula da ta takozvana liberalnost i tolerantnost nizizemske vrijedi samo u amsterdamu (ti si u den haagu ?), a da su ostali dijelovi zemlje prilicno konzervativni. (barem tako kazu nasi prijatelji koji zive u amsterdamu).
nasih par dobrih prijatelja kao i prvi susjedi su homoseksualci i ne vidim da sam sa njima drukcija nego sa onima koji su hetero, bi ili sto vec.
sve u svemu potpisala bih ovo sto rece ivarica i odjavila se s teme, jer prelazimo u zonu rasprava o razlicitim pogledima na svijet i sire.
i tu nekih rezultata neci biti.
a moji stavovi o tim i slicnim temama su i tako poznati. :)
A znala sam cim sam procitala da ce se krivo shvatiti. Pa sam potrazila originalni post gdje se 'pravi muskarac' prvi put spominje. Dakako, odnosi se na Isaa, u nasoj medjusobnoj komunikaciji.Citiraj:
momze prvotno napisa
ili Rastuzuje ga muzika?Citiraj:
Seni, sve OK. Sad ce Lilly, tako ionako...
Nemam ništa protiv homoseksualaca. Ne poznajem niti jednog osobno ili niti ne znam da to je. Svatko ima pravo na izbor iako mislim da kod njih to i nije stvar osobnog izbora.
Da mi dijete jednog dana kaže (a nadam se da bi jer nemamo predrasuda - barem ja) da je homo, naravno da ne bih skakala od sreće ali prihvatila bih to bez riječi. Strah bi me bilo za njega jedino zbog toga što znam u kakvoj sredini živimo i kako bi ga drugi tretirali. Za unuke bi mi isto bilo žao, ali nadam se i da on neće ostati jedino dijete u obitelji pa da za to nema prevelikog straha.
S druge strane, puno je veća vjerojatnost da bude neplodan pa o tome nitko niti ne razmišlja.
A za ovo drugo bi isto kao i dille sebe ubila razmišljajući gdje smo pogriješili i najveći dio krivice pripisala samoj sebi i MM-u. Isto tako i za drogu. Ali to nema nikakve dodirne točke sa homoseksualnošću pa stvarno nema smisla o tome ovdje raspravljati. Nije samo stvar u tome što je ovo drugo krivično dijelo nego i u tome što mislim da je homoseksualnost nešto na što ne možeš utjecati.
ja ću samo reći moj je i biti će moj bez obzira na sve
i jednostavno ima svu moju bezuvjetnu ljubav
Iskreno, ja nemam pojma kako bih reagirala...
Ni bi li mi bilo svejedno, ni bih li bila ljuta, tužna, razočarana, prestrašena, sretna...
Kao što ne znam kako bih se osjećala da otkrijem da me muž vara...
Dok se ne dogodi, jednostavno ne mogu predviđati kako bih se ponašala...
potpisujem ivaricu od d do tocke
Sad ce Lilly, tako ionako...
:? jel' ja to imam imidz?
Čula sam neki podatak da je svaki mislim deseti čovjek u svijetu pa tako i u Hrvatskoj homoseksualac.Kod nas ih nema tako puno tj. bar ih mi ne viđamo jer se vjerovatno mnogi koji i pomisle na to cijeli život bore protiv toga.Kad bi mi postali jako liberalni kao što je možda slučaj u Amsterdamu,vjerovatno bi se iznenadili koliko ih možda i poznajemo.Upravo zbog tog srama ili straha mnogi se ne otkrivaju. Ako su u braku onda zbog bračnog supružnika ili djece.A da ne govorimo o strahu za posao,ili hoće li te neki ćelavi huligan na cesti opaliti po glavi zbog onog što jesi.Da nije tako onda možda ne bi bilo ni one priče o susjedima od Dille. :/
Bravo, W-M, to je stav!Citiraj:
:D
kak ti se to manifestira, mislim ta mržnja, kako ju prepoznaš u/na sebi:
Dobiš osip?
Ti dođe želja kojeg preobratit, ono učinit dobro djelo, pa svima dobro...?
Zbrišeš na drugu stranu ulice (da se ne zaraziš)?
Daj, pričaj malo, ovaj topic postaje dooooooosadan
ivarica editirala post
Molim moderatora ovog foruma neka zbog kršenja pravila ponašanja, koja su dostupna svim korisnicima "Rodinog" foruma, te su ih se dužni držati, obriše postove korisnika white_musk na ovom topicu.
Na forumu je, naime, izričito zabranjeno:
white_musk će sigurno naći mjesto (širok je i otvoren virtualni svijet) gdje će svoja zanimljiva uvjerenja moći iznijeti bez zadrške, no na Rodinom forumu će se, ukoliko želi u njemu i dalje sudjelovati, zbog vrlo nedvosmisleno postavljenih pravila, od takvih ispada morati suzdržati.Citiraj:
2. Korištenja vulgarnih izraza (psovke, prostote i sl.) te se zabranjuje vrijeđanje i omalovažavanje bilo kojeg korisnika Foruma, kao i bilo koje religijske/etničke/seksualne ili slične grupe ili pojedinca, te poticanje mržnje i zlostavljanja.
Ma ne, nego zivis u Amsterdamu. ;)Citiraj:
Lilly prvotno napisa
Nije mi jasno o kakvom se poticanju mrznje radi....Ona mrzi i nije nigdje rekla da svi trebamo mrziti. Na kraju...upitani smo za stav.
ivarica editirala post
Da se javio nekakav homosekusalac na Forumu, pa da ga je WM napala, razumjela bih ovakvu reakciju Gosta 1(.(naravno bez pogrdne recenice)
WM je rekla SVOJ stav, koji nije stav Udruge Roda, nego njen licni, kao sto smo svi ostali izrekli svoje stavove na temu Homoseksualnost.
Nazalost, i Gost 1 je izrekla svoj stav, ali na neku drugu temu u koju ne zelim ulazit :(
I nekad mi zbog ovakivih komentrara na Forumu (hvala Bogu pa su rijetki) dodje da se prebacim na Forumu Hortikulture, jer bih barem znala kakvi su trendovi u proizvodnji cvijeca :(
ivarica editirala post
ovaj forum nije mjesto niti za poticanje niti za izrazavanje mrznje.
znam da je nepopularno, ali zakljucat cu privremeno topik i nakon brisanja nekih postova ga ponovo otvoriti
Citiraj:
Gost 1 prvotno napisa
Draga juju,
Naša draga mala balkanska državica očigledno još nije spremna na ovakve teme, a meni se čini da neće biti još sljedećih 50 godina, obzirom da se homoseksualci još uvijek spominju u kontekstu s ubojicama, nasilnicima, kriminalcima isl, i to još od strane "pametnije" ženske populacije koja kao namjerava svoju djecu odgajati u uvjerenju kako je uredu biti drukčiji.......
Žalosno :(
A razlog iz kojeg sam se javila na ovaj topic je taj što sam i sama jedno vrijeme bila uvjerena da sam homo.
Da, dvije godine sam bila zaljubljena u curu.......A velik broj mojih prijatelja i prijateljica je homo ili bi...
Možete pomisliti što god hoćete, ali čisto sumnjam da će me sada netko uistinu mrziti....
ja sam jasno napisala svoje mišljenje,al me nitko ne zarezuje :mrgreen:
mamasita :love:
Bravo za Mamasitu :D
ak mi se moja ilonica jednog dana odluči izjasnit da preferira cure (a nadam se da će imat dovoljno povjerenja u mene da mi to i prizna ukoliko to bude slučaj), ja ću ju samo fino potapšat po glavici i reč - super. :P
bez obzira na spolnu orijentaciju, samo se nadam da će voljeti i biti voljena, biti zadovoljna. bila u pitanju cura ili dečko.... totalno nebitno. sve dok je ona sretna :)
a osim toga, bilo bi jaaaaaaakoooo licemjerno od mene da pošizim na nju zbog tako nečega... :evil:
osobno poznam jako jako puno LGBT ekipe i ne vidim po čemu se oni uopće razlikuju od "normalnih".
U Iranu ne mrze homoseksualce, nego ih jednostavno objese, i to javno i gotova priča.
Kao ona dva dječaka, da dječaka od 17 godina.
To se dogodilo prije dva mjeseca, dva dječaka javno su obješena samo zato što su priznali svoju homoseksualnu vezu. Prije dva mjeseca!!!
Da strašno je to što se dogodilo u Iranu..........ali tamo će sin ubiti majku ili sestru ako je uhvati u preljubu.Malo smo valjda iznad toga.Mislim da to nema nikakve veze sa vjerom ili državom.Isto se događa i homoseksualcima u Zagrebu kad ih presretnu obrijane glave.
Naravno.
Zašto je moj prijatelj pokušao suicid rezanjem vena na rukama?
Sigurno zbog silnog razumijevanja okoline...
a šta je sa dozvolom za širenje ove mržnje?jel ona dozvoljena :?Citiraj:
Gost 1 prvotno napisa
nije cinizam, samo sam zbunjena
Za Dille :D
e sad se stvarno osjećam prozvana i ne mogu vjerovati što je iz mog pitanja izašlo.Citiraj:
homoseksualci još uvijek spominju u kontekstu s ubojicama, nasilnicima, kriminalcima isl, i to još od strane "pametnije" ženske populacije koja kao namjerava svoju djecu odgajati u uvjerenju kako je uredu biti drukčiji.......
pa mislila sam da je svima jasno da ne stavljam homoseksualce u isti koš s kriminalcima :shock:
jednostavno nisam vidjela smisao u otvaranju novog topika s mojim pitanjem, odnosno, s mojom primjedbom...
uglavnom, ovdje ima dosta ljudi koji me poznaju, i njima je valjda jasno što sam htjela reći, a za ostale, što mogu...
Sori, ali gdje je ovdje mrznja? Je li napisano nesto pogrdno o Irancima ili njihovoj vjeri? Iznesena je cinjenica koja se nedavno dogodila, s usklicnicima koji predstavljaju sokiranost tim cinom.Citiraj:
Sto je u tome lose?
Ne smije nas sokirati vjesanje maloljetne djece? Trebamo biti ravnodusni? Ne komentirati?
Da je Gost! napisala da mrzi Irance i da je iranofob, to bi bilo iskazivanje mrznje, jednako onom koje se pojavljivalo na ovom topicu.
Razlika je valjda vidljiva.
Ne moras naravno odgovoriti ako neces, ali ja sad moram pitati: je li i tebi ovo vjesanje sokantno?
Mislim da je doslo do nesporazuma jer su neke recenice izbrisane, a neke ostavljene :roll:
Ivka, stvarno si trebala sve brisat, ovako forumasice koje su se naknadno ukljucile imaju potpuno krivo shavatnje pojedinih postova.
:roll:
i jos mi nije jasno zbog cega je skoro cijeli post od Ninet izbrisan?
ajde dosta više na ovu temu
svatko ima svoje stavove i točka
jer se odnosio na dio posta gost1 koji je izbrisan.Citiraj:
snorki prvotno napisa
zakljucavam