ovdje kod grceva prporucaju da se baba kupa ili tusira (u rukama roditelja)
moja beba, svi smo se mi u pocetku snalazili i improvizirali dok se nismo uhodali sa bebom, to je normalno.
dorena, mi ovdje uz LLL imamo i posebnu sluzbu za laktaciju kao poseban dio na odjelu za porode. te se zene jedino i iskljucivo bave pomaganjem oko dojenja. nakon sto mi je zena iz biroa za konzultacije (koja je isto sva u tim radionicama za dojenje) skuzila sto se dogadja krenula sam u sluzbu za laktaciju. tam tvrde da moraju vidit mamu i bebu da bi tocno znali reci o cemu je rijec.
za vaganje znam da LLL predlaze vaganje jednom tjedno ali u pocetku, dok imas problem jedino se ovako da utvrditi da li nesto ulazi u bebu. znam i ja da beba ne primi istu kolicinu mlijeka po svakom obroku i imas pravo kad kazes da patronazne sestre ne znaju previse o dojenju. ista je stvar sa ljecnicima opce prakse. fakat jedinu konkretnu pomoc mozes dobiti od ovih zena koje su bas usko specijalizirane. pa meni ni doktor ni sestre nisu znali preporuciti ovaj preparat koj am dobila na laktaciji za podizanje nivoa prolaktina, a time i mlijeka