I jeste li skužili kak erste radi? U obračun ulazi bilo koja svota dionica
Printable View
I jeste li skužili kak erste radi? U obračun ulazi bilo koja svota dionica
ma ne znam... porez na dionice je 12%. No, obzirom da je porez na dohodak veći, tablica meni hoće oporezovati i dohodak od dionica s tom većom stopom, odnosno razlikom.
Na par mjesta sam pročitala da porezna ima podatke o dividendama i da se ne treba ništa prijavljivati... možda tako i napravim na kraju.
a što vi vidite na e-gradjani?
ja ne vidim ni jednu konkretnu brojku, samo popis umreženih firmi i usluga ...
vidis JOPPD obrazac, ja pretpostavljam da je to sve ono sto NE trebas prilagati, jer oni imaju sve te podatke vec kod sebe.
ja predala za sebe zpp, mužu je obje uzela, mada je meni moja tvrdila da ne može obadvije, rekla sam joj nek zeme kaj misli da treba
tu ima o porezu na dividendu http://www.porezna-uprava.hr/Gradani...-u-dobiti.aspx
da li se plaća porez ili ne izgleda da ima veze s datumom kad je ostvarena dobit
meni ispada da ako podnesem prijavu da ću morati nadoplatiti porez
a samo sam htjela povrat poreza na donacije
ako ne podnesem prijavu, onda nisam nikome ništa dužna
da li je to moguće, sam ja to dobro protumačila?
sillyme, jesi provjerila izračunom da li stvarno ostvaruješ povrat poreza?
Nije mi to nikak jasno ,
Inače kad sam danas ptedavala, veli žena da oni samo dostavljaju papire, velim ja pa trebali bi znat kaj sve trrba, na to je samo progunđala
Nisam. Možda sam trebala. Ne znam. Pročitala sam više puta taj njihov naputak i osjećam se kao idiot koji ne razumije što mu pišu. A inače se snalazim u tim uputama, no ovo što su sad složili je kafkijanski... Možda je postupak jednostavan ali objašnjenja su za ubiti se.
Sad sam predala taj zpp-doh pa što bude bude, muž nije, iduće godine ću valjda biti pametnija nakon što dobijemo rješenja od porezne (ili samo ja?)
i mene su svu upetljali
ne znam je l ja nešto krivo upisujem ili stvarno ispada da im moram platiti dodatno :evil:
razgovarala sam sa savjetnikom:
stvarno bi morala nadoplatiti porez ako predam obrazac
ako ne predam, slijedeće godine nemam pravo ostvariti povrat od donacija
MikiMama, meni isto tako kao i tebi ispada. Ja neću ništa predavati.
jao ja kao mujo sada upadam ,ali znam da ce mi netko znati pomoci.
Sto moram ispuniti za povrat poreza?
kompletnu tablicu ili samo onaj zpp doh u kojem navodim koje olaksice mislim koristiti?
mmu smo ribek i ja olaksice, u normalnom radnom odnosu je. Nemoram slati nikakve potvrde? Porezna sve ima?
Hvala cure :)
a jeste li mu vi i na poreznoj kartici olakšica?ima li on još nekaj osim plače?
nismo na poreznoj kartici jer mi je zgodnije ovako prijavljivati. i jedini prihod mu je placa.
onda kopija rodnog lista od male, vjenčani list ako ste oženjeni ak ne onda ugovor o partnerstvu ( ili kak se već to zove), i ZPP