Tanči prvotno napisa
Moj otac je bio dobar čovjek, ali totalni beskičmenjak.
Mama je s njim manipulirala kako je htjela.
I kad je skužila da je smrtno bolestan nagovorila ga je da napišu oporuke: ako on prvi umre- sve nasljeđuje ona, a ako ona prva umre- onda sve nasljeđuje on.
I on je pao na tu foru.
Smiješno i to zato jer je i tako sve bilo njegovo, njegova djedovina.
Na žalost, on je prvi umro i prije ostavinske su me moj bivši šef (poznati i priznati pravnik) i njegov kolega specijalista za ostavine savjetovali da ne priznam oporuku i tražim nužni dio jer da oporuka nije fer, odnosno da smo i brat i ja po njoj zapravo razbaštinjeni.
Bratu je bilo svejedno jer je i onako znao da on s mamom može kako hoće i to je čak i jasno rekao.
Ja, nakon noći i noći nespavanja i gruntanja nisam napravila ništa.
Složila sam se s oporukom, misleći- tako je tata htio, a mama je cijelo vrijeme govorila- tako je lakše, da je jedan vlasnik, a ne tri, Ona ionako čuva to sve za nas- djecu- brata i mene. Koji bulšit.
Onog trena kad je ostavinska postala pravomoćna ta se žena promijenila za milijun posto.
Nevjerojatno nešto.
Već sam ja mislila poslat sve k vragu, ali mislim si- zašto?ž
Pa moj je otac tu rođen, to je i moja očevina, djedovina...tu su mi grobovi none, nonota, tete, sestrične...
Ne znam da li kužite, nisam materijalista, ali sam jako vezana za taj kamen, Brački kamen. Obožavam ga. Obožavam Zlatni rat i njegovo žalo.
To je raj na zemlji.
Kao da sam se ja tamo rodila, a nisam.
I ne mogu zamisliti da prođe godina, a da ja nisam otišla tamo.