Ok, ok... dat ću si truda. :)
Printable View
Ok, ok... dat ću si truda. :)
Ma kud bi s njima u škrinju kad su bile tako fine. A ja majka dojilja! :)
Pročitala. Odličan post, no kod nas je drugačiji "problem". MD je od onih koji sebe stavljaju na zadnje mjesto (da pojednostavim), pa je i to da mu hrana nije toliko bitna posljedica toga.
On zbilja radi sve po kući, jedino ne kuha, ali se inače super snalazi u kuhinji. Brine o puno toga, savjestan je i vodi računa o svemu, ako vidi da je perilica puna opranog veša, izvaditi će ga i objesiti... kod nas sam ja ta koja će ostaviti nešto za sutra, on neće.
Moja potreba da mu smrznem klopu nije zato jer on to traži ili očekuje, već zato jer želim da nakon što cijeli dan radi, dođe doma i ako već nema nas dvije doma, da bar ima tanjur nečeg jestivog. Pa i počela sam s "imam grižnju savjesti". :-)
Pa zapravo, kad sam sama doma ni ja si ne kuham. Ne jedem nikad samo suho cijeli dan, ali maksimalno što ću si napraviti je jaje na oko ili griz na mlijeku. I to ne zato što mi je dosta kuhanja (nekad jest) nego i kad sam bila bez obitelji nikad mi nije bilo do toga da skuham cijeli ručak samo za sebe, jednostavno kad sam sama za stolom nemam volje puno jesti. Ali mi to nije ništa loše, zapravo uživam kad se nađem sama doma i ručam neko jaje i pomidor, ne izgubim puno vremena na to i sve mi je nekako opušteno.
Pa ako njemu ne smeta, mislim da se ne moraš ni ti brinuti. Razmisli što bi se moglo ostaviti u fižideru da je jednostavno za pripremiti, a da nije nezdravo (preporučam jogurte, to je dobro za probavu ako se jede nešto suho i mogu dugo stajati) i da on to voli, ostavi da se nađe, ali računaj i na to da je on odrasla osoba pa će se već pobrinuti za sebe.
Isto tako i ja, puno sam preko ljeta sama doma, a ne da mi se kuhati za sebe samu. Jaje, tortelini, juha iz vrećice - to mi je vrhunac.
Eventualno pojedem vani.
btw. ima i jako puno gotovih jela za kupiti (nisma probala, samo primjećujem) - vidjela sam da čak i Alnatura sad ima neka gotova jela u konzervici (neki čušpajz od leće, raviole i još nešto).
muka i prilika me natjerale da dođem na ovaj topik
dakle, imam tri dana da nakuham jela za 13 dana
ne pitajte
ne jedemo zamrznuto/odmrznuto, ali trenutno nemam izbora
pomagajte s prijedlozima jela što ih mogu danas i sutra skuhati, zamrznuti (kako se to radi, u vrećicama ili kako) i ponijeti na GO
evo što meni pada na pamet: grašak, slanutak, leća, bolonjez, mladi grah s povrćem, ječam s povrćem
i tu staje moja mašta :-/
ok, jedan dan možda mogu kupovne torteline i neku juhu
šta još?
ipak ću ja to prebaciti na novi topik
jer ja ne tražim jela za muškarca, nego za cijelu obitelj
štrukli iliti po naški, pita:mrgreen: