x
Printable View
Kako u kojoj školi. Naša ima sve. Ne znam o čemu to ovisi. O veličini škole, ravnatelju, budžetu grada...? Valjda sam ja jedan od rijetkih roditelja koja se trudila poduzeti nešto bez da me netko od stručnog osoblja uputi, al ne nailazim na odaziv učitelja. Kako to riješiti kad se učitelj oglušuje na rješenje?
Potpisujem peterlin.
nama logopedica na goljaku rekla da do godine mora zna izgovarati s,š,č, mislim ta. A do - mora naučiti RiL ako ne onda ide terapija
Joj evo tek sad skuzila da nema brojcica. Do 5 s,š. A do prije skole 6 r i l
Malo ću se nadovezati na sve izrečeno...
Ako u vrtiću ili školi postoji logoped, on može uzeti dijete na dijagnostiku bez znanja roditelja ali ne može raditi s djetetom a da roditelj to ne zna. Uostalom, nije mi jasno kakav je to rad (naročito ako je u pitanju izgovor glasova) a da se ne mora kontinuirano vježbati kod kuće - od toga nema nikakve koristi.
Postoji, ajmo reći, granica do koje glasovi trebaju biti ispravno izgovoreni -do 5. godine. No, to ne znači da logoped ne može raditi i s mlađim djetetom. Kompleksna je dijagnostika koju logoped odradi. Ali da mi je samo znati koji to logoped zamjera nešto djetetu od 3 godine?! Taj očito nema puno posla. Logoped koji ima posla ne uspije niti doživjeti 3-godišnjaka, osim ako dijete uopće ne priča! Izgovor 3-godišnjaka je daleko još u razvoju, za očekivati je da izgovor glasova još uvijek nije savršen. S time se ne treba zamarati.
Mozda nije dobar topic, pa cu otvoriti jos jedan ako ovdje ne bude srece, ali da li mi netko moze preporuciti studenticu logopedije ili jos bolje apsolventicu ili vec diplomiranu koja se nije zaposlila za podrucje Bundeka. Moze i muski.
Aki ti se nitko be javi, nazovi ERF ( trazi direkt nekog logo profesora za preporuju) ili stavi tamo poruku na oglasnu plocu. Sigurno ce biti neki apsolvent slobodan za rad
Sent from my iPhone using Tapatalk
Joj, tipfeleri! Grrrr... Odustajem od tipkanja prek moba
Sent from my iPhone using Tapatalk
lulu-mama, ne brini za tipfelere, to nam se svima događa :-)
Hvala na ideji.
imam ja jednu koja je na Jarunu ali bi mozda htjela dolazit doma... ako ne nades nekog javi mi se u inbox
Hvala Lukab, znat cu pocetkom tjedna dal sam koga nasla, pa ti se javim ako ne uspijem.
Pozdrav, ja sam studentica 5. godine logopedije, ako još niste nikoga našli, možemo se čuti.
.