Purelan mast, iz ljekarne....mene je spasio i to doslovce...plakala sam od bolova, nakon mazanja Purelanom ranice su počele zacjeljivati, a najbolje od svega je da ga ne treba ispirati sa bradavica prije podoja jer je to čisti lanolin
Printable View
Purelan mast, iz ljekarne....mene je spasio i to doslovce...plakala sam od bolova, nakon mazanja Purelanom ranice su počele zacjeljivati, a najbolje od svega je da ga ne treba ispirati sa bradavica prije podoja jer je to čisti lanolin
apdejt:
ide pomalo na bolje...recimo dva koraka naprijed, korak nazad... dakle ranice su i dalje otvorene, ali polako primjećujem da se taj otvoreni dio smanjuje, sporo, ali smanjuje :klap:
pomaže mi:
ekstremno paziti na položaj (bila sam u gnijezdu provjeriti kako sisamo i iako smo bili dobri, dobila sam još neke korisne savjete za koje vidim da pomažu)
moj balzam za zacjeljivanje
cjediljke za čaj (treba naći pravu veličinu, ali kad se nađe bolja su i od skupih zaštitnih školjki)
luftanje (na savjet pedijatrice uvela sam i "poluluftanje", dakle obučem grudnjak za dojenje i "otvorim ga", tako da ih on malko drži da ne lamataju :lol::lol::lol: toliko okolo, a bradavice su free)
vrijeme - izgleda da vrijeme uistinu liječi sve rane, nadam se da će se tako i nastaviti do potpunog zacijeljenja :dancingfever:
Apropo ove teme, više ne mogu proći pokraj cjediljki za čaj, a da ne pomislim na rutvicu...:-)
:lol: ali to je martin izum, ja ga samo besramno iskorištavam 8-)
i da, najboljim se pokazao onaj tip "mrežice za čaj" koji je predložila kaae - najlakše je otkinuti nepotrebne dijelove i dobiju se dva savršena kruga bez oštrih dijelova :-)
evo, ovo je zadnje što ću napisati o cjediljkama za čaj :lol:
pročitala sam upravo onu temu "volim dojenje", pa mi došlo da tu napišem kako smo sad jer i ja volim dojenje :-)
sjećam se kako sam, uhvaćena u kovitlacu mastitisa, ragada, kvržica i svakojakih bolova, sva u suzama preznojena gledala svoju malu kako isto sva mokra od suzica papa i pitala dragog hoćemo li nama ikad dojenje biti užitak. e pa neki dan sam mu rekla, gledajući svoju malu kako papa: sad je dojenje užitak <3
želim reći mamama koje se muče s ragadama da stvarno dođe trenutak kad sve to zaraste i kada dojenje više nije bol i mazanje bradavica poslije podoja je izbor i možeš nositi grudnjak bez raznih pomagala. i dođe trenutak kada možeš pusiti bebačicu da sama uhvati sisu bez tvog usmjeravanja jer ona već zna kako i nema više rana koje će od jednog krivog hvata opet prokrvariti. i dođe trenutak kada te beba za vrijeme podoja gleda u oči i smije se sa sisom u ustima i pokušava grliti sisu rukicama koje još ne znaju hvatati.
toliko :-)
Znala sam! Naravno da je tako. I da si ti, rutvice, uspjela. Uživajte još puno mjeseci.
:heart:
Drago mi je da su problemi iza vas. :)
Ja nisam bas pratila temu, ali sad vidim unatrag - na bradavice, ako necete prati prije dojenja (a uputno je ne ispirati jer se onda isusuje koza i opet se ragade iritiraju) treba ici cisti lanolin (to bi bio ovaj bezobrazno skupi purelan, jer on nema pesticida, oni "obicni" imaju) ili bio nevenovo ulje ili cista nevenova mast (ne ona namirisana iz dm-a!). Neven ima antibakterijska i protugljivicna svojstva i pomaze u zacjeljivanju rana, a u cistom obliku ovo ulje nije stetno za dijete, nije ga potrebno prati.
Cisto/bio iskljucivo zato jer ste tako sigurne (to bi trebala biti garancija) da nema pesticida u kremi/ulju/masti.
Ja sam u stvari bila razmisljala sto to u stvari znaci "ekoloski" u zivotinjskom produktu - jer lanolin je u stvari masnoca os ovcjeg runa, i zakljucila da to eventualno znaci da su ovce spricali nekim ekoloskim strdstvom protiv nametnika, ne kemijskim, ali to ionako ne znaci da nije otrovno kad znamo da su najjaci otrovi u prirodi upravo biljni i zivotinjski. Drugo, mozda je u pitanju i proces obrade ( ekstrakcije i purifikacije ) no generalno mislim da se tu vjerojatno nema nekih ogromnih razlika u proizvodu... Naravno mozda i grijesim.
Primjetila sam da nisi navela DM -ovu "Mama" mast za bradavice koja se moze kupiti u svakom DM-u, kosta 10-ak kn i na njoj isto pise da se ne mora ispirati prije podoja? Meni je na kraju ta bila izvrsna, jos uvijek je koristim...
Nisam znala da postoji mama mast, da jesam, napisala bih i nju. Nisam znala ni koliko kosta purelan, pa kad ga je moja sestra kupila, pala sam u nesvijest i ispricavala se sto sam joj ga preporucila. :)
Ja sam osobno koristila nevenovo ulje (neven u bademu), jer ima visestruku primjenu u obitelji s djecom i nije mi bilo tesko dati lovu slicnu kao za purelan jer sam znala da cu ga koristiti za puno toga.
Davno sam usporedjivala lanoline i sl. Onaj obicni farmaceutski cesto ima ostatke pesticida.
Medjutim, cisti lanolin, deklarirano bez pesticida, ima za kupiti i u web shopovima s biljnim pripravcima (ja sam vidjela u terra organica web shopu), jedino nisam nikad pitala je li ok i kod dojenja (da se ne treba ispirati).
Da, ma ne kazem da nije bolje kupiti nesto ekolosko i inace a pogotovo kad je beba u pitanju - ali razlika u cijeni je bila toliko drasticna da sam smatrala element bezobraznog cijedjenja nas kupaca i pogotovo kroz prizmu "ucjene" zdravljem i dobrobiti nase bebe previse odbojnim za progutati. Ne moze po meni biti omjer 1kg ekoloskih banana spram obicnih 2:1 a lanolina 100:1 ( 1g=10kn vs 1g=0,1kn)
tu su neki moji principi da se nedam raditi "bedakom" prevagnuli, tj odlucila sam se na bojkot.
jako se slažem s tobom
Medelin Purelan (kutija 75kn, doslo iz Zagreba) je cisti lanolin, uzasno je tvrd/gust i jedva ga istiskujem iz tube. Jel to samo moj takav?
Medelin americki lanolin, pod imenom tender care, kosta cak i vise, ali su sastojci 'USP modified lanolin, C8/C10 triglycerides, beta glucan'. Malo je jace zute boje od Purelana, a svakako rjedje i djeluje masnije. I miris je malo drugaciji.
meni treba pomoc!!!!
naime, Svrco ima 9,5 mjeseci i ima dva donja zubica ( od nedavno)... i mali prasac moje sirote bradavice nateze i gricka da ih je raskrvario...preko dana se uspiju malo oporaviti, ali onda dode noc i agonija pocinje.. em sto me namjerno razvlaci i grize, em se u snu zaboravi pa stisne desne/zubice...dok preko dana dojim uspijeli smo se nekako "dogovoriti" da "ne grize mamu", ali navecer kada ga krene uspavljivati kao da kupuje vrijeme sa tim natezanjem, jer ja povucem bradavicu iz opticaja, a on opala na trbuh, klekne i pocne pljeskati, pjevati i plesati...
osim sto to krvnicki boli (kao da netko uzarenim zaracem po bradavicama mi ruje), nije mi drago da stavlja u usta krvavu ranicu...
dali ima neki carobni stapic koji ih moze oporaviti i zacijeliti uroku odmah? :ups: