jasno da je sve na forumu podlozno kritici.
ali i u tome treba imati mjeru.
i mozda vidjeti da li kritika uopce ima smisao (drugima, a prvenstveno otvaracici teme) ,osim vlastite ventilane.
Printable View
jasno da je sve na forumu podlozno kritici.
ali i u tome treba imati mjeru.
i mozda vidjeti da li kritika uopce ima smisao (drugima, a prvenstveno otvaracici teme) ,osim vlastite ventilane.
Da, itekako suzdrzavam. Jutros sam tri puta napisala i obrisala komentar na jednoj temi.
e ali to su sad finese,nema svatko osjećaja i takta...diplomacija je vrlina i kvaliteta koju mnogi ne posjeduju...
edit:uletile mi 2 posta dok sam ja napisala....ponavljamo se...:)
Ne na to nisam mislila. Npr temu 39+ ne otvaram jer me trenutno ne interesira tolko,kad me bude onda ju budem i otvarala a i komentirala. Pa mislim da nema neke potrebe da neka 25.-god. "pametuje" o trudnoči iznad 40.,jer nije u toj koži,nezna kako je to,jednostavno mi je bespotrebno. Tako da vjerojatno žene koje to ne prolaze,slabo i otvaraju tu temu. Barem ja otvaram one koje me zanimaju.
I da,smatram da je svaka tema otvorena za komentare,nego zašto je otvorena? Pa makar se radilo samo o podrški.
blah, kad god pisem o kometiranju mislim iskljucivo na kritiziranje, bilosto drugo mi nije izraz nekulture :-)
znaci kritiziranje na mjestima gdje se trazi podrska, na to mislim.
a to da ja prolazim sve teme redom, od 39+ do carskog reza, dojenja, autosjedalica i sl, ovisi kakav je dan na poslu, je opce poznato :lol:
i vecinom pametujem, ne kritiziram.
obicno ne komentiram, ali evo buduci da je ova tema otvorena radi spomenute teme na Rod Andjela moram napisati sta mislim....Ja nemogu vjerovati koliko vas podrzava odluku na abortus, zaista sam u soku, po meni je to ubojstvo ali dobro svak ima svoje...kao drugu ta je zena otvorila temu prije vise od mjesec dana i nije imala ni jedan odgovor a imala je preko 1000 pregleda, ja neznam sta ste cekale do sada , zasto prije nitko nije poslao zagrljaj i utjehu i kao trece ...u cijeloj ovoj prici zao mi je jedino tog malog nevinog dijeteta !!!
Ja ne komentiram ako nemogu nekako pomoći/utješiti/ predložiti ali iz jednog jedinog razloga - ljudi u većini slučajeva teško podnose kritiku/primjedbu. iako smo si većinom nepoznati ipak nas uvrijedi kad čujemo ono što nam ne odgovara ( taština je ipak jedna od ženskih "vrlina") Prijateljici kažem svoje mišljenje, kakvo god bilo... ali ovdje se suzdržim....
cesto ne komentiram, kao sto necu neke postove ovdje a nisu vezani za ovu temu.
kad ste se vec nabacivale nekim recenicama, ja volim onu sutnja je zlato.
a da imam komentar za sebe, imam.
evo recimo na onoj temi di se jadaju majke djece koje ne spavaju. svaki put kad vidim naslov "Vise ne mogu ne spavati" ili tako nesto slatko se nasmijem i kazem mozes, mozes. ali cemu to pisati na toj temi kad zene su lude od nespavanja i jos im trebam ja da im kazem kako mogu. e ne treba im, one zele utjehu i li savjet kako da bar malo ulove sna.
evo nas opet na abortusu.....
Onda nije trebala stavit na forum taj jedan i jedini post i vise nista. Ja ako trebam njeznost nazovem frendicu i placem njoj . A o doticnoj prici ionak imam svoje misljenje. Koje zadrzavam za sebe
inace, jako puno tema/postova novih clanova ostaje zameteno.... pratim nove teme na prije zaceca i listam odborajavnje na potpomognutoj 10-ak stranica u rikverc zbog liste pa sam to primijetila... vecinom te osobe ne dobiju odgovor.
Ja sam počela sa suzdržavanjem od komentara kad sam vidjela kako neke mogu biti okrutne, pa čak i bezobrazne, ako im to što sam napisala ne odgovara.
Komentar napišem samo onda kad me nešto jako osobno dotakne ili iznervira, pa osjetim potrebu da reagiram , iako sam svjesna da mi se posljedice neće svidjeti.
Ja mislim isto tako da je ok traziti utjehu na forumu, ali isto tako mislim da bismo trebali pripaziti do koje publike trazimo utjehu. Primjerice, ako mi se pokvario auto, necu plakati medicinskom osoblju i ocekivati razumijevanje i savijet, nego cu ici mehanicaru ili barem osobama koje se kuze u to. Ako placem nad time sto mi je omiljeni nogometni klub izgubio, necu tuliti osobama koje ne prate nogomet, ako sam jadna sto sam sepava, necu ici ocekivati suosjecanje od osoba koje ne mogu hodati, ako imam poteskoce kod dojenja, necu se zaliti nekoj 18. godisnjakinji kojoj su samo decki na pameti, ako mi je pukao nokat i mislim da je to kraj svijeta, neprimjereno je traziti sucut od zene koju muz mlati. Mislim da trebamo znati kome se izjadati. Zena koja je namjerno prekinula trudnocu ce tesko dobiti sucut od zene koja je sve ucinila da rodi zivo dijete i nije uspijela. Kad sam bila trudna sa kceri, rodjakinja mi je izgubila bebu. Nije mi palo na pamet da ju nazovem kako bih joj se jadala radi svojih mucnina i jos k tome trazila od nje da me tijesi.
tvoj problem je to sto ne mozes suosjecat s njom, a ne njen.
Komentiram, ako me privuče naslov. I komentiram na Roditeljima anđela, jer znam kako je izgubiti dijete, no kako vrijeme prolazi, sve sam manje tamo. Vrijeme, definitivno, liječi.
Više ne otvaram teme o zahtjevnoj djeci, jer , po meni, nisu djeca zahtjevna, roditelji su :), a kako je to posve oprečno mišljenje većini tamo, ne čitam više.
I ti silni prenatalni pregledi. Brrrr, tu i tamo napišem da se može i bez tolikog praćenja zdravog fetusa, pa ma koliko time nekoga uzrujala.
A uzrujam ja podosta njih :D , no imam i tako lijepih prijateljstava s ovog foruma, da očito imam i istomišljenike.
Zuska, nemoj se naljutiti, ali ja često tvoje postove smatram da su napisani sa itekako superiornog nivoa. Mogla sam preskočiti ovo, ali, eto, nisam. I dalje ću te čitati, jer dobro pišeš.
E, sad, smijem li i ovo komentirati ( smajlić koji pokriva oči). Ja tvoje postove često percipiram kao kritiku, počesto si oštra, što nikako nije mana. Ponekad treba reći bobu bob...
I tako, komentirat ću ja i dalje, dok me ne izbace :) pogotovo kad vidim da netko radi očitu glupost. Samo ću sve lijepo zamotati u celofan, kako i priliči ovom forumu. I davati podršku ako ju netko zatraži. I odgovore na ono što znam točan odgovor.
A kad si ti Beti nešto zamotala u celofan??? :mrgreen:
Suzdrzim se kad nemam nista pametnog za reci, ili konstruktivnog (recimo, ako beta nepravilo raste reci cu da to nije bas dobro, iako znam da je toj curi tesko zbog toga)
I ne pada mi na pamet nekoga vrijedjati i omalovazavati
I misliti da su moje vrijednosti one po kojima bi se svi trebali ravnati, jer to bi stvarno bilo suludo
beti3 direktna mozda (?), sto je u mpo svijetu bitno jako. i vjerujem da su moji postovi cesto percipirani kao kritika, iako su savjeti, zato sam i otvorila ovu temu, to je nesto sto me cesto muci.
s druge strane, moje mpo-use kazu da bas lijepo umatam u celofan :lol: tako da je vjerojatno stvar percepcije.
i naravno da "smijes" komentirati, ova tema je iskljucivo poziv na to.
meni je jako žao zbog pokretačice one teme.
žena mojih godina ponada se da je našla ljubav i izgubi je . jbg
netko tko je u 30 možda ne može razumjeti taj #zadnji vlak
a samo pitanje prekida trudnoće je ipak njen problem, neznamo kolika su joj djeca, kako živi itd
p.s. na forumu više nepercipiram nikog, pol sam ih poblokirala, pol ih više ne piše , a s ekipom koja mi je cool sam na fejsu
Eto, bubek, i ja sam ti napisala
i ja se više suzdržavam nego što komentiram
i evo ovom postu je upitna sudbina :lool:
ali MORAM napisati da razumijem da se nekome tuđa jadikovka može činiti neprimjerenom, ali tu je nemoguće suditi
svatko ima svoju muku, koja je STVARNA i njegova
i bila je nedavno tema na koju sam imala sličnu emociju kakve je ovdje spomenuta, tipa "ma daaaaaaj ženo jesi li normalna, vidiš li što se oko tebe drugima zbiva?" ali to toj osobi nikad ne bih napisala jer od tako nečeg nikakve koristi nikome
Puno puta se suzdrzim pisati (znam, ne bi se reklo), i trudim se odgovarati u pravilu na teme koje dozivljavam nekako edukacijskima i opcenito vaznima za roditeljstvo i drustvo.
Ljuti me glupost, negiranje ocitog i patroniziranje. Onda ponekad dam komentar koji bude i neprimjeren forumu.
A sta se tice teme koja je izazvala raspravu-grozim se moraliziranja, i ne mogu vjerovati da zeni koja je imala tako teske situacije se mogu davati neki komentari. Ako ne mozes dati podrsku, suti.
Kada je mom andjelu prestalo kucati srce, isla sam na kiretazu. U cekaonici i u salu sam isla sa curom od 20g koju je na ab dopratio 50-togodisnji ljubavnik. Zazeljele smo jedna drugoj srecu i otisle svaka u svoju salu. Takav je zivot.
sirius, ti tako sadržajno i sućutno pišeš u teškim i osjetljivim temama da često poželim biti ti kad odrastem. Dobar ti je taj neki celofan.
Inace, svaka cast sirius na moderiranju one teme, trebalo je to izbalansirati, nije bilo lako naci mjeru.
Ja bas mislim da vas je pokretacica teme lijepo nasamarila...