A ja sam jednom citala tekst o tome kako si ljudi koji jedu slince jacaju imunitet. Tako da znate kad se prehladite za cim posegnuti. :mrgreen:
Printable View
A ja sam jednom citala tekst o tome kako si ljudi koji jedu slince jacaju imunitet. Tako da znate kad se prehladite za cim posegnuti. :mrgreen:
MM i ja jedva čekamo da se u kinu ugase svjetla....Al, zanimljivo, klinci ne kopaju. Svi troje trgaju nokte i kožicu ispod njih :shock: . Najstarija polako prestaje, srednja taktak, a maleni trga li ga trga. Ništa ne poduzimam, vidim da ih prolazi.....
Hahaha, umrijet ću od smijeha!!! :lol: Eh, ovo mi je dobrodošlo za bolje raspoloženje. ;) Ajoj, zamislite kakvi su rudari kod mene u vrtiću. :lol:
Imala sam svakakvih dogodovština i odlagališta ruda na svim drvenim površinama, ili i direkt u usta. Možda je i moja najponavljanija rečenica:obriši nos! jer većina ih okolo hoda sa punim nosevima. Curice pokušavam motivirat time da su lijepe i sa zgodnim frizuricama, a punih noseva,ali eto rijetko pali.
Mislim da nema onog tko ne kopa nos, ali u usta, joj, odmah mi se želudac preokrene.
E a ima jedan grafit, da je kopanje nosa nekim ljudima jedini način da prodru u sebe. ;)
i ja sam čula da fali kalcija, al meni je to veterinar rekao- za PSA :PCitiraj:
cekana prvotno napisa
kad ližu zid i sl.
Valjda su kod klinaca jos jaki iskonski instinkti ... ;)Citiraj:
andrea prvotno napisa
Moja baka kaže tko kopa nos ima gliste. Osjetila sam potrebu podijeliti s vama ovu narodnu mudrost :mrgreen:
čitam i umirem od smjeha, ali mi se polagano okreće u želucu, pa Vas ostavljam, jer uskoro će mi gablec, pa možda uspijem sve ovo zaboraviti :D
baj, baj
[/quote]Dakle, zakljucak topika bi mogao biti: proglasimo kopanje nosa za drustveno prihvatljivo ponasanje i nema problema. :lol:[/quote]
Joj ljudi ja cu se upiskiti od smijeha :lol:!!!
uhuh..sto reci,pridruzujem se klubu :P
i znate,bas ste me utjesili..ja mislila da samo ja to radim
A ja kažem, ne moj kopati nos tj. jesti sadržaj istog jer ćeš imati gliste! A kažu da je kreč ili što već lijek za gliste... tj. djeca koja imaju gliste tamane nešto zemlju, vapno, ne sjećam se...Citiraj:
sabaleta prvotno napisa
I... kako ćemo ih odviknuti od jedenja "ruda"?
Baš kako je Nevi prošli tjedan procurio nos, djevojčica otkrila kopanje istog i slučajno otkrila da ako prst nakon toga staviš u usta to bude fino (ona kaže da je fino slatko!).
Mm i ja smo u početku bili u nedoumici pa smo se pravili da ne vidimo, al smo onda popričali o tome i odlučili ne poduzimat niš. Nikom ne šteti time što kopa (i jede) šmrklje! Niti sebi niti drugima! Malo gadno je, al gadno je i kad prdne, pa nam to nije palo napamet sankcionirati :roll: I krajnji zaključak nam je bio da, ak će još uvijek to radit kad krene u školu, onda ćemo popričat s njom. A ak će još uvijek sama izabrati opciju kopanja, pa nek kopa onda!
Obje bake se, naravno, zgražaju do neba! Ni same ne znaju dal se više ljute na nju kaj kopa, na to kaj ne reagira na njihova nastojanja da ju spriječe (tipa "evo ti čokolada", "neću, ovo je finije" :lol: ) ili ih najviše smeta to kaj mi to sa smješkom toleriramo. :D
Ja priznajem da kopam nos vrlo rado i strastveno, doduše kontroliram se pa to radim samo doma, ne i u vožnji jer mi je prejavno i sram me...
A gricnem si tu i tamo šmrklje :mrgreen:
Ak su vlažni onda baš i ne, ali ak su onak finu suhi i slankasto-hrskavi od suhog zraka u stanu, mljac 8)
Prvi hrabri post o grickanju čipsa od šmrkalja, pa odmah iskočio prvi na novoj stranici (još da je negdje u sredini strane bi se dao skrit, al ovako :lol: ).
No, pridružujem se. Kad su vlažni nisu dovoljno slani. Premalo su začinjeni, tek sušenjem dobiju pravu aromu 8)
Eh, što volim popričati sa znalcem :lol:Citiraj:
aqua prvotno napisa
ovaj topik zaobilazim u sirokom luku.
i sad virnem, kad ono kloklo :shock:
Ja sam mislila da se tijekom vožnje mora kopati nos. TO dođe nešto kao dodavanje gasa ili tako nešto. :mrgreen:Citiraj:
kloklo prvotno napisa
:lol:
Ma neee, to ti dođe za razonodu dok čekaš da se upali zeleno svjetlo na semaforu :roll:Citiraj:
sabaleta prvotno napisa
Aa-haa, sad znam :lol:
Želudac mi se lagano okreće...Zbilja ne znam zašto ovo čitam. :roll:
Znam ja. :PCitiraj:
Dijana prvotno napisa
A ja jedva cekam da Edita pocne kopat nos, jer se ovako muci sa zacepljenim :roll: A neda da joj mi slinkom (ona plasticna spravica) izvadimo. :mrgreen:
sad zamišljam Snorki kako uči Editu :lol:
I MM i ja kopamo redovito noseve. svako svoj, of skroz! ali nikad u javnosti vec samo doma i za vrijeme voznje. jedina razlika je sto on ne papa chips, a ja da, ali se sramim pred njim pa onda to po skrivecki.
:oops: :oops: :oops:
e da! i pred kompom se obavezno kopa nos, onako kraljevski!
odvaljene ste skroz :lol:
Sta bi od Tatekove teme :lol:
Jao, neka netko zaključa ovaj topic :bljuv:
MM je kopao nos negdje skoro do puberteta. Odvikla ga sisterica. Kako? Uvjerila ga je da si je od kopanja nosa proširio nos. To je bilo toliko uvjerljivo, da mu je još uz sve to prodala foru, da će se nos "suziti" ako spava sa kvačicom na nosu....popušio je foru.... :mrgreen:
Ja ne mogu vjerovati!!!!! :lol:
Idem tražiti ovaj topic da vidim povezanost kopanja nosa s glistama i počnem čitati, i ne vjerujem, i ne vjerujem..... umrijet ću od smijeha.
Pa kako drugačije izvaditi tvrde nakupine u nosu nego ih iskopati van? :P
ispuhati ih prije nego se skrute?
:P
Znači ti navijaš sat po noći svako malo da ispušeš šmrklje kako ti se ne bi stvrdnule do jutra? :P
Sto se tice imuniteta, jednom mi je frendica ispricala da im je i profac na faksu (biologija), na pola u sali, ispricao da u tim iskopinama ima bakterija (umrtvljenih ili nesto sl. ne sjecam se bas) i da je to dobro za jacanje imuniteta.
Mi doma kad vidimo Fionu da kopa, stavimo joj maramicu na taj prst, jer ipak nece ga strugati sa maramice da ga poklopa, a ne moze se ni ozlijediti.
Istina, ona preferira kopanje bez maramice.
Neva je već ulovila grif, kopa prvo jednu nosnicu pa hop u usta, pa s drugom rukom drugu nosnicu i hop u usta.
A neki dan je oduševljeno objavila kako i mama ima šmukić u nosu pa mi velikodušno (i vrlo stručno, moram dodati!) gurnula prst u nos i iskopala ga van. i hop, mami u usta! Nisam se ni snašla, već mi ga je obrisala na jezik :roll:
hitno mi triba smajlic koji povraca
to je sve stvar percepcije..
frendica mi je pričala kako se zgrozila kaj su joj tek rođenu bebu htjeli dat u ruke, fuj, onako krvavu i punu nečeg bijelog, masnog..
aqua, slazen se...dobro za kopanje nosa, ja mislin da nema covika sta to ne radi ali jedenje iskopina.........fuuuuuj
pa nije baš naj stvar na svijetu, al nije to neš strašno, to je u stvari ljudska slina pomiješana sa prašinom iz zraka i posušena. slina nam je ionak u ustima, a zrak isto udišemo..
mislim da je to više stvar odgoja (tj netko nam je usadio da je šmrklj bljak..), što se očito vidi iz prakse djece koja to prvi put pokušaju.
i samo da navedem, neva se jednom prilikom (imala je cca 10 mjeseci) pokakala da ja nisam skužila (bila je gola, ljeto, a ona bezpelenaš) i do trenutka kad sam skužila si je već taj drek razmazala po nogama, po kosi, čelu,.. ali zanimljivo je da ništa od toga nije završilo u ustima (a to je fakat dob kad svašta ide u usta). Pa si mislim, iskonski vjerojatno ljudi (djeca) nemaju gađenje prema toj svojoj izlučevini, ali intuitivno znaju da nije za jest.. (apropos, još danas se sama sebi čudim gdje sam smogla snage samo se od srca nasmijati apsurdnoj situaciji :roll: )
ah,ovo je prvo mjesto na svijetu da ja priznajem da kopam nos,i da sadrzaj iz nj ne brisem o maramicu vec,kao i aquina Neva,hop u usta.Pred svima se skrivam,osim pred Elijem-jer,mali je,on me nece gledati :shock: .E,ali uhvatila sam se u posljednje vrijeme da se brinem kako ce to na njega utjecat,da me nece poceti imitirati pa sto cu onda.Mislim si samo-on pocne kopati nos dok smo vani,netko ga pita pa odakle ti to tj. gdje si to naucio,a on pokaze a mamu.stacu onda? :oops:
btw.ja to radim odmalena,i citav se zivot skrivam i sram me je toga a opet,mislim si,zasto je to tako na losem glasu??
meni je to sasvim normalno.
sundrops :love:
a viš nas, ja se isto skrivam, a njoj je to svejedno najnormalnije. al istina je da ne znam kud bi sa sobom da ju netko pita od kog je to vidla :roll:
s tim da, iz iskustva, svi se prvi put tolko isšokiraju da ne znaju kaj bi rekli (jer ne vjeruju da ja to mrtva hladna odobravam).. :mrgreen:
a od koga ste vi to vidjele?
Glava mi je na panju da niste ni od kog....s tim porivom se rodis... :)
pa da,sigurno smo to same otkrile.istina,ja se malo cega sjecam iz svog djetinjstva,mada,znam da su me moji grdili sto to radim,pa sam pocela poskrivecke.