Bubilo Bubich prvotno napisa
Lili, jesi sigurna da predstavnika stanara nisu obišli iz Grada? U proljeće je trebao podnijeti zahjev, meni su došli u lipnju. Gledali su česticu, što sad imamo i dali nam neki prijedlog.
Veličina boksa se ne određuje dirketno po broju suvlasnika, nego po broju kantu unutra - a one se naravno određuju prema broju stanova - no prvo to treba pretvoriti u broj kanti.
Dakle, ja sam u lipnju dobila popis kanti koje moja zgrada treba imati (veličinu, volumen, broj kanti) i na osnovu toga se procijeni koliki boks treba.
Meni je puno veći problem zaključavanje... stvarno ne znam kako to riješiti ako Čistoća neće imati ključeve. Nema šanse da kod nas itko vodi računa o tome je li otključano ili nije. Ja sam predstavnik i prva neću to raditi. Što znači da će većinu vremena zapravo biti otključano. Nemam pojma, vidjet ćemo... mislim da svi čekamo koliko će često stavljati kazne pa ćemo se onda trgnuti. Realno, kaznu ti može staviti kod svakog odvoza, a kad zbrojiš miješano, bio, papir, plastiku - u mojoj ulici je to 16 puta mjesečno.
Meni bi sve ovo držalo vodu da je moguće postaviti brave koje mogu otključavati i stanari i čistoća, i nitko drugi... Ovako ne znam kako će sve završiti.