šafran prvotno napisa
Ma znam,kužim šta misliš, ja sam to malo htjela pojednostavniti, ustvari to se više odnosilo na ovo što Ivarica piše o sebi, nije bila neka IN kraljica u školi,pa eto u životu sve pet, zadovoljna žena sama sobom, i to je najbitnije.
A ovo što pišeš za ove isflustrirane doktore, odvjetnike itd.. kužim na šta misliš, ali meni je odmah palo na pamet i njihova obitelj, klima unutar nje dok su odrastali, frustracije roditelja koje su prenijeli na djecu koja sa s time rasla itd..ono hoću reći, ne vjerujem da je samo njihova nepopularnost u školskim klupama utjecala da postanu takvi kakvi jesu, ovisi to sve i o drugim okolnostima ukojima su rasli, a i genetici, ono, rodiš se takav valjda. Mislim, ne znam, nagađam. Ustvari potakla me ova tema na ramišljanje kako ću se jednom postaviti prema svojim klincima. Ustvari ide mi pomalo na živce to današnje okretanje previše prema biti IN imati IN stvari, ići na IN mjesta i sve nešto u tom smislu IN, i među odraslima, a djeca naravno kopiraju od odraslih i onda ako je još jedan takav nastavnik, recimo razrednik, snob, evo ti na, problem se rodi iz ničega.
Nitko recimo nije predložio da dijete ZNA nešto što druga djeca ne znaju, već više sve nešto u tom smjeru da IMA nešto što druga djeca nemaju. Pa me to malo potaklo da počnem razmišljati jer vidim to već kod moje male, ni ne zna još šta priča, ali kupi iz vrtića, vidi mama kapa jurić oću i ja, hlaće jurić oću i ja, sandale, nemam ni to a ima ovaj ili onajiz vrtića oću i ja, i sad već sad sam u neobranom grožđu, moram stalno svaki dan po dvadeset puta misliti što ću joj odgovoriti zašto to ne može sve imati. Kad sam joj rekla jednom u naletu gubita insipiracije, mila znaš to su samo stvari, bevzezne stvari koje još tome puno koštaju samo zato jer imaju taj autić na sebi (šta da kažem :mamahrkljuš::mrgreen:), a ona 3 i pol, samo be lijedo pogledala i opet rekla, ali mama ja nemam to i tak, ono gubim se i ja malo i vidim da ću uskoro morati smisliti neku dobru srategiju jer primjećujem da si to nekako previše uzima maha. Pa joj sad pokušavam suflirati kako je ona skroz cool (da ta riječ cool se već sada ukorijneila kod nje, sve to iz vrtića) jer svira klavir i da je to jako cool.
Ustvari sam htjela napisati samo dvije rečenice, kad ono ispade roman :mrgreen: Ustvari se i ja malo brinem već sada oko svega toga, pa ono dobro je čuti kako se iskusniji nose sa time.