ne znam bas detalje, znam posljedice :(
Printable View
ne znam bas detalje, znam posljedice :(
Prestrasna prica :(
Ja san rodila u Vinogradskoj na carski i tamo ti svako jutro vizita gleda ranu bez obzira kako si rodila.
Mnogi se zale na to, ali eto dokaza da nista nije bez razloga.
Hvala Bogu da si sada dobro ;)
mogu samo zamisliti kako ti je bilo i svaka ti čast što si nakon ovakvih grozota uspjela s dojenjem! :smajli se klanja do poda:
Strasno !
Saljem ti puse :love:
:love:
Strašno.
Rominaaaaaaaaaaaaaaaa :shock: tako mi je zao sto si morala proci ovakvu strahotu.Ja te potpuno razumem kada kazes da ni ne pomisljas na drugu trudnocu. I kod mene se carski iskomplikovao ali ne rez. Meni se 4 dan po porodjaju stvrdnuo stomak i nisam se mogla podici iz kreveta. Kada me je dokrtor koji me porodio pregledao tj.opipao stomak ustanovio je ogromne kagulume zaostale u materici.Naprimala sam se injekcia i pila gomilu antibiotika pre izlaska iz porodilista. Da ne spominjem kakao su mi pritiskali stomak da bi koagulume poterali van.Brrrrr...najesim se kad se smao setim.Krvarila sam puna 4 meseca ali sam zahvaljujuci mom doktoru prosla bez dodatne intervencije. Imala sam ludu srecu pa nije doslo do infekcije.
Romina, ljube moja, pa šta si ti to sve prošla! :( Nisam ni zamišljala da porodi mogu biti tako komplicirani i opasni. Kokica, evo ti najveća pusa na netu za tebe i Maurena kojemu ujedno čestitam 11 mjeseci
prestrasno... bravo, hrabrice!
odlucit cete se vi za jos jednu bebu, ne brini :love:
Romina, jako mi je žao što si to morala proći! :*
Sad sam tek pročitala ovaj dio tvoje priče Romina..i što reći osim da se stepavam od jeze! :cry:
jao Romina, to je prestrasno!!! :shock:
:love: tebi!!
Dužan sam odgovor, nisam se vraćao na ovu temu jer mi je brrrr.
Enterokokusi i bifidobakterije žive normalno u debelom crijevu i zapravo su međusobno u konkurentnom odnosu.
Bifidobacterium normalno obitava u rodnici i zapravo je jamstvo dobrog zdravlja. Enterobakterije se isto hoće naseliti u rodnici i mokraćnom sustavu, ali tamo nisu poželjne.
Kod rođenja prirodnim putem dijete prolazi kroz rodnicu i dolazi u dodir s bifidobakterijama koje mu koloniziraju kožu i sluznice i to je OK. Zapravo vrlo OK.
Ono što kod carskog nije OK je potpuno neprirodan slijed događaja i nepredvidiva bakterijska kolonizacija bebe. Obzirom da se radi o otvorenoj rani, stvar je razumljiva - nitko ne želi sepsu.
Obzirom da ti je vodenjak prsnuo prije carskog, sasvim je izvjesno da je beba bila u kontaktu s bakterijama iz rodnice i vjerojatno je kolonizacija uspješno krenula, ali je nešto od toga vjerojatno došlo i na ranu :/
Romina, jako mi je žao što si morala sve to proći i svaka čast što si ipak uza sve muke uspjela u dojenju!
Šaljem brdo pusa hrabroj mami i prekrasnom Maurenu :love:
Romina, ljubim te :love:
Ja znam da ce Maureno dobiti jos kojeg brata/seku jer si jako hrabra mama!
Romina, draga, ja isto nekako znam da ćeš se ti vratiti "po još" :heart: Vjerujem u to i u tebe! :love:
Svaka čast na hrabrosti!
Prava mama!
:)
svima :love: na lijepim riječima,i Davoru na objašnjenju
Davore, razmišljam o tvom objašnjenju već danima i nije mi baš jasno kako možeš tako rezolutno govoriti o tome što se dogodilo, s obzirom da nisi medicinske struke? Kako možeš znati? Moglo je biti još x stvari, možda uopće nije bilo ovako kao što si ti "objasnio".
Ja samo znam da sam mi svi nalazi bili u redu,a onda sam u otpusnom pismu vidjela izolirane bakterije.Od tada mislim da su doktori nešto zeznuli jel je sve bilo nabrzaka,a taj da je bilo jako puno poroda,carskih,i tak....
trbuh se prije poroda pere jodom ili plivaseptom, uvijek se otvara novi set instrumenata koji je sterilan.
Bakterije se "nakaleme" začas, pa to kaj su nalazi bili uredu niš ne znači. Ja mislim da nikad nećeš znati gdi je nastao problem i mislim da moraš to prihvatiti i misliti o pozitivnijim i ljepšim temama.
"Davore, razmišljam o tvom objašnjenju već danima i nije mi baš jasno kako možeš tako rezolutno govoriti o tome što se dogodilo, s obzirom da nisi medicinske struke? Kako možeš znati? Moglo je biti još x stvari, možda uopće nije bilo ovako kao što si ti "objasnio"."A Vedranu potpisujem...
mislim da nisam bila adekvatno kak da velim sterilizirana jel sam imala nezgodu sa klistirom,a odmash nakon carski...dovoljna je mala točkica fekalija na rukavici....zar ne?
ili bilo gdje drugdje. Izvukla si živu glavu i to je najvažnije.