Ovo i ja radim, ibaš mi je super, cure su oduševljene..
Printable View
ja sam radila americke palacinke s modlicama, onim vulgaris, za kolace i nije se zaljepilo :/
jaja nisam probala, al bas sam neki dan razmisljala kako bi mogla i to.
znaci, jaja se lijepe :(
Baš sam ga jučer imala u rukama u lidlu, ali učinilo mi se da je to više izrezivač nego kalup za pečenje.
Ovo definitivno funkcionira! Ništa nije tako dobro kao ljuska jajeta.
Ima još jedan štos (to ja učim klince koji još nisu tak spretni) - razbiti jaje u malu šalicu, pa tek onda u tavu. Istu stvar se može primijeniti i za kolače (odvajanje bjelanjaka). A susjeda mi je dala neku Tupperware napravu za odvajanje jaja (izgleda kao cjedilo) ali to isto koriste moja djeca. Njima je zabavno, a meni gubitak vremena + višak prljavog suđa, kao i šalice. To je za početnike, ali i za jaja neprovjerene kvalitete (da mi se ne dogodi da je koje jaje staro, a bude zadnje od 12 - upropastiš si cijelu smjesu).
imam i ja kalup - patkicu. ne valja ništa - osim što se jaja lijepe, cure mi van. ali možda ipak ne leti u smeće. probat ću ga koristiti za izrezivanje npr palente...
dobro da sam sve ovo pročitala, skoro sam se i ja zaletjela to kupiti...
sad zadnji putmi nije baš dobro ispalo jer sam radila srca sa xxl jajima :lol:
inače čašom napravim rupu na običnom kruhu, stavim kruh na vruće ulje, unutra jaje i kad se dobro ispeče okrenem i zapečem s druge strane i to jeto..niš posebno, ali mi skroz fora izgleda i fino je za jest..
u biti ovako kao i ti, samo malo jače pečem.. unutrašnjost kruha im dam uz to, ne zapečem ga prije..
Meni se i silikonski pokazao kao totalni promašaj, bacila sam ga na kraju u smeće
(a baš je bio fora, na t-rexa :( )
bas sam danas nakon duuugo vremena okrenula na 24kitchen i vidjela zenu kako pece jaje u kruhu, probat cu odmah sutra i po njezinoj metodi
ne odustajem
jos cu i kalup kupit da usavrsim :lol:
nego: zena na tv-u je samo iscupala dio sredine kruha, namazala maslac(margarin, il sto vec) sa obje strane, prvo je zapekla kruh s obje strane, onda je dodala jaje i rekla da je tajna u tome da se pece poklopljeno-2 minute(ili po zelji)
Kakva fora, kako odvojiti bjelanjak i žutanjak :kuhar:
Briljantan-nacin-da-odvojite-zumance-i-bjelance-video
Super; jeste probali?
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Nisam to probala, al po vašem iskustvu vidim da nije baš najbolje :/