Pokazuje rezultate 1 do 50 od 165

Tema: Pismo tati

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Tanči gdje si se složila sa oporukom, na sudu? Ili samo usmeno? Da li si išta potpisala, jer ako jesi, onda koliko se sjećam iz prava ne možeš više potraživati nužni dio ukoliko je ostavina zaključena i postala pravomočna, ukoliko pak nisi ništa potpisala onda stvari stoje drugačije.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj šafran prvotno napisa Vidi poruku
    Tanči gdje si se složila sa oporukom, na sudu? Ili samo usmeno? Da li si išta potpisala, jer ako jesi, onda koliko se sjećam iz prava ne možeš više potraživati nužni dio ukoliko je ostavina zaključena i postala pravomočna, ukoliko pak nisi ništa potpisala onda stvari stoje drugačije.
    Koliko sam ja skužila, ona se složila da majka sve naslijedi, ali jednog dana nakon majke ima pravo na svoj dio.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam ja skužila, ona se složila da majka sve naslijedi, ali jednog dana nakon majke ima pravo na svoj dio.
    Mislim da si u pravu, išla sam sad malo pažljivije pročitati oko toga. Nakon majčine smrti brat i ona imaju pravo na 50% svega slovom zakona, osim ukoliko majka odluči ostaviti sve oporukom sinu, onda ona ima pravo slovom zakona na nužni dio, a to je onda 1/4.

A sve može izgubiti u slučaju ako brat napravi sa majkom ugovor o doživotnom uzdržavanju, onda mislim da nema više pravo ni na nužni dio, ali za taj detalj se treba raspitati jer tu nisam više sigurna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •