rehab prvotno napisa
I još jedna okolnost koja prisiljava roditelje da vise nad glavama svoje djece (barem razmišljam tako gledajući sa strane, još nemam djecu školske dobi) - taj strašni pritisak na djecu da moraju imati sve petice. Jer, ako nemaš sve petice, možeš se pozdraviti sa srednjom školom koju želiš upisati. Ako nemaš sve petice u srednjoj školi, izmiču ti bodovi za upis na fakultet (ne znam kako je sada, tako je bilo kad sam ja upisivala). Rijetki su oni koji to uspiju, većinom u manjim mjestima. Pa se još boduju i izvannastavne aktivnosti, a nitko ne pita roditelje imaju li novca i vremena da osiguraju takvo što svojoj djeci. Meni je to katastrofa. Ja bih sutra potpisala da moje dijete prolazi i sa četvorkom, kada bih znala da će ta četvorka biti stvarno odraz vrlo dobrog znanja i da mu neće stajati kao zapreka na putu dalje. Nemam problema ni s tim da se dodatno boduju uspjesi na natjecanjima iz pojedinih predmeta. Ali, ako roditelj vremenski i financijski ne može priuštiti svom djetetu npr. glazbenu školu, zašto onda ta glazbena škola donosi dodatne bodove ? Možda sam u krivu, ispravite me ako griješim, ali ova inflacija odličnih učenika, pritisak na djecu, roditelje i nastavnike nimalo mi se ne sviđa.