-
ja sam petri nekoliko dana prije temperature osjetila da joj jako smrdi mokraća, bio je drugačiji miris nego inače.
ona je bila skroz ok, tražila sam da napravimo nalaz krvi i urina, i na taj dan kad je nalaz bio gotov, s masom leukocita i bakterija u urinu, i povišenim eritrocitima i leukocitima, ona je dobila i temperaturu.
ali doktorica je također brzo reagirala i dala joj isti dan cedax, tako da se temp. nije ni stigla dići, inače sam čula da tako mali, petra ima 3 mjeseca, završe u bolnici s takvim upalama.
inače petra se prije toga od brata zarazila kozicama, tako da se ja zapravo nadam da se ova upala dogodila samo zbog pada imuniteta, a ne zbog nečeg goreg.
-
eto koliko mi treba da odgovorim...u međuvremenu i nova dijagnoza-reflux obostrano 2 stupanj (lijevo jace)!!! sad još čekamo nalaz sa snimanja bubrega. a Lara je svakim danom sve bolje, samo se tu i tamo sjeti da su je boli iglom (podljev nikako da prođe) pa kaže "neću tetu, neću pikicu" srce malo. nekako se tješim da je ipak sve dobro ispalo, čak i sa ostankom u bolnici-sve je išlo puno brže, pretrage su napravljene odmah a onako bi čekali da prođe vikend i tko zna što bi se dogodilo s obzirom na upalu bubrega i reflux!!!
-
mi smo bili neki dan na šalati, i nalazi su e. coli 10 na 3, petra je inače popila antibiotik pred 14 dana.
idemo sutra u polikliniku helena na daljnje pretrage.
-
Evo podižem jer imam pitanje
Moj sinek star 7 mj je hospitaliziran zbog dotične beštije i liječen garamycinom 8 dana. Nije bilo nikakvih znakova bolesti osmi što sam primijetila nekoliko puta roskastu mrljicu na peleni. Uzv abdomena ok. Mikcija isto ok.
Danas, 4 dana nakon zadnje inekcije antibiotika, opet vidim blago roskastu mrljicu na pelenici.
često dira pišu pa se možda iziritirao ili je moguće da se već vratila????
Što mogu činiti preventivno?
-
cranactin, nama je pomogao.
koristimo ga već par mjeseci i urin je svaki puta sterilan.
-
Ja sam sad već luda od svega. Moja N. nije dosada imala nikakvih problema niti sa osipima niti sa upalama, no evo, nakon 18 mj. platnenih pelena i prekrasne guze, prije mjesec i pol pojavio nam se neki čudni „osip“ koji nikako nije prolazio. Nakon 7 dana pokušaja raznim kremama otišli smo kod pedice koja nam je rekla da je to vjerojatno neka gljivica. Urinolultura, s kojom MUČIM muku, jer ju ne možemo uloviti po 7 dana, koju smo napokon dobili, pokazala je E coli više od 4 manje od 5. Pila je Silapen 7 dana i mazali ju Tridermom. Smirio se taj osip i kontrolu urinokulture nam je rekla za 3 tjedna. Nakon 10 dana dobrog stanja, ponovno su se počele pojavljivati crvene točkice, vrlo slično kao prošlu puta. Otišli smo kod dr. Pustišek u Klaićevu, koja je rekla da su vjerojatno opet gljivice, tj. Candida.
Napravila je bris i čekamo nalaze. U međuvremenu mažemo sa **Imazol masti (3x) i Bephantenom dok čekamo nalaz brisa. Sad pokušavamo ponovno uloviti urin za urinokulturu i tu ludim. Kako god zalijepim vrećicu, u njoj ništa ne stane. Mi se svako jutro u 5 dignemo, ja ju operem, dobro posušim i pažljivo zalijepim. Stavim ju u krevetić, i nastavi spavati. Ujutro čim se probudi, umjesto maženja u krevet odmah je idemo skinuti, no vrećica prazna, pelena puna :(. I tako iz dana u dan. Nemam više živaca i totalno sam nervozna jer nam treba 100 godina da skupimo, i onda još bar 4 dana za nalaz, a strah me svih tih bakterija, i trebamo nalaz što prije! Kako da ga uspijem skupiti? Jutro sam ju ostavila golu da trčkara, sterilizirala tutu, čašicu, posudicu i oboružala se time, no ni to nam nije uspjelo. Sjedila je na tuti 10 min, i čim se ustala, popiškila se po nogama.. Nikako još ne kuži što mora raditi na tuti i vc-u :(
Imate li mi savjeta kako prikupiti urin, a da bude jutarnji i da bude kompetentan za urinokulturu? Predložila mi je doktorica da joj kateterom izvadimo, što čak i ja bi, ali me strah da ju ne boli i da će biti luda od toga? Ne bi ju htjela dodatno mučiti, dok već vrećicu stavljamo nije sretna…
Da li možda olako shvaćamo tu njenu situaciju i kako da to sve ubrzam? Da li da odmah odemo i nefrologu i na uzv bubrega?
Molim savjete, help!!
-
kao prvo, vrečica ne smije stajati duže od 45 minuta, maximum maximuma 1 sat
za vrečicu ne znam kako da ti to objasnim. očito je da joj ne ljepiš dobro.rado bi ti pokazala kako.
spusti donji dio čim više prema anusu a ako se bojiš zagađenja možeš staviti jednu malu kompresu između.
za urinokulturu njima treba 2-3 ml urina tako da je i to malo pa možda uspiješ.
i kad joj zaljepiš otiđite u kupaonu i samo rukice pod malo hladniju vodu. sigurno bude odmah
-
Ako možeš, uhvati urin u kahlicu. Najprije kahlicu opereš npr. sa Domestosom i dobro ispereš vrućom vodom. Kad se dijete popiški, preliješ u čašicu za urinokulturu. Jedan liječnik sa Zarazne je rekao da je iz njegovog iskustva takav urin manje onečišćen od onoga iz vrećice. Zadnja opcija je kateter.
-
Probaj da ti se popiski direktno u casicu za urinokulturu.
Prvo operes dijete (mlakom vodom), i onda kad bude htjela piskiti, nemoj uloviti prvi mlaz, nego srednji. Takav nalaz je najmanje oneciscen (u svakom slucaju manje od onoga iz vrecice).
Znaci, isto kao sto bi i za sebe napravila.
Sretno! :love2:
-
Isabel, kateter neka ti bude opcija, ali zadnja. kad nikako ne ide s kateterom naprave u sekundi. prošli smo to par puta i kad su curke manje nema problema.
mi kontroliramo urin već skoro 5 godina i spraksirala sam se ali i metode su drugačije kako dijete raste.
za urinokulturu kod djece nije potrebno da urin bude jutarnji. nama je pomagalo pijenje cca pola litre omiljene tekućine, pa pričekaš cca pola sata-sat pa malo masiraš trbuščić i lagano pritišćeš, točno se osjeti kad je mjehur pun.
izravno piškenje u čašicu, znači direktan srednji mlaz je najbolje i najjednostavnije.
ono s Domestosom i tutom u životu ne bih probala jer se ježim od tog sredstva
-
Drage, imamo sad drugi problem.
BTW, uspjeli smo sa urinokulturom, hvala na savjetima, no sad je nalaz novi / stari problem.
Naime, nakon super uspješnih 18 mj. platnenih, bez ikakvih osipa, bakterija i upala, nama se sad već mjesec dana vuku Escherichia coli i Candida :(.
Primijetili smo crvene točkice, izbočene koji nisu prolazili, iako smo ih pokušavali riješiti sa Bephantenom i zincovom kremom. Kako inače stavljamo samo Pavlovića i toplu vodicu, već je ovo za nas „lijek“. No, nije prolazilo, samo se pogoršavalo. Nakon par danas se spojilo i proširilo u jako crveni suhi osip, na pipi i sa strane, i malo na guzovima. Pedica je rekla kako je to vjerojatno neka bakterija, u urinokulturi je nađena Escherichia coli, ≥ 4 ≤5. Dala nam je Sinersul 10 dana i kremu Triderm za mazanje. Kroz 7-10 dana se povuklo skroz, i jedno 10-15 dana je bilo mir.
E onda je opet krenulo, crvene točkice koje su se rapidno množile i spajale. Sad sam bila pametnija, pa sam s njom otišla kod dr. Pustišek , dermatologica u Klaićevoj, jer sam se nadala da je Sinersul ubio E Coli. Ona je odmah rekla da je to Candida i napravila bris koji je to samo potvrdio. Dala nam je Imazol pastu 3x, ostalo Bephanten, te od te terapije to vidljivo prolazi.
Ipak smo ponovili Escherichiu, radi kontrole, jer je taman prošlo cca 3 tj. od terapije Sinersulom, no Escherichia coli je još tu :(. Sad je 10na4. Odmah zvala pedicu koja mi je rekla kako bi ipak sad trebalo napraviti detaljniju obradu prije terapije, pa nas je uputila na nefrologa.
Tijekom Sinersula dam joj davala Probiotik, jogurte i popila je jedan sirup CranActin! Nažalost suhe brusnice nije htjela, iako sam joj ih nadobudno kupila.
E sad me već strah te glupe E coli, koliko je ona štetna, koliko sranje radi djetetu, i kako je se riješiti?
Imate li možda nekog dobrog nefrologa za preporuku kojeg kojeg bi brzo mogli doći na red?
Totalno sam u panici radi toga, tako mi je krivo što to ima? Odtud joj to i da li je opasno?
Hvala
-
za nefrologa jedina preporuka od mene je dr.Cvitković u Heleni. u klaićevoj nismo bili a sa šalate ne bih nikog preporučila.
ja ću ponovo preporučiti Uro Waxon homeopatski pripravak koji definitivno rješava esc.colli kod djece veće od godine dana. mi smo je riješili ZAUVIJEK, od početka 2007 se više nikad nije vratila nakon jedne kure!
za osip i slično uvijek imam doma VIP probiotik, ja bih ga dala iznutra i izvana, isprobano je dobar. kura od najmanje bočice + ispiranje osipa u otopini istog. to preporuča i dr. C
ja sam sebi pomogla kod gljivica sa Citrofitom, dosta se o njemu piše-extrakt sjemenki grejpa, izvrstan u borbi protiv gljivica, doma ga upotrebljavamo za dezinfekciju četkica za zube, za pranje poda, ja sam ga upotrebljavala umjesto intimnog sapuna i pila sam kuru. imaš upute koliko ga moraš razrijediti i kako ga doziraš.
za oralno uzimanje ako dijete može progutati kapsulu kupiš u biljnoj apoteci prazne veganske kapsule i ukapaš u njih Citrofit jer je inače pregorak
to su naša iskustva
sretno
-
Prestrašno!!
Pazite ovo: U Klaićevoj smo bili kod nefrologa, koji joj je na temelju 2 E coli nalaza, oko 10 na 4 dao 3 mj. Klavocina :-o!! Ja sam ostala u šoku i jadva čekala da pobjegnemo od tamo. Strašno! I to na temelju ničega: niti joj napravio uzv ni pregled ni ti ništa- Oet smo na početku, tako da ne znamo je li sa mokračnim i bubrezima sve ok, ili možda ima reflux... Ma očaj! Još na izlasku nam je sestra u rukavicama savjetovala da odemo kod "jedne odlične doktorice Cvitković u Helenu, jer ona je radila kod njih bla, bla bla, pa ako imamo mogućnosti neka idemo...
Uspjeli smo nabaviti Uro koji nam je savjetovala naša homeopatica i Maxi, i danas sam joj dala prvu, ali jedva. Ne znam kako ćemo svako jutro uspjeti, no nekako moramo jer nema nam druge.
Da ipak odemo privatno na pregled i uzv? I čini mi se da zadnjih par dana manje piški, da su joj pelene puno manje mokre. Jel možda sad to ja subjektivno primjećujem ili bi moglo biti povezano sa ovim, ne znamc :-|. Drugih simptoma nema, super je, vesela, zdrava. I to me totalno brine?
Gdje u Zagrebu mogu kupiti VIP Probiotik? Da li ga smijem davati curici od godinu i 8 mj., i to uz UroWaxom?
I kako da joj ga dajem?
Ona nikako ne želi piti ljekove, uvijek se borimo, tek smo danas počeli sa Uro WAxom, naravno da nikako, ni milom ni silom neće progutati kapsulu, tako da sam joj danas, nakon 15 raznih pokušaja, na kraju otvorila kapsulu, sadržaj stavila na žlicu sa voćnom kašicom i dala joj. Jedva je progutala.
Inaće se mora uzimati na tašte, tako da ne znam da li je ovosa kašicom ok, možda bolje razmutiti u malo vode pa ju nagovoriti da popije? Moramo ga uzimati barem 2 mj. kako ću sad još i Probiotik davati, kad se već sa ovim borimo??
Daj mi savjetujte kako da dajem Uro i kako Vip, da li ih smijem umutiti u malo vode pa dati da popije, da li smiju ići skupa ili odvojeno??
Joj koma, sva sam luda od toga.
Hvala :love2:
-
Nakon svakakvih peripetija sa kirurzima i nefrologima, uputama za 3 mj. Klavocina i svačega, na zadnjem nalazu moje curice nije izolirana E. Coli, već samo više gem bakterija, no kaže doktorica da je to ok, i da je to vjerojatno bila malo kontaminirana vrećica. U urinu bakterije negativne, i nalaz također uredan :-D.
Na uzv bubrega, samo radi kontrole, još čekamo termin, a mi smo na kraju uspjeli riješiti E Coli sa UroWaxom-om jedna kura, CranActinom dnevno i pijući puno tekučine. Nadam se toplo da se neće više vraćati.
-
-
Vidim da je problem uspješno riješen :-D, ali ipak ću napisati naše iskustvo sa e- coli.
Dakla mojoj J kao bebi od 2 mjeseca je izolirana e- coli, 10 na 4, naravno da je pedica brže bolje dala antibiotik koji hm, beba od 2 mjeseca baš ne može i ne zna piti, i to je samo smanjilo problem ali ga nije riješilo.
Na preporuku smo otišli do dr. Cvitković u Helenu, koja je btw nefrolog i odmah je uočila problem.
Dakle, dijete je imalo sinehije malih labija, i na ovom forumu postoji tema o tome, a to je da su male usne na pišici u jednom dijelu spojene i tamo se zadržava mokraća što umnogome pogoduje razvoju e-coli, dapače, idealno im je stanište. To se riješava, zavisno o dobi djeteta, ili mehanički, ili hormonskom kremom.
Mi smo probali i jedan i drugi način, svaki je bio uspješan.
Ono što je mene iznenadilo, jest činjenica da su sinehije itekako "popularne" među ženskom djecom, a pedijatri, barem ova moja, su totalno neinformirani.
Dakle samo je bio dovoljan jedan pogled nefrologa da uoči problem i riješi ga zato što je znala gdje treba gledati.
-
Savjeti i iskustva...Prije mjesec dana na gacicama moje trogodisnje kceri se pojavio iscjedak zelenkaste boje. I bas se poklopilo da smo bili kod dr. s upalom uha. Kci je dobila Klavocin 10 dana i preporuku dr. ukoliko se iscjedak ponovi da se vidimo.
I eto...iscjedakse ponovio. Nema temperature, pisa malo crvena, nema otezanog mokrenja i slicno. Odemo kod dr i ona radi bris vulve. Izolirana je e.coli. Za terapiju dobili sedam dana klavocina. Pitam da li je potrebno raditi kontrolu. Dr. veli da misli da ne treba. Totalno sam zbunjena. Zasto nismo radili nalaze urina, urinokulturu???? Zabrinjava me i činjenica sto nam je od pocetka godine to 5 doza antibiotika;(
-
-
Moji su svi troje imali refluks, najmladi jos ima, svi troje imali zelenkasti iscjedak i izoliranu e.colli. ili klebsielu. na tvom mjestu bi svakako prekontrolirala urin jos najmanje jednom. nista ne boli i nije neki problem za napraviti, pogotovo što je to peta doza ab-a.