Nebih se baš složila,meni je fulala osnovnu stvar težinu djeteta,kad sam došla na uzv prije poroda i kad je vidjela težinu od uzv prije pita tko vam je ovo mjerio,ja velim pa Vi,a ona ni A ni B.
Printable View
uzv neposredno pred porod ti teško može reći pouzdanu težinu djeteta. Beba je prevelika (a zbog toga i bedrena kost koja se mjeri) da bi bilo 100% pouzdano, i to će ti svaki dijagnostićar reći ( meni je uzv pokazao 400g manje, ali je dijagnostićar napomenuo da je sigurno više zbog veličine trbuha i ranijih mjerenja).
protoci se gledaju na color doppleru, nemres fulat. ak ne pali CD i ne radi mjerenja na CD, znaci da ne gleda protoke.
meni ih npr. gledaju od pocetka tj. od 12.tt jer sam na heparinu i imam nasljednu trombofiliju.
kao sto je vec netko rekao, anomaly scan radi na 2D, a vjerojatno samo na zahtjev ili kod posebnih indikacija radi 3D. ipak, stvari koje smatra bitnima (npr. rascjep) provjeri i na 3D uz standardni anomaly scan na 2D i to ne naplacuje posebno.
Kaae, $600 za uzv, ajme :padaunesvijest:
Jucer je bas posebno gledao protoke, i pupkovinu i srce itakoto. Sve ok. Radjeno je na obicnom 2D-u, u boji. A onda i bez boje, jer kaze da tako bolje vidi, kad iskombinira i jedno i drugo. Nemamo nikakvih indikacija za (americko) pravdanje uputnice za 3D, tako da nis' od toga.
Mozda odem iz gluposti, ako nadjem sponzora. Ovako to izgleda u nasim krajevima. :lool: Ako puno platim, mogu dobiti i projekciju na ekranu za obitelj i prijatelje. :mama::alexis::starac:
A za jos vise para, u paketu je i photo session nakon poroda.
ma daj
pa sva su djeca ista
skini s neta bilo čije dijete i uvaljaj prijateljima i rodbini
Pa necu voditi rodbinu. :lol: Ali sigurna sam da ekipa vodi cijelu ulicu, po potrebi. Mislim, da ne vodi, ne bi se paketic prodavao.
Ako nema nikakve sumnje na 2D, ja ne bih isla na 3D
Pa ni ne mogu ici na 3D iz dijagnostickih razloga jer mi doktor nema na temelju cega napisati uputnicu. Ovdje ne postoji privatni sustav, poput naseg, gdje zovem neku kliniku i kazem da ja to zelim i da cu to platiti iz dzepa (sto god bilo) pa se onda nacrtam na vratima i obavim sto hocu. Imam stvarno ok redovnog doktora, ali nije nasao nista sto moze pravdati pred zdravstvenim (neovisno o tome bi li oni to meni naplatili djelomicno, u potpunosti ili bi pokrili cijeli pregled).
Tako da, jeb'ga. Ako i je nesto (jucer je pregledavao srce i protoke 10-ak minuta i dugo nije rekao niti rijec :shrug:), onda to necemo saznati... do daljnjeg. Mozda ni do nakon poroda.
Ovo s 3D-om sto sam linkala, to je vise onako foto studio. Znaci mogu nazvati i otici i onda idem doma s lijepim fotografijama bebinog lica i CD-om za bake i djedove valjda. No osoba koja pregledava tim aparatom nije dijagnosticar vec vjerojatno postolar ili keramicar koji zna kako ukljuciti UZV i mrljati sondu po trbuhu.
Meni te slike i nisu nešto, kao što apricot kaže, sva su djeca ista. i moji se nikad nisu znali namjestit za slikanje:lol:
i još bi pokrili lice rukom, pa se stvarno ništa nije vidjelo
Nije nam trebao, na srecu, pa nismo mogli dobiti uputnicu. Ipak smo bili, u smijesnom americkom aranzmanu gdje se 3D/4D uglavnom uopce ne radi u ordinaciji. No nije mi zao, naprotiv. Imamo smijesne slicice za album. :lool:
Ja i MM smo bili 2 puta, jednom u 18 tjednu a jednom oko 25 tjedna, oba puta smo platili jer moj dr to nema, i nismo požalili, super nam je bilo, a meni je bilo pogotovo posebno gledati njegovo lice dok gleda bebu na ekranu. I te slike će nam super poslužiti, na jednom se čak beba "smije" (u biti se ne smije nego je valjda lupila nogom o posteljicu pa se prepala ali na slici paea kao da se smije) tu sliku smo stavili na hladnjak i gledamo je svako malo.
A doktor iako nije moj je mjerio sve mjere i posteljicu pa smo gledali srce kako kuca pa pupcanu vrpcu, sve kao da mi on vodi trudnoću od početka a čovjek me 1.put tada vidio.
Ja preporučam tko god može, stvarno je poseban osjećaj.....