Pokazuje rezultate 1 do 50 od 789

Tema: Reciklaža u mom gradu (ha-ha)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ako je bilo koji trošak manji od 5.000 kn za to ne treba suglasnost suvlasnika, i tehnički gledano, predstavnik tu akciju može i sam provesti.

Za sve što je skuplje od 5.000 kn treba 51% potpisa prema udjelu u površini. Dakle nema veze hoće li svi potpisati ako potpiše 51% po kvadratima stana.

Onima koji ne plaćaju pričuvu šalje se ovrha. Krajni korak je "izvlaštenje" - npr. ako netko ima 50.000 kn duga u pričuvi drugi stanari pravnim putem mogu tražiti da se proda stan i namiri dug u pričuvi. Mi smo imali pokretanje ovrhe, ovo drugo nismo .
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 26.09.2022. at 15:30

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Lili, jesi sigurna da predstavnika stanara nisu obišli iz Grada? U proljeće je trebao podnijeti zahjev, meni su došli u lipnju. Gledali su česticu, što sad imamo i dali nam neki prijedlog.

Veličina boksa se ne određuje dirketno po broju suvlasnika, nego po broju kantu unutra - a one se naravno određuju prema broju stanova - no prvo to treba pretvoriti u broj kanti.
    Dakle, ja sam u lipnju dobila popis kanti koje moja zgrada treba imati (veličinu, volumen, broj kanti) i na osnovu toga se procijeni koliki boks treba.

Meni je puno veći problem zaključavanje... stvarno ne znam kako to riješiti ako Čistoća neće imati ključeve. Nema šanse da kod nas itko vodi računa o tome je li otključano ili nije. Ja sam predstavnik i prva neću to raditi. Što znači da će većinu vremena zapravo biti otključano. Nemam pojma, vidjet ćemo... mislim da svi čekamo koliko će često stavljati kazne pa ćemo se onda trgnuti. Realno, kaznu ti može staviti kod svakog odvoza, a kad zbrojiš miješano, bio, papir, plastiku - u mojoj ulici je to 16 puta mjesečno.

Meni bi sve ovo držalo vodu da je moguće postaviti brave koje mogu otključavati i stanari i čistoća, i nitko drugi... Ovako ne znam kako će sve završiti.
    Bubilo baš ti hvala, srce si.
    Prije tjedan dana sam išla do njega i pitala ga, što ćemo, kako ćemo, kad će sastanak, kaže da još čeka da ga kontaktiraju iz Grada, da još nisu. To je info od prošlog tjedna. Inače smo prezadovoljni našim predstavnikom i njegovim radom tako da vjerujem da je predao zahtjev pravodobno.

Ovaj boldani dio nisam shvatila, ako ti se da jel možeš pojasniti npr. kako se određuje broj kanti u odnosu na broj stanova, koliko bi to bilo kanti za 20 stanova (prema kojem kriteriju to izračunamo). Na telefon ZG vrećica 6189 779 na koji bi trebali moći dobiti odgovore se nitko ne javlja, zvalasma u različita doba dana, drugim riječima točno odzvoni nekih 2 min i prekine se veza. To sa zaključavanjem mi definitivno nije jasno, al više me sad muči pitanje nabave tih bokseva (iako ja nisam plaćena da radim posao našeg za to plaćenog predstavnika drugi samo odmahuju rukom u stilu šta te briga, batali).

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je bilo koji trošak manji od 5.000 kn za to ne treba suglasnost suvlasnika, i tehnički gledano, predstavnik tu akciju može i sam provesti.

Za sve što je skuplje od 5.000 kn treba 51% potpisa prema udjelu u površini. Dakle nema veze hoće li svi potpisati ako potpiše 51% po kvadratima stana.

Onima koji ne plaćaju pričuvu šalje se ovrha. Krajni korak je "izvlaštenje" - npr. ako netko ima 50.000 kn duga u pričuvi drugi stanari pravnim putem mogu tražiti da se proda stan i namiri dug u pričuvi. Mi smo imali pokretanje ovrhe, ovo drugo nismo .
    Ok znači treba 51% potpisa, to mi je logično i jasno.

Srećom nemamo u zgradi te koji ne plaćaju pričuvu,al ih ima u maminoj i tatinoj zgradi i kod svekija i to puno.

Mi smo isto na moru putem ovrhe riješili dug jedne vlasnice al koliko sam neki dan čitala tu na forumu, taj problem neplaćanja pričuve i rješavanja ovrhom u Zg nigdje svugdje tako "lako" rješiv kao što je to bilo u našem i tvom slučaju. Tamo su me cure demantirale da to ne ide baš tako olako sa sudovima. Što do tada? Ne želim plaćati kazne zbog nekog drugog neodgovornog i ne imati te bokseve ako ih moramo imati.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 26.09.2022. at 16:10

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •