eh, kod nas škola šljaka odlično, nema tu govora o štekanju iste, ne pišu se zadaće iz tog razloga odmah nakon dolaska doma (odmah nije doslovno, nakon malo odmora i jela)
ali mi smo od prvog razreda uhvatili takav raspored - najprije riješiš svoje obaveze a potom si slobodna
i nama to odgovara, jer ne živi moje dijete samo za sebe, nego u zajednici sa nama ostalima
to znači da imamo kroz dan i tjedan puno drugih obaveza, dolazak i odlazak na posao, kuhanje, čišćenje, zajedničke aktivnosti, odlazak na pojedinačne aktivnosti
dan nam je pun događanja, a ja nemam volje ni vremena ni razumijevanja za zadaće u 9 navečer- zašto bi i imala, ništa ne oduzimam djetetu, ni pravo na igru ni pravo na odmor
dapače, igra se jako puno kroz dan, živimo u takvoj okolini u kojoj djeca slobodno trče po livadi, penju se po stablima, šetaju, igraju graničara

a ako ne napiše zadaču prije odlaska van, neće ni prije navečer jer jednostavno nije doma. ili je u glazbenoj ili na sportu ili s prijateljicama
mislim, nije da se nije desilo da se sjeti navečer kako nije sve obavila ili nije ništa obavila, pa udri u plač, spava joj se a zna da nije ispunila obaveze
ma ne treba to ni njoj ni nama
redovitim pisanjem zadaća na vrijeme učim je još jednoj važnoj stvari - a to jeda se organizira, da napravi listu prioriteta i shvati da joj je lakše i bez stresa tako funkcionirati
mislim da je to važno u životu